Hamilelikte plasenta aşağıda olması

realm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2025
57
9
1
28
Merhabalar, şuan 22-ci haftadayam 10 haftadır placenta aşağıda teşhisi kondu ve artmıyor. Başlarda hafif kanamalarım oldu, sonralar geçti. Detaylı ultrasonda doktor 26ya kadar da kalkmazsa normal doğum yapamazsın. Bu durumu yaşayan varmı? 26-30cu haftaya kadar placentası yukarı kalkan oldumu? Kalkması için ne yaptınlz?

Merhabalar, şuan 22-ci haftadayam 10 haftadır placenta aşağıda teşhisi kondu ve artmıyor. Başlarda hafif kanamalarım oldu, sonralar geçti. Detaylı ultrasonda doktor 26ya kadar da kalkmazsa normal doğum yapamazsın. Bu durumu yaşayan varmı? 26-30cu haftaya kadar placentası yukarı kalkan oldumu? Kalkması için ne yaptınlz?
19. Ve 20. Haftalarda yoğun kanama nedeniyle hastanede yattım. Daha sonraki haftalarda 3 cm kadar yukarı çıktı. Yukarı çıkması için sizin yapabileceğiniz bir şey yok bildiğim kadarıyla.

Sizin sadece yatıp dinlenmeniz gerekiyor. Ağır iş asla yapmayın, kendinizi yormayın.

Ben kanama olduğunda ve sonrasında sürekli yattım ve dinlendim.

Plesantanın aşağıda olması 12. Haftadan beri ultrasonda gözüküyor mu

Ağır işlerden uzun yürüyüşlerden bir yere uzanıp eğilmekten ağır kaldırmaktan uzak durmalı ve mümkün olduğunca uzanmalı ya da dinlenmelisiniz

Merhaba benim plesentamın 15-16. Haftalarda aşağıda olduğunu rahim ağzını kapattığını öğrendim hatta bu sebeple normal doğım yapamazsın demişti doktor. 21. Haftada kendiliğinden yukarı çıkmış. Bazı kişilerde daha geç çıkabiliyormuş. Ağır iş yapmayın ve çok yürümeyin hala çıkma ihtimali var🙏🏻

Back
X