• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte sağlıklı beslenme ve yaşam önerisi olanlar

ecemkurtulmus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
1
0
1
40
Merhaba kızlar, ben hamileliğimin 4. ayına girdimm bu ay. 2 yıllık evliyim ve ilk çocugum olacak kısmtse. Bu konuda kendimi geliştirmek için yeni kitaplar aldım, çocuk gelişimi, beslenme konusunda ancak bu konuda tecrübelli insanların nasıl bir hamilelik geçirdiğini,ne yediklerini, ne sıklıkta ve ne kadar spor,yürüyüş veya harekete zamaan ayırmak gerektiğinii, varsa aklıma gelmeyn ancak mutlaka dikkat edilmesi gereken bir konu dediğiniz şeyleri duymak isterim. Beslenme şeklimi tamamen değiştirmeli miyim veya diyetisyen danışmanlıgı mı almalıyım? İlk 4 ayda sadece 3 kilo aldım bu normal mi, hem çok heyecanlım hem de tüm bu sorularla bazı korkular yaşıyorum. Lütfen yardım edin kızlar....

Ben dokuz buçuk aylık anneyim ilk çocuğum. Bak sana en önemli şeyi söyleyeyim diğerlerine sonra döneriz. Rahat ol ve korkma. Ben çok rahattım ve rahat bir hamilelik geçirdim rahat bir doğum yaptım. Kaygılanarak bir yere varamazsın. En önemli şey rahat sakin huzurlu olmak bebek bundan etkilenecek. Sonrasına gelecek olursak benim naçizane önerilerim her gün yarım saat yürüyüş yap. Sağlıklı beslenmeye özen göster. Her sabah bir tane iyi pişmiş yumurta ve beyaz peyniri es geçme. Her gün yoğurt mutlak tüket (evde mayala) meyve ölçülü ye abartma son aylarda gebelikte şeker olabiliyor dikkat etmekte fayda var. Sebze meyveni iyi temizle. Kesinlikle ay ben hamileyim deyip yayılma hareketlerini kısıtlama kendine ve bebeğe zarar vermeyecek şekilde tabii. Makyaj yapıyorsan fondöten kullanmanı pek önermem deri emiyor sonuçta. Ama kendini ihmal etme bakımlı ol

Ayrıca diyetisyen kontrolüne gerek yok sanırım durmadan deli gibi yemek yemezsen sorun olmaz yani. Aaa sen iki canlısın ye laflarına da aldırış etme. Bebek alıyor senden alacağını. Sen yeterli proteini vitamini al kafi. Yoksa önünü alamazsın.

Back
X