• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte Reflü

benimde yemek borusunda tahriş olduğu için hemde reflü olduğu hamileliyim boyunca çok midem yanıyo renni kullanıyorum 1 haftada şişe bitiyo yarıca pulcet kullanıyorum ama bi türlü geçmiyo midem yanmam daha 3 ayım var napıcam bilmiyorum

mrb canım 2009 da yazmışsın ama ben 2012 de yazıyorum pulcet ne kadar kullandın bir sıkıntı oldumu bebekte , bende kullandımda 24 haftalık gebeyim sevgiler..

Hamilelik döneminde reflüden çok çekmiş biri olarak tavsiyem, eğer sadece yemeklerden sonra reflünüz oluyorsa doktorunuza danışarak gaviscon isimli şurubu kullanabilirsiniz.
Ama eğer reflü daha fazlaysa, yatınca artıyorsa, mideniz ağzınıza geliyor ve sürekli yanıyorsa ve gaviscon tarzı ilaçlar sadece anlık rahatlama sağlıyorsa famodin yada lansor gibi mide koruyucu ve mide asidini bertaraf eden ilaçlar alabilirsiniz. Ben hamileliğimin ilk 3 ayında gaviscon kullandım, sonrasında gaviscon işe yaramamaya başladı, lansora geçtim. Bu saydığım ilaçlar hamilelikte kullanılabiliyor,doktorunuza danışın mutlaka. Ben kullandım ve bu ilaçlar sayesinde rahat bir hamilelik geçirdim.

mrb lansoru ne kadar kullandın canım bebeğe zararı oldumu acaba bende de aynı sıkıntılar varda

bendede aynı sorun var midem bütüm gün huzursuz geceleri bikaç kez uyanıyorum haftada bir gaviscon şurup bitiriyorum onu içmeden yatmıyorum.Sürekli bi geğirme halindeyim.Yemek yemeye korkar oldum.

Back
X