Hamilelikte plt düşüklüğü.başına gelen varsa lütfen bakabilir mi?

Nastasya flipovna

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
3.435
9.511
358
Arkadaşlar 29 haftalık hamileyim en son kan tahlilimde plt 116 çıktı.doktor hemotologa gönderdi.altında başka hastalık olup olmadığına bakıldı ama bir sorun görünmedi.hamileliğe bağlı bir düşüş dedi hemotolog.doğuma kadar her ay takip edilecek.sezeryanla doğum yapacağım ve gerçekten korkuyorum.Başına gelen yada çevresinde gören varsa biraz bilgi verebilir misiniz? doğuma kadar değerleri düzelen veya düzelmese bile sağlıklı bir şekilde doğumdan çıkan oldu mu?

116bin düşük bi deger ama tehlikeli sayilmaz. Daha fazla dusmezse tabi. Mutlaka yakin takipte olun. Trombositler karaciger enzimleri vs acisindan. Saglikla dogum yaparsiniz insallah.

116bin düşük bi deger ama tehlikeli sayilmaz. Daha fazla dusmezse tabi. Mutlaka yakin takipte olun. Trombositler karaciger enzimleri vs acisindan. Saglikla dogum yaparsiniz insallah.
bende düşmemesini umuyorum.bu durumun beslenmeyle filan ilgisi var mı bir bilginiz varsa bu konuda paylaşırsanız sevinirim.benim yapabileceğim bir şey var mı? güzel dileğiniz için teşekkürler ayrıca.

yok cnm ya hamilelikte düşer zaten plt doğumdan sonra normale dönüyor korkma..bendede olmuştu ve dr.100ün altına düşmediği sürece bişey yok demişti..100 altına düşersede çok büyük bi sıkıntı yaratmaz sen kafana takma hamileliğinin tadını çıkar...

çok teşekkür ederim rahatlatıcı cevabınız için.varolun.

bende düşmemesini umuyorum.bu durumun beslenmeyle filan ilgisi var mı bir bilginiz varsa bu konuda paylaşırsanız sevinirim.benim yapabileceğim bir şey var mı? güzel dileğiniz için teşekkürler ayrıca.

Yok yok beslenmeyle hicbir alakasi yok. Sadece duzenli takip olun yeter. Ki bi anormallik olursa erkenden mudahale edilebilsin.

benim de hep trombosit değerim düşüktü. ilk hamileliğimde 102 ikincide 115 gibi bir değerdi, ikisi de sezeryan oldu, sorun olmadı. k vitamini içeren yiyecekleri tüketirseniz faydalı olur.

Arkadaşlar merhaba.bugün kontrolüm vardı.35+2 yim.bebekler biri 2700 biri 2500 çıktı.buraya kadar sorun yok.ama doktor bana hala gün vermemekte ısrarcı.şubatı görelim diyip duruyor,2 hafta sonra kontrole çağırdı.devlete gidiyorum.bir de trombositlerim 102bine kadar düşmüş.60bine kadar sıkıntı yok diyor.ya kanamam olursa diye çok korkuyorum.Allak bullak oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…