Hamilelikte remeron...

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Haziran 2011
23.560
49.207
798
Aranizda remeron kullanmaya devam ederken hamile kalan var mi? Doktor sakincalari icin neler soyledi?

Ben senelerdir yeme bozuklugu icin remeron kullaniyorum. Hamile kalmak istiyorum ve bunun icin birakmak istiyorum. Biraktigim anda da eskiye donuyorum. Azalta azalta gunde ceyrek hapa dustum ve iki gunde bir almaya basladim. Zaten bu hapa baslamadan once 34 kiloydum en son. Mide bulantilarim da cabasi. Sosyal fobim de geri donuyor disari cikamiyorum insanlarla konusamiyorum. Biraktigimda bu durum ilerleyip hapi almak zorunda kalabilme ihtimalim var. Ama hamilelikte de ilac kullanmanin sakincalarinin da farkindayim. Tavsiye edebileceginiz birsey var mi?

tam olarak soruna cevap olmiycak ama ben de 7 sene remeron kullandim. 7 sene boyunca cok defa biraktim ye hep bir/iki ay icinde tekrar basladim. Her defasinda cok yenilgiye ugramis hissettim, yan etkileriyle debelendim, bende bir sorun var ve o sorun gitmemis halen ora diye dusundum, korktum, endiselendim, agladim, cok yiprandim, umutsuzluga kapildim vs vs. Ama simdi goruyorum ki bu benle ilgili bir sorun diil, bu benim ve doktorlarin hatasindan kaynaklaniyormus. sonrasinda ben kendim planlayip biraktim ve 7 yil sonunda ilk defa 6 aydir tamamen remeronsuzum.

doktorlar, sen ilac kullanirken iyi oldugunu gorup yaniliyorlar ve ilaci birakmani tavsiye ediyorlar (ornegin onumudeki ay yarisini al, sonraki ay ceyregini al, sonraki ay da birak diyorlar). remeron etkisi altinda mutlu oldugun icin sen de yaniliyorsun, "iyiyim ya ben, birakiveririm" diye hataya dusuyorsun ama bence remeron oyle 3-5 ayda kolayca birakilacak bir ilac diil. o nedenle forumlar hep bu birakamama, birakmanin zorlugu hikayleriyle dolu.

oncelikle ilaci hafifa almamak lazim, remeron antidepresan etkisinin yaninda uyku ve yeme uzerinde de etkisi cok olan bir ilac. o nedenle biraktigin anda ilaca bagimliliktan kaynakli sikintilar bir yana, uyku ve yeme sorunlariyla da bas etmek gerekiyor. normal bir insan bile bir gece kaliteli uyumasa yipraniyor, bu birkac hafta surerse bunalima giriyor. yemek yeme aliskanliginin birden degismesi de kolay adapte olunacak birsey degil. bunun ustune ilacin etken maddesinin eksikligi eklenince remeronu birakmak oldukca zorlasiyor. bu kesinlikler basarisizlik diil, doktorlarin bile icine dustugu bir hafife alma hatasi.

Ben yillar suren basarisiz birakma deneyimlerinin ardindan (belki 7 kez), birakma olayini cok yavastan almaya karar verdim.oncelikle kendime bir limit koymadim, "ne zaman birakabilirsem o zaman birakicam, ama 3 yil ama 5 yil ama 15 yil." dedim.

her seferinde cok ufak oranlarda azalttim. Remeron solusyonu 500 ml lik su kabina koyup azaltacagim her zaman son yudumu icmiyordum, lavaboya dokuyordum. (doktugum miktar 1mgdan daha az remerona denk geliyor olsa gerek, yani tam dozun 15 te birinden az).

Dozu her azalttigimda (bu 1 mg dan az olmasina ragmen) etkisini hissettim ve buna hazirlikli oldum. azaltma miktari, sikligi, yan etkileri vs. kisiye gore degisir. bu konuda benim altin kuralim suydu; birakmanin yan etkisiyle bas edecek gucu kaybedecek kadar cok azaltmamak. beni gereksiz yere sinir, bas agrisi, beynimin kafatasima sigmamasi, nefesimin daralmasi gibi hislerin bekledigini biliyordum eski denemelerimden. kimi zaman daha siddetli kimi zaman daha hafif gecti. bunlar birkac hafta surdu ve sonra yavas yavas ortadan kalktilar.

Her azaltmamdan kendime azaltmanin etkisini atlatip o miktarla rahat edebildigimi gorecek zaman tanidim. azaltmaya alismak bir sure sikinti veriyor, o sikintilar gecer gecmez birdaha azaltmak yeni dozun getirdigi sikintilara dinlenmeden baslamak demek oluyor. bu sikintilari uzun sure arka arkaya cekmekpsikolojik olarak kolay diil. ornegin ben 1 yudum azalttiktan sonra birkac ay 500 ml-1 yudum devam ettim. iki ay sonra bir yudum daha eksilttim ve bu defa uzun bir sure 500 ml-2 yudum ile devam ettim. azaltma zamanlari konusunda kendimi strese sokmadim, Bazen" bu siralar zor bir donem benim icin" deyip erteledigim oldu. bazen bir yudumdan daha da az azalttigim oldu.

Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkurler. Doktor remeronun yerine stilizan ve bitkisel icerikli passiflora verdi. Bulantim yok suan ama uyuyamiyorum ve istahim yok. Bunu doktora soyledigimde passiflora yerine yine bitkisel icerikli seredial diye bir hap verdi. Bununla uykularim cok guzel oldu ama istah yine ayni. Zorla yemeye calisiyorum. Benim anladigim kadariyla remerona bir bagliligim yok. Hatta son birkac senedir ceyrek tablet aliyordum. Remeronu birskmanin tek eksisi istah ve uyku sorunu oldu. Uyku sorununu hallettim, istahi da hallederim umarim...

Bazi bitkisel caylarin, ilaclarin hamilelikte kullanilmasina dikkat edilmesi gerektigini duymustum. bu passiflora ve seredial hamilelik sirasinda mi onerdi doktor size?

Bazi bitkisel caylarin, ilaclarin hamilelikte kullanilmasina dikkat edilmesi gerektigini duymustum. bu passiflora ve seredial hamilelik sirasinda mi onerdi doktor size?

Hamile kalirsan zarari olmaz diye onerdi. Hala hamile kalamadim maalesef.

Andromak merhaba, ben de remeronu bırakamıyorum, 6 mg'da takıldım..sana birşey sormak istiyorum..500 ml-1 yudumu gece aldığın zaman problem olmuyor muydu?yani şunun için soruyorum, benim gece wcye gitme kaynaklı uykularım çok bölünüyor ve yarım kilo suyu gece içtiğimde remeron kaynaklı değil, bu sefer de su içme kaynaklı uyuyamayacağımı düşünüyorum. Sen gündüz mü almayı denemiştin? Ben eve terazi aldım ufak pırlanta karat terazisi ama 6mg dan sonrasını tartacak hassasiyette değil ne yazık ki..bu yüzden 6'da kaldım ben ((( yardımcı olabileceğin bir önerin var mı? Şimdiden teşekkürler...Kader arkadaşım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…