Hamilelikte şeker yüklemesi

ilaytugra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2019
173
57
98
35
Merhaba arkadaşlar Bi sorum olacaktı şuan 22+2 haftalık hamileyim. doktor 3 hafta sonra gel şeker yüklemesi yapıcaz dedi ama Bi çok doğum yapmış arkadaşımla konuştum internetten araştırdım zararlı olduğu söyleniyor. İlk hamileliğim ne yapmam gerekiyor bilmiyorum kötü bişi olmasından korkuyorum 😔 lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım.yaptıran var mı.

Merhaba arkadaşlar Bi sorum olacaktı şuan 22+2 haftalık hamileyim. doktor 3 hafta sonra gel şeker yüklemesi yapıcaz dedi ama Bi çok doğum yapmış arkadaşımla konuştum internetten araştırdım zararlı olduğu söyleniyor. İlk hamileliğim ne yapmam gerekiyor bilmiyorum kötü bişi olmasından korkuyorum 😔 lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım.yaptıran var mı.
Ben yaptırmadım. Açlık ve tonluk değerlerine bakıldı kandan. Bütün hamileliğim boyunca sağlıklı beslenmeye çalıştım. Abur cubur, paketli gıda, nişasta yoğun gıdalar yoktu. Ekmek belli bir markanın belli bir ürününü tükettim. Yani sağlıklı bir diyet programına ( hamileliğe uygun) bağlı kaldım. Ancak şu kalp ya da damarlarda olası bir sorun için çektirilen ayrıntılı ultrason öncesi saçma sapan kremalı bir içicek içtim. Doktor bebeğin hareketlenmesi için bir parça tatlı demişti ama nedense beynim durdu ve normalde bile sevmediğim o saçma içiceği yarım bardak içtim. Tahminin şeker yüklemesinde verecekleri şekere eş değer bir yükleme yapmış oldum. Biz de genetik faktörler, sıkı takip ettiğim diyet mi desem bilmem ama bir sorun yaşamadık. Güvendiğiniz 3 doktora danışmanızı tavsiye ederim. Riskleri, olasılıkları ve bu olasılıklara karşı yapmanız gerekenleri bilmek; uzmanlardan duymak gönül rahatlığıyla karar vermenize yardımcı olacaktır. Kendi adıma o kadar dikkat ettim şeker yüklemesi yaptırmayacağım diye sonra gidip o saçma şeyi içtim. Kar/ zarar dengesi için yaptığım çok saçmaydı. Bunu yapacağımı öngörsem şeker testini yaptırırdım. ( Tavsiye değil, tecrübe paylaşımı)

Çok teşekkür ederim ben Bi kaç doktorla daha görüşeyim. biri daha demişti bana açlık tokluk testi yaptır DİE onu yaptırayım. bende çok dikkat ediyorum beslenmeme hazır gıda abur cubur asitli şekeri içecekler filan hiç tüketmiyorum.ailede yada bende şeker sıkıntısı hastalığı da yok. İnşallah bişi çıkmaz.

Bende şeker yüklemesi yaptırmayacaktım..devlet hastanesindeki dahiliye doktoru kızdı neden yaptırmıyorsun bu çok önemli vs beni ikna etti.ve sonrasında şekerim sınırda çıktı.şuan o doktora o kadar dua ediyorum ki..hem kilom sabit kaldı hemde zararlı gıdalardan uzak durmuş oldum. Yüklemenin zararlı olduğu fikri yayılmış ama kesinlikle zararlı değil.zararlı olsa neden doktorlar yapsın ki.sizde kendiniz ve bebeğiniz için bi daha düşünün.ben 35 haftalık oldum çok şükür rabbim sağlıkla nasip eder hepimize inşallah🙏

Yaptırın derim . Olası bir sağlık problemi karşısında önlem alabilirsiniz . Şekeriniz çıkarsa ona göre diyet yaparsınız . Zararlı olan bir şeyi doktorlar tavsiye etmez doktorunuza güvenin . Yine de yaptırıp yaptırmamak sizin kararınız . Ben yaptırdım 1 bardak yoğun şekerli şurup gibiydi tadı dayanılmayacak bi tat değil .

Ben dün yaptırdım ihmal edilmemeli bebekte kalıcı hasarlara neden olabiliyor. Aç gidip kan verdim ve asidi kaçmış gazoz tarzı bi içecek içip 1 ve 2 saat sonra (2 kere) tekrar kan verdim eminim tatlı seven birisi için günlük tüketilen miktar kadar ancaktır.

Bende şeker yüklemesi yaptırmayacaktım..devlet hastanesindeki dahiliye doktoru kızdı neden yaptırmıyorsun bu çok önemli vs beni ikna etti.ve sonrasında şekerim sınırda çıktı.şuan o doktora o kadar dua ediyorum ki..hem kilom sabit kaldı hemde zararlı gıdalardan uzak durmuş oldum. Yüklemenin zararlı olduğu fikri yayılmış ama kesinlikle zararlı değil.zararlı olsa neden doktorlar yapsın ki.sizde kendiniz ve bebeğiniz için bi daha düşünün.ben 35 haftalık oldum çok şükür rabbim sağlıkla nasip eder hepimize inşallah🙏
Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🙏 bende tereddütteyim Bi kaç doktora daha danışcam.

Yaptırın derim . Olası bir sağlık problemi karşısında önlem alabilirsiniz . Şekeriniz çıkarsa ona göre diyet yaparsınız . Zararlı olan bir şeyi doktorlar tavsiye etmez doktorunuza güvenin . Yine de yaptırıp yaptırmamak sizin kararınız . Ben yaptırdım 1 bardak yoğun şekerli şurup gibiydi tadı dayanılmayacak bi tat değil .
hmm teşekkür ederim bunu düşüncem.

Ben dün yaptırdım ihmal edilmemeli bebekte kalıcı hasarlara neden olabiliyor. Aç gidip kan verdim ve asidi kaçmış gazoz tarzı bi içecek içip 1 ve 2 saat sonra (2 kere) tekrar kan verdim eminim tatlı seven birisi için günlük tüketilen miktar kadar ancaktır.
işte diyorlar ki şeker var mı DİE ölçmek için neden bu kadar çok şeker yüklemesi yapılıyor diyorlar kafamı karıştırıyorlar.

tahmini doğum tarihimiz aynıymış nasipse :) bende böyle bir konu arıyordum randevumu aldım 2 hafta sonrasına ama o zamana kadar bilgi sahibi olmalıyım bende

Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🙏 bende tereddütteyim Bi kaç doktora daha danışcam.
AMin canım hepimiz sağlıkla alalım inşallah.ben kadın Doğum olarak özele gidiyorum ama tahlillerimi devlet hastanesinde yaptırıyorum.şeker yüklemesi için de devlette ki dahiliye doktoruna gitmiştim.aynı özel gibi benimle baya ilgilendi şeker yüklemesinin neden önemli olduğunu 5 dk boyunca anlattı..yine de karar senin dedi.bu arada açlık toklukla belli olmaz dedi.iyiki de yaptırmışım.öncesinde şeker problemim olmadığı halde şekerim sınırda çıktı.diyetisyene yönlendirdi düzelmezse insülin dedi.çok şükür diyetle düzene girdi.şuan istediğim çoğu şeyi yiyebiliyorum fazla olmamak koşuluyla.ilk zamanlar şeker cihazıyla hep ölçüyordum sınıra yakınsa diyete çok dikkat etmeye çalışıyordum.şuan normale döndüğü için fazla ölçmüyorum arada ölçüyorum.belki de sizde yüksek çıkmayacak.yükleme bebeğiniz ve sizin için önemli.

tahmini doğum tarihimiz aynıymış nasipse :) bende böyle bir konu arıyordum randevumu aldım 2 hafta sonrasına ama o zamana kadar bilgi sahibi olmalıyım bende
bende öyle doktora 10 gün önce gitmiştim 10 gündür bunun araştırmasını yapıyorum bide ilk olunca endişe ediyor insan. çünkü tek Bi doğru yok.kimisi yapılsın dio kimisi de zararlı dio.

AMin canım hepimiz sağlıkla alalım inşallah.ben kadın Doğum olarak özele gidiyorum ama tahlillerimi devlet hastanesinde yaptırıyorum.şeker yüklemesi için de devlette ki dahiliye doktoruna gitmiştim.aynı özel gibi benimle baya ilgilendi şeker yüklemesinin neden önemli olduğunu 5 dk boyunca anlattı..yine de karar senin dedi.bu arada açlık toklukla belli olmaz dedi.iyiki de yaptırmışım.öncesinde şeker problemim olmadığı halde şekerim sınırda çıktı.diyetisyene yönlendirdi düzelmezse insülin dedi.çok şükür diyetle düzene girdi.şuan istediğim çoğu şeyi yiyebiliyorum fazla olmamak koşuluyla.ilk zamanlar şeker cihazıyla hep ölçüyordum sınıra yakınsa diyete çok dikkat etmeye çalışıyordum.şuan normale döndüğü için fazla ölçmüyorum arada ölçüyorum.belki de sizde yüksek çıkmayacak.yükleme bebeğiniz ve sizin için önemli.
Çok teşekkür ederim. bende Bi kaç doktora sorup ona göre karar vericem bebek için en iyisi hangisiyse onu yapıcam.

Merhaba ilk hamileliğimde yaptırmıştım bir sorun çıkmamıştı.Şimdi ikinciye hamileyim yine yaptırıcam.

Ben de yaptırmamıştım.
Ama doktorum demişti ki bir iki kere öğle yemeği sonrası eczanede şekerini ölçtür, küçük bi makinayla 10 saniyede yapıyolar. Sonraki kontrolde söylemiştim değerleri, normallerdi konu kapandı.ama ben tüm gebeliğim boyunca nerdeyse hiç tatlı unlu şekerli yemedim .
Ben bi kere şeker yüklemesini eskiden yaptırmıştım, 2-3 gün kendime gelememiştim. Gebeyken yaptırmak istemedim, çünkü şeker kullanan biri değilim ve vucuduma girince beni yıpratıyor.

Ayrintili ultrason nezaman yapiliyor seker yuklemesi ozelde ucretini biliuomusun

Ayrintili ultrason nezaman yapiliyor seker yuklemesi ozelde ucretini biliuomusun
Ayrıntılı ultrason 18-24 haftalar arası yapılıyor en ideali 20-22 hafta diye biliyorum.şeker yüklemesi fiyatı da özellerde sabit fiyat değil..hastanelere göre değişir ama pahalı olduğunu sanmıyorum.ayrıntılı ultrason genelde pahalı.ama o da hastaneden hastaneye değişiyor

Back
X