Hamilelikte Reflü ve İlaç Tedavisi

kale07

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
239
0
116
Malatya
reflü tedavisine başlamıştım gayet iyi de gidiyordu. Ama hamile kaldığımda doktor ilaçları bırakmamı söyledi ve bende şikayetler giderek artmaya başladı öyleki doktor reflüm olduğu için kan hapı vermedi önce pulcet kullan dedi birşey olmaz dedi. ama etraftan çok baskı görüyorum "ilaç kullanma bebeğine zarar verir" diye arada kaldım benim durumumda olan arkadaşlar varsa tecrübelerimizi paylaşalım.

bende de doğumdan sonra stresten çıktı göğüs yanması şikayeti ile.reflü tedavi görüyorum şimdi.

gebe iken gaviscon kullanan arkadaşlar oldu ayrıca gebe iken ilaç kullanmak zorun kalan birçok kişi var.

bende gebeliğimin 31. haftasında 4 gün hastane de yattım ağır bir gribal enfeksiyon geçirip bi sürü serum yedim antibiyotik ilaçlar kullandım mesela.

maşallah turp gibi yavrularım var.

sen kalbini ferah tut.çok sağlıklı bebek dünyaya getirip gebelikte hiçbir sorun çıkmayanların bebekleri down sendromlu yada otistik yada başka hastalıkları çıkabiliyor ayrıca çok sağlıklı doğar hiçbir sorunu olmaz rabbim korusun ileri de bi hasta olur neyin ne olacağı bilinmez.

sen bebeğini kucağına alacağın günü hayal et ve bol bol dinlen.zaten bebeğini kucağına aldığında ne olursa olsun benim yavrum diyorsun ....

Son düzenleme:
gaviskon bana hiç fayda etmiyor.. hemen hemen her gece kusuyorum mide ekşimesinden.. dün çok üzücü bişey duydum TVde haberlerde çıkmış 20li yaşlarda engelli bir bayan engelli doğmasına sebep olan ilaç firmasını mahkemeye vermiş ve kazanmış. mide hapıymış annesinin kullandığı güvenli diye biliyormuş.

gaviskon bana hiç fayda etmiyor.. hemen hemen her gece kusuyorum mide ekşimesinden.. dün çok üzücü bişey duydum TVde haberlerde çıkmış 20li yaşlarda engelli bir bayan engelli doğmasına sebep olan ilaç firmasını mahkemeye vermiş ve kazanmış. mide hapıymış annesinin kullandığı güvenli diye biliyormuş.

koruyucu değildir herhalde kullandığı.görmedim o haberi.

şimdilik bana iyi geliyor gibi ama ağzım boğazım hep yanıyordu.boğazımda acıyor ayrıca.bütün sistemimi uyarıyor bu mide.göğüs yanmam geçti ama.hiç geçmicek sanırım ya :(

koruyucu değildir herhalde kullandığı.görmedim o haberi.

şimdilik bana iyi geliyor gibi ama ağzım boğazım hep yanıyordu.boğazımda acıyor ayrıca.bütün sistemimi uyarıyor bu mide.göğüs yanmam geçti ama.hiç geçmicek sanırım ya :(

ilaçlarınızı kullanmaya devam edin faydasını görürsünüz. ben yıllardır reflüyle bütünleştim artık ama doğumdan sonra ameliyat olucam küçük bi operasyonla mide kapakcığındaki kasları güclendiriyorlar ve reflü tarih oluyor.. geçmiş olsun Allah yardımıcınız olsun.

ilaçlarınızı kullanmaya devam edin faydasını görürsünüz. ben yıllardır reflüyle bütünleştim artık ama doğumdan sonra ameliyat olucam küçük bi operasyonla mide kapakcığındaki kasları güclendiriyorlar ve reflü tarih oluyor.. geçmiş olsun Allah yardımıcınız olsun.

kaç yıldır görüyorsunuz tedavi ?

bende ameliyat düşünüyorum çok iyi birkaç doktor da buldum aslında ama daha yolun başında olduğum için biraz daha ilçları kullanmak istiyorum.fayda gördüm ama bi kere bu şurup bitmişti.o gün bi yanma oldu zehir gibi ağzım boğazım gözümden bile yanma fışkırıyordu.

birde sabahları midem ağrıyor.doktorum da strese bağlı geçer dedi ama hiç geçecekmiş gibi gelmiyor.bakalım tedavi bitince nasıl olucak ?

ayrıca ameliyatı kas güçlendirme değilde o sarkan işlevini yitirmiş kapakçığı germe sanıyordum.

bu arada gebelikte reflü artması çok normal.zamanla şikayetleriniz azalacaktır.

benim hamilelğimde cok zor geçmişti artık dayanılacak gibi değildi dr bana lansor kullanmamı söyledi bende doğurana kadar kullandım çok şükür bebeğim sağlıklı

kaç yıldır görüyorsunuz tedavi ?

bende ameliyat düşünüyorum çok iyi birkaç doktor da buldum aslında ama daha yolun başında olduğum için biraz daha ilçları kullanmak istiyorum.fayda gördüm ama bi kere bu şurup bitmişti.o gün bi yanma oldu zehir gibi ağzım boğazım gözümden bile yanma fışkırıyordu.

birde sabahları midem ağrıyor.doktorum da strese bağlı geçer dedi ama hiç geçecekmiş gibi gelmiyor.bakalım tedavi bitince nasıl olucak ?

ayrıca ameliyatı kas güçlendirme değilde o sarkan işlevini yitirmiş kapakçığı germe sanıyordum.

bu arada gebelikte reflü artması çok normal.zamanla şikayetleriniz azalacaktır.

ya aslında ben ilaçları kullanıyordum bırakınca dön başa.. bu kış öyle yapmadım çok iyi bir doktor kontrolünde yeniden başladım tedaviye çokta memnundum o şikayetlerden kurtulmuştum helede ağzımın sürekli acı olması boğazıma kadar yanma...

gebeliğin son aylarına doğru reflü şikayetleri iyice artıyormuş diye biliyordum çünkü karın büyüdükçe mide zorlanıyormuş.

benim hamilelğimde cok zor geçmişti artık dayanılacak gibi değildi dr bana lansor kullanmamı söyledi bende doğurana kadar kullandım çok şükür bebeğim sağlıklı

Allah bağışalasın çok sevindim.. kaçıncı aydan itibaren kullandınız? bildiğim kadarı ile lansor yan etkileri olan ağır ama etkili bir ilaç.

Ben 13 haftalık hamileyim öncesinde iki üç yıl reflu tedavisi gordum gecmisti ama hamileliğin 6.haftasında mide yanması şikayetim olunca doktorum renniduo verdi lakin o da anlık geçirdi geçen hafta gittim ve anlık geçirdiğini söyleyince famoser verdi mide koruyucu ve şikayetim o ilacı içince geçiyor ama bebeğim zararı olur mu bilemiyorum doktor olmaz dedi yinede beni cooooook düşündürüyor.bana bu konuda yardımcı olurmusunuz

Canım konu üstünden bayağı geçmiş ama sormak istedim. Bende şuan 10 haftalık hamileyim ve midemde reflü var. Lansor kullanınca geçti mi. Midem soluk borum gögüs kafesim yangın yeri gibi. Su içince bile ekşime yanma yapıyor. Senin nasıl devam etti bu süreç. Cevap verirsen sevinirim canım.

Arkadaşlar bende 8haftalik hamileyim reflu var dedi doktorum yememe icmene dikkat edilen dedi siz neler yaptiniz geçmesi yada azalması için. Yanı ilaç disinda

Arkadaşlar bende 8haftalik hamileyim reflu var dedi doktorum yememe icmene dikkat edilen dedi siz neler yaptiniz geçmesi yada azalması için. Yanı ilaç disinda

Canım 18haftalık oldum ama hala zaman zaman mide yanması oluyor. 13 haftaya kadar ne yaptıysam geçmedi sürekli kustuğum için devam etti. Su bile içemiyordum. Şimdi kusmalarım azaldı ve mide yanmasıda azaldı çok şükür. Gaviscon içiodum bide allah sabır versin hepimize.

Canım konu üstünden bayağı geçmiş ama sormak istedim. Bende şuan 10 haftalık hamileyim ve midemde reflü var. Lansor kullanınca geçti mi. Midem soluk borum gögüs kafesim yangın yeri gibi. Su içince bile ekşime yanma yapıyor. Senin nasıl devam etti bu süreç. Cevap verirsen sevinirim canım.
Bende de reflü varmış bir kaç gündür boğazım kötü sesim kısılıyor, sürekli bir kuruluk varBoğaz'ımda, geceleri öksürük nöbetleri geliyor. Bugün sağlık ocağına gittim reflüden kaynaklı tahriş sesi. 16 haftalık hamileyim şu an. Doktorumu aradım sordum lansor kullan dedi. Ama ister istemez korkuyorum mideme dayanıyordum bir şekilde boğazım böyle olmasa.

Bende de reflü varmış bir kaç gündür boğazım kötü sesim kısılıyor, sürekli bir kuruluk varBoğaz'ımda, geceleri öksürük nöbetleri geliyor. Bugün sağlık ocağına gittim reflüden kaynaklı tahriş sesi. 16 haftalık hamileyim şu an. Doktorumu aradım sordum lansor kullan dedi. Ama ister istemez korkuyorum mideme dayanıyordum bir şekilde boğazım böyle olmasa.
Canım bende ses sorunu veya öksürük olmamıştı. Banada lansor kullan dedi ama kullanmadım. Gaviscon şurup içtim her midem yandığında. Çok şükür o dönemleri atlattım. Allah yardımcın olsun.

Canım bende ses sorunu veya öksürük olmamıştı. Banada lansor kullan dedi ama kullanmadım. Gaviscon şurup içtim her midem yandığında. Çok şükür o dönemleri atlattım. Allah yardımcın olsun.
Amin canım Allah razı olsun inşallah geçer benim de öksürük olmasa mideme katlanıyorım bir şekilde ama öksürük nöbeti tutunca boğulacak gibi oluyorum canım inşallah çabuk atlatırım

Amin canım Allah razı olsun inşallah geçer benim de öksürük olmasa mideme katlanıyorım bir şekilde ama öksürük nöbeti tutunca boğulacak gibi oluyorum canım inşallah çabuk atlatırım

Ballı süt içsen yada sadece 1-2 kaşık bal ye istersen belki azda olsa boğazını yumuşatr canım.

Ballı süt içsen yada sadece 1-2 kaşık bal ye istersen belki azda olsa boğazını yumuşatr canım.
Öksürük nöbetlerinde tek çarem o oluyor canım ama o da kesin çözüm olmuyor bu vakitler artıyor 2 3 saat bal rahatlatıyor gecenin ortasında yeniden öksürük başlıyor :(

Merhaba 1 1haftalik hamileyim hamile kalmadan önce yazdan beri bogaz yanması sorunu çekiyorum hangi doktora gittiysem bişey yok faranjit dedi ılac tedavisi vermedi şimdi çok kötü durumdayım ne yesem boğazım acıyor tahriş olmuş gibi bi doktor yemek borusu girişi kizarikreflu dedi ılac vermedi napicagimi bilmiyorum

Back
X