• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte şeker yüklemesi yapıldımı????

yapıldı ama hastanede yaptırdım şeker yüklemesi dediği şekerli su içiyosun sonra kana şeker değerine bakıyolar bu kadar

bana yapılacağı zaman 1 gece öncesi saat 22:00 den sonra bişey yeme demişlerdi
sabahda aç gidiyorsunuz önce kan alıyorlar
ardından glikozlu limonata gibi bi içecek veriyorlar onu içtikten 1 saat sonra tekrar kan alıyorlar bu sürede hiç bişey yememeniz gerekiyor

Son düzenleme:
sabah aç karnına ilk önce kanını alacaklar
daha sonra 50'lik yükleme ise 50'lik glukoz 100'lük ise 100'lük glukoz içeceksin
sana tavsiye eğer şekerli suyu o halde içmeye zorlanırım dersen yanına yarım limon götür. bir limonu yersin bi sudan içersin.
bu arada glukozu sana aldıracaklardır büyük ihtimal
hastanede yapılan testte ben kendim almıştım eczaneden
suyu içtikten sonra tekrar kanın alınıyor
geçmiş olsun şimdiden

önce ac karnına kan alınıyor sonra size belirli miktarda sekerli su için toz veriyorlar siz onu su ile karıştırıp içiyorsunuz yarım saat yada 40 dakika sonra tekrar kan alınıpp birde öyle bakııp aradaki farka bakılıyor. çok önmli bi tahlil bence haftasında aksatmayın hemn yaptırın.

ben doğum yaptığımda bi bebek çok kilolu doğmuştu. seker hastası çıkmıştı anne yoğun bakıma bebekte kuveze alınmıştı.

kan alınmadı benim 50 gr mlık glikoz aldım içtim aç karnına sonra elime iğne batırdılar şeker ölçüm cihazına koydular açlık 87 tokluk 107 çıktı benim

önce aç karnına kan alıyolar sonra 50gr lık glikozlu su içiriyolar, yaklaşık 40 dak. sonra tekrar kan alıyolar. benim 50gr lık şeker yüklememde şekerim fazla çıkmıştı dr bana 3 günlük bi diyet verdi bunları ye aç karnına gel dedi. yine aç karnına kan aldılar sonra 100gr şekerli su içip 40 dak.sonra tekrar kan aldılar.yine şekerli su içirdiler ve 40dak sonra kan vedim yine. 100 gr lık yüklemede normal çıktı. ikinciside yüksek çıkarsa hamilelik şeker hastası oluyomuşsun. hamilelik biraz sıkıntılı geçiyomuş ozaman. test yaptırmadan önceki günler karbonhidratlı yiyecekler yemezseniz iyi olur şekeri yükseltiyo çünkü.

bana 2 kere yapıldı daha doğrusu yapılamadı çünkü o şekerli suyu içtikten sonra kustum. :)) daha 22. haftadayım. doktorum amniyotik sıvım fazla olduğu için erken istedi bu testi. fakat malesef olmadı. açlık tokluk testi yaptırdık sonuçlar normal çıktı.

verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim başıma ne gelceğini ögrendim ona göre gideyim bende boshayallersmile

önce aç karnına kan alıyolar sonra 50gr lık glikozlu su içiriyolar, yaklaşık 40 dak. sonra tekrar kan alıyolar. benim 50gr lık şeker yüklememde şekerim fazla çıkmıştı dr bana 3 günlük bi diyet verdi bunları ye aç karnına gel dedi. yine aç karnına kan aldılar sonra 100gr şekerli su içip 40 dak.sonra tekrar kan aldılar.yine şekerli su içirdiler ve 40dak sonra kan vedim yine. 100 gr lık yüklemede normal çıktı. ikinciside yüksek çıkarsa hamilelik şeker hastası oluyomuşsun. hamilelik biraz sıkıntılı geçiyomuş ozaman. test yaptırmadan önceki günler karbonhidratlı yiyecekler yemezseniz iyi olur şekeri yükseltiyo çünkü.

merhabalar doktorumbenden şekeryüklemetesti istedi ilki biraz yüksek çıktığı içöin 100 gr.ogtt istedi ancak 3 günlükdiyet gereklidedi bilgi vermedi neyapmalıyım testi vermeden önceki 3gün bildiğimkadarı ile şekrli gıadalar ve makarna pilavgib.şeyler yenmicek sanırım aydınlatırsan sevinirim
teşekkürler

Back
X