hamilelikte şeker yüklemesi

sero13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2014
223
37
118
40
bayanlar son günlerde çıkan dr karatayın dediği sakın şeker yüklemesi yaptırmayın ile ilgili bir düşünceniz varmı bazıları yaptırın bazıları sakı ha diyor kafam karıştı

ben de duydum çok zararlı diyor karatay...zaten dengeli yerseniz şeker filan çıkmaz diyor..bir de başka belirtiler olur sanki ben de şahsen yaptırmayı düşünmüyorum ama bir yandan da korkuyorum bakalım her doktor da gerek görmüyor..doktora sormak en iyisi.

Gebelik sekeri anne ve bebege zarar verebilir ben yaptırdım ve yüksek çıktı eğer diyete uymazsam hemen yükseliyor. Bence ihmal edilmemeli. Karatay hoca meyve bile sokmayin diyo meyvede mi yemicez :) Doktorla mutlaka görüşün derim

Karatayin bahsettigi "dikkatli yemek" olayi bircok insana ters tatli seker meyve vs hepsine sınır koyuyor hatta yasakliyor. Hamileligin basindan beri bu tarz beslendiysen yaptirma tabi. Ama bence gerekli. Biz yaptirdik bisey olmadi:KK76:

ya ne biliyim her kez bir şey diyor insanın kafası çorba oluyor

Ya kizlar bnde haftaya yptrcktim seker yuklemesi ama bnde dinledim karatayi kadam cok karisti canli yayinda bir surude mesaj okudu seker yuklemesi yapilanlardan ne ypcam bilmiyoeum mantikli geldi aslunda birde yurt disinda boyle bir uygulama yokmus hatta yasak

ama sonrada dokotrlar çıktı dediki bu olmadan olmaz çok önemli diye ona bakarsanız yurt dışında bu kadar çok ultrasonda kullanılmıyormuş

Kesinlikle şeker yüklemesi yaptırmalısınız. Çoğu bayanda hamilelik şekeri çıkabiliyor doğumdan sonra geçiyor. Bakın ben 3 yıldır şeker hastasıyım insülin kullanıyorum ve şuan hamileyim şekerim 120 den yukarı çıkmıyor ekstra bi diyet uyguluyorum diyetisyenin verdiği. Sizde bu testi yaptırın ve eğerki yüksekse şekeriniz diyet uygulayın. Çünkü yüksek şeker bebeği sakatlayabiliyor ve ölü doğum vs gibi riskleri 12 katına çıkartıyor lütfen sizlerde çok dikkat edin Allah hepimizin yardımcısı olsun , sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin...

Ben ilk kızımda korkudan ve de içim rahatlasın dıye herr testı yaptırmıstım.. Ama bu seker yuklemesı mahvetmıstı benı.. Ben tatlı yemem, cay kahvede seker kullanmam sadece dogal sekerler meyveden falan.. O serbet benı olduruyordu nerdeyse. Yuklemelerden sonra gozumu bı actım serum baglıydı kolumda.. Bıda hamıle kalırsam asla yaptırmam demıstım.. Ve yaptırmadımda. Aıle hekımım cok kızdı karatayı dınleyıp cocugunun gunahına gırme dedı. Ama kendı doktorumda ıstemezsen yaptırmayız dedı, cunku kızımda fenalastıgımı bılıyordu. Teklıf bıle etmedı sagolsun..

Şeker yuklemesinin yapılmalı bebeğe zarari yok karataya kalirsa meyve de yenmemeli bu ne kadar mantıklı sizce

Kizlar şu karatay denen kadina bu kadar inanmayin. Valla delirmia ona kalsa meyve de yemeyecegiz. Seker yuklemesinde ictigimiz sekerli su sizce serbetli bi baklavadan daha mi fazla zararli?

Eger sekeriniz varsa ve bilmezseniz bebekte sakatliga bile yol acabilir diyor butun doktorlar. Hepsi yaniliyor da bi karatay mi hakli? Allah askina dinlemeyin su kadini. Daha bugun yaptirdim sekerli su ictim cok sukur sonuc da temiz cikti bu kadar basit abartmaya gerek yok bence.

Ablamda gebelik şekeri çıkmıştı. diyette kaldı yemek yediğinde fırlıyordu 150lere. Bende yaptırmayı düşünüyorum şahsen

Back
X