HAMİLELİKTE OKUNACAK AYETLER DUALAR TESBİHLER...

• Peygamberimiz (s.a.v.) kızı Hz. Fatıma’nın doğumu sırasında şu surelerin okunmasını söylemiştir:
-Ayet-el Kürsi

-A’raf Suresi, 54. ayet

-Muavvizeteyn (Felak-Nas Sureleri) (1)

• Çocuğun düşmesinden ve ya eşinin hamile iken bir sorun yaşamasından korkanlar için her gün 99 kere ‘’Ya Mübdi’’ ismi şerifini zikretmeleri sağlıklı ve kolay bir doğum yapmayı sağlayacaktır.
  • Bebeğin doğumuna yakın İnşikak Suresi okumak da kolay doğum yapmayı sağlayacaktır.
  • Doğum sancıları başladığında,
  • Sümme sebile yesserah (Daha sonra yolu ona kolaylaştırıldı.) (2)

Rabbi yessir ve latü assir rabbi temmim bil hayr (Rabbim işimi kolaylaştır, zorlaştırma, başladığım işi hayırla tamamlat.)

Hasbünellahi ve ni’mel vekil. (O Allah ki O ne güzel vekildir.) (3) okunmalıdır.
    • Doğum yapacak olan bayanın bol bol İnşirah Suresi okuması da içsel sıkıntısını alacaktır.
    • E ve lem yerallezîne keferû ennes semâvâti vel arda kânetâ ratkan fe fetaknâhuma, ve cealnâ minel mâi kulle şey’in hayy(hayyin), e fe lâ yu’minûn(yu’minûne). (4) Anlamı:İnkâr edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?
    Yukarıdaki ayeti kerime doğum yapacak olan kadınlara okunmalıdır. Doğum bu sayede kolaylaşır. (5) Kaynaklar

(1)Nurlu Dualar, Necdet Kahveci

(2)Abese Suresi, 20

(3)Al-i İmran Suresi, 173

(4)Enbiya Suresi, 30

(5)Kur’an-ı Kerim’in Havas ve Esrarı, İmam Yafii

Fetih suresi okuyoeum saglikli sihatli olsun diye ama bi yerden duymadim oyle kendim okuyorum. Esmaül hüsnayida

Hamilelikte bebek için okunacak dular çok efdaldir.Hamilelikte bebek için okunacak dularla bebeğimizin ahlakı için, huyu için, zekası için, karakteri için Allah’tan dilekte bulunabilir çocuğumuz için en iyisini isteyebiliriz.

Hamilelikte bebek için okunacak dular şu şekildedir;

• 70 bin Subhanellahi ve Bihamdihi okunursa çocuk salih olur, ilk dört ay içinde okunması daha evladır.
  • Araf suresinin 189. ayeti kerimesi her farz namazdan sonra okunursa doğacak çocuğun fizikî yapısı düzgün olur.
  • Hamile kadın Arabî ayların ilk günlerinde Ala suresini (87. sure) yazıp üzerinde taşırsa çocuğu zeki ve gürbüz olur.
  • “Hamilerik boyunca her gün bir cüz Kuran okunur, böylece hamilerik süresince dokuz hatim tamamlanır.
  • Yusuf Kandehlevî Hazretlerinin beyanına göre hamileriğin altıncı ayından sonra her gün bir cüz okuyarak üç hatim indiren kişinin çocuğu hafız olur.”
  • “Hamile kadınlar hatim yaparsa bebeğin beynine yerleşir ve dünyaya gelince Kuran-ı Kerim’i çabuk öğrenir.”
  • Doğacak çocuğun Peygamber ahlaklı olması için hamilerik döneminde her gün bir defa Enbiya suresi okunur, buna imkân bulamayan en az 70 tane okumaya gayret eder, bu sayıya ilk dört ay içinde ulaşmak daha evlâdır.
  • Doğacak çocuğun “Lokman sözlü Yusuf yüzlü” olması için hamileriğin her günü 1 tane Yusuf suresi, 1 tane Lokman suresi okunur. Buna imkan bulamayan tek sayı olarak okuyabildiği kadar okur, bunun da ilk dört ay içinde okunması daha evlâdır.
  • Çocuğun hayırlı olması niyetiyle dokuz ay boyunca her gün 1 tane Yasin suresi okunur. Eğer Yasin surelerinin sayısını 500′e tamamlayabilirse doğacak olan çocuk biiznillah alim olur.
  • Ahlakının güzel olması için 70 tane İnsan suresi okunur.
  • “Hamile kadın 4 aydan sonra Tv. veya sokakta haram olan bir kimseye baksa çocuğa sirayet eder. Osmanlı Devleti zamanında kadın hamile olunca şehrin uzağında kimsenin olmadığı bir yere çekilirdi ve yanında sadece bir hizmetçi bulunurdu.”
  • “Ali İmran suresi 35. ayette geçen “Rabbi” kelimesinden başlayıp ayetin sonuna kadar olan (Hanne validenin Meryem validemize hamile kaldığında yaptığı) dua kısmı 9 ay boyunca okunmaya devam edilir.
  • Hanne Validenin bu duasına karşılık Allah-u Teâla Hazretleri ona Meryem Validemiz gibi velâyet (Allah-u Teala’ya dostluk) mertebesinde bir evlât nasip etmiştir. Manasını bilip düşünerek ve ihlasla bu duaya devam eden kişi için de Allahrn (celle celalühü) izni ile aynı netice ümit edilir.”
  • “Selef-i Salibin zamanında bir kadın hamile olunca Arabistan’a gidecek olan bir kimseye iki bez verilirdi, biri Kabe’ye biri Ravza’ya sürülsün diye. Gelince bu bezler yıkanır hamile kadın o suyu içerdi. Kabe’ye sürülen bezin tozlarıyla Allahrn (celle celalühü) farzlarının azameti ve Ravza’ya sürülen bezle Rasulullah (sallallahü aleyhi ve sellem)’in sünnetlerinin sevgisi çocuğa işlesin diye…”
  • İbrahim suresi çok okunursa çocuk yumuşak huylu olur.
  • Her gün 1 defa Meryem suresi okunur.
  • Çocuğu şeytanın zararından korumak için Al-i İmran suresi okunur.
  • Çocuğun azalarının tam olması niyetiyle her gün iki rekât namaz kılınır.
  • Fatıma (radıyallahu anha) validemiz gibi doğumun kolay olması için, her gün Fatıma (radıyallahu anha) validemizin ruhuna bir tane Fatiha suresi okunup, hediye edilir.
  • 70 bin tane kelime-i tevhid okunur.
  • Hamile kadın doğacak çocuğun hayalı olması için hamile olduğunu gizler. Bu gizlemenin en mühim şekli ise ev içinde tesettürüne, dışarıda da pardesüsüne dikkat etmesidir Erkeklerin yanında vücudunun en ince ayrıntıları dahi belli olacak kadar dar giyinen bir kadının doğurduğu çocuğun hayalı olması nasıl beklenebilir!
  • Eğri ağacın gölgesi doğru olur mu?

Yusuf suresi, lokman suresi, Muhammed süresi, ve her gün bir cüz okumaya çalışıyorum bunları onerdiler bana

SELAMÜN ALEYKÜM arkadaslar... bebek ıcın ugrasıyoruz tabı hersey nasıp ALLAH cc. elinde.... Bebeğimin hayırlısıyla olması ıcın hayırlısıyla en kısa zamanda hamıle kalmamız için bir fatıha okur musunuz bu konuyu gördüğünüzde.... Rabbım tum ısteyen kardeslerıme nasıp etsın... ALLAH razı olsun. sadece benım ıcın degıl hayırlı evladı olmasını ısteyen tum kardesılerımız ıcınde.... hamıle kalanlar varsa halden anlarlar zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…