Hamilelikte saplantı

gulfemsuveyda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2011
7
0
36
İstanbul
Arkadaşlar ben uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ve çokta faydalı şeyler öğrendim sayenizde.Beni yiyip bitiren bir konu var ve bu saçma fikirden kendimi alıkoyamıyorum.Yardımınıza ihtiyacım var.34 haftalık hamileyim.Sürekli ama sürekli bebeğimin yüzünde kırmızı leke ,et beni vs.var mı diye düşünüyor ve korkuyorum.(kızmayın hemen ne kadar yanlış olduğunu biliyorum ama engel olamıyorum)Biliyorum çok çok saçma bişey bu yaptığım.Hergün kendime neler demiyorumki.Önemli olan sağlığı diyorum.Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı olması için dua ediyorum.Kendime kızıyorum ama resmen şeytan benimle uğraşıyor sanki.Bu saçma düşünceyi aklımdan atamıyorum.Hamileliğinde benim gibi bir konuyu saplantı haline getiren oldu mu aranızda?Bu düşüncelerden nasıl kurtulabilirim lütfen yardım edin.:2::2:

sanırım bu saplantılar hamile kalmayla başlayıp bebeği kucağına almayla son buluyor, meraklanma canım sanırım çoğu hamile senin gibidir..

allah korusun arkadaşım. maalesef seninki kadar olmasa da bende de var. tabii ki önemli olan ve başta gelen onların sağlıkları. ama insan düşünmeden de edemiyor. güzel ve sevimli de olsun istiyor.
hele yok çilek,ciğer ahududu vb.. şeyler yiyip de bilmeden sürersen leke oluyomuş diye korkutuyolar öyle olunca insan iice paranoyak oluyor. ama takdir-i ilahi... yapacak bişi yok. olacağı varsa olur. çok takıp sıkıntı yapma. sonuçta elimizde olmayan şeyler bunlar.

Evet özellikle kırmızı meyve ve sebzelerden nedir çektiğimHurafe bunlar diyorum bir yandan bir yandanda dikkat etmeden duramıyorum.Tabiki en başta rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin ve isteyen herkese versin ama kucağıma almadan kurtulamıycam galiba bu düşüncelerden.

Hic sacma bulmuyorum bu endiseni,önemli olan saglikla kucagin ama seni anliyorum cünkü bendede bu tür endieseler var.hatta esimdede cok var.. bir hastalik olursa ne yapariz endisesi, dogumda bir sorun olursa endisesi ve komik gelecek ama cirkin olur endisesi ...bir kere cirkin olursa diye cok korkuyoruz..ama aptaca bir düsünce biliyorum..cirkin olsa ne olacak bizim cocugumuz..su anda göremiyoruz yaa :):):)
kendini baska seylere yönelt..ben öyle yapmaya basladim dünden beri.. benim baska sikintilarimda var ancak böyle kurtulacagim insallah.. kendime ugraslar buldum onlarla ilgilenecegim.. kafamdan her türlü kötü düsünceyi uzak tutacagim,, bununbaska yolu yok..rahat olmam lazim. 30. haftamdayim:)

Benimki saplantı haline geldi işte.Düşünmemeye çalıştıkça aklımdan çıkmıyor.Bir uğraş bulmam lazım benimde haklısın.Kendimi alışverişe vereyim bende 6 haftam var benimde,Allah hepimize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin.

seni o kadar iyi anlıyorum ki.ben de 19.haftamdayım.aynı korku bende de var.ve benim ki yıllar öncesinden başladı.ne zaman sokağa çıksam o kadar insan içinden öyle kişiler gözüme takılırdı.hamile olduğumdan beridir de hep gözümün önüne yüzü öyle olan bi çocuk hayali geliyor.ben de diyorum önemli olan elinin ayağının düzgün olması,akıl sağlığı diye.ama düşünmeden edemiyorum.sürekli ağlıyorum.bebeğimin hayalini bile kurmak istemiyorum.sanki böyle olmasını istemediğim için allah beni cezalandıracakmış gibi geliyor,beni böyle deniyecek diye çok korkuyorum.lütfen bebeği olmadan önce böyle korkuları olan,ama bebeği doğduktan sonra hepsinin anlamsız olduğunu gören,anlayan arkadaşlar bişeyler yazsın.

ya ben gerçekten deliriyorum sanırım.yorumumu yazdıktan sonra başlıklardan biri gözüme takıldı yine.okudum.yine kendimi çok kötü hissediyorum.ciğer,çilek falan yersen dokunursan lekeler olur diyolar.hamile olduğumu ilk öğrendiğimde çok çilek yedim ve psikolojik miydi bilmiyorum ama yüzüm çok kaşınırdı,kaşıdım ben de.kızlar lütfen bişeyler yazın,hamileliğimi kendime zehrediyorum resmen.

Hani birşeyden ne kadar kaçarsan veya ne kadar korkarsan gelip seni bulur ya bende öyle olacak diye korkuyorum:18:Sana yardımcı olmayı çok isterdim arkadaşım ama benim kendime dermanım yok.Doğumuma en fazla 6 hafta var.Doğum yapar yapmaz inşallah korkularımızın yersiz olduğuna dair bilgilendiririm seni.

aynen katılıyorum sana.düşünmek istemedikçe takıntı haline geliyor sanırım.beni bilgilendirirsen çok sevinirim gerçekten canım.Allah hepimize çocuklarımızı hayırlı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin.korkularımız en kısa zamanda son bulsun.

Bebeğim dünyaya gelene kadar bin türlü şey geçti aklımda,
orasında burasında birşey olur mu, sağlığında birşey olur mu diye,
endişelenmeniz gayet normal, ama hayatı kendinize zehir edecek seviyede değilse eğer.

Ben de bi kendimi sanırdım bu konuda muzdarip olan.Doktora hergün gidesim var bu yüzden.17 haftalık hamileyim ben de.Dün kontrolde doktor suyu biraz azalmış az mı su içiyorsun dedi.Ben de dünden beri elimden şişeyi düşürmüyorum.Tehlikeli bir şey yok dedi ama ben rüyalarımda nelerle boğuştum sabaha kadar.Bu vehimlerden kurtuluruz inşaallah.

Hamilelik çok zorlu bir süreçmiş ben bunu anladım.Ama mutlu sonu düşündükçe hepsine değer diyorum.İnşallah hepimiz nurtopu gibi evlatlar kucağımıza alırız.

Yanlış yönlendirmek istemem ama ben çok rahatsızlandığım için midemden dolayı
hamileliğim boyunca neredeyse hiç su içemedim, özellikle 6. aya kadar gün de 1 bardak bile içemiyordum,
devamlı çıkarıyordum zaten, hele su mahvediyordu beni.
6. aydan sonra da gün de taş çatlasa 2-3 bardak anca içebildim ama suyum gayet iyiydi.
Tabi doktoru dinlemek lazım sonuçta, suyunuz az diyorsa azdır mutlaka.
Bir sıkıntı olmaz inş.
Sağlıcakla alırsınız kucağnıza inş.

kızlar Allah size akıl fikir versin emi? size kızayımmı güleyimmi bilemedim.sağlıklı bir hamilelik süreci geçirdiğinize ne kadar şükretseniz azdır.nankör olmayın lütfen.ben 27 haftalıkken erken doğum yaptım sezaryenle ve oğlum 3 gün yaşadı.üzerinden 2 ay geçti ama acımdan henüz birşey eksilmedi.antidepresan kullanıyorum.hikayem çok uzun anlatmıyım şimdi iki saat.uzun lafın kısası yavrularınız eli kolu düzgün sağlıklı olsun diye dua edin,kime neye benzerse benzesin göreceksiniz ki bebekleriniz sizin için dünyanın en muhteşem varlıkları olacak...

Canımmm başın sağolsun.Yaşadığın çok çok zor Allah sabrını arttırsın.Dediklerinde yerden göğe haklısın.Sağlıklı olmasından daha mühim ne olabilir tabikide.Ama elimde değil işte

ben 14 haftalık hamileyim böyle evhamlar bende de oluyo bebekleriniz doğmuş olmalı bebekleriniz nasıl umarım korkularımız gereksizdir

Merhaba ben de aynı durumu yaşıyorum ve çok korkuyorum düşündükçe de gerçek olmasından korkuyorum. Bebeğinizde korktuğunuz oldu mu çok merak ediyorum umarım olmamıştır ve korkularım bosaymis demissinizdir

Merhaba canım senin de bebeğinin doğmuş olması lazım korkun başına geldi mi ben de ayni durumdayım şu an aşırı korkuyorum lekeden ve düşündükçe basima gelmesinden korkuyorum. Bebeğinde leke olustu mu. Korkularım boşaymış dedin mi. Benim de çok canımı sıkıyor bu durum kaç haftadır. Cevap verirsen çok sevinirim

Merhaba canım bebeğin doğmuş olmalı. Korkmana rağmen başına geldi mi acaba. Umarım lekesiz tertemiz bi bebeğin olmuştur. Bilgilendirir misin lütfen . Ben de endise ve kaygi duyuyorum bu konuda. Düşündükçe başına gelir derler ya o da canımı sıkıyor. Yaklaşık 2 aydır bu durumdayım ve 2 hafta sonra kızım doğacak sabırsızlanıyorum onu görmek için o zamana kadar da bu şekilde düşünmek istemiyorum. Korkun boşa çıkmıştır Umarım cevap verirsen sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…