10 yıllıkşeker hastasıyım.bende hamilelik şekeri çıkmıştı.bahsedilen glısemik indeksi düşük yiyecek lerden oluşan diyet. hastahanelerde diyetisyenler bu konuda yardımcı oluyor. buradan anlatması uzun hikaye.mesele süt ve süt ürünleri glısemik indeksin ani yükselişini azaltır.her öğünunde bu grubu bulundurman iyi olur.asla tek başına meyve yeme.önce bir bardak süt içip (ve ya yoğur yiyerek)meyveyi tüketebiliyorsun ....gibi bir diyet uygulaman gerekiyor.bu arada şekerin çok yüksek değil cnını sıkma ama dikkatli de ol derim.
benim de şekerim 179 çıktı. moralim bozuldu. geç tespit edildiği için doktora sinir oldum. halbuki şüphelerimi dile getirmiştim. hamileliğin sonuna doğru tespit edilmesi canımı çok sıktı. bundan daha da kötüsü tsh düşük çıktı.
benim bir arkadaşımda da şeker çıkmıştı...Günde bol bol su içmen lazım...çok fazla ekmek yememen gerekiyomuş..Öle anlatıyodu..Bende 28 haftalık hamileyim...bende çok korkuyodum çıkarsa diye 85 çıktı :)) yemene dikkat et hiç bir şey olmaz inşallah....
selam asilemcim, bugün kontrolden geldim , 165 çıktı benim şeker de oğlum maşallah çok iyi tombik olmuş o da. yarın tekrar gidilecek hastahaneye , bu sefer 100 mg şeker yüklemesi olacakmış. sonra diyetisyenle görüşülecek. hastahaneden dönünce anlatırım , bi fikir edinmiş oluruz
selam asilemcim, bugün kontrolden geldim , 165 çıktı benim şeker de oğlum maşallah çok iyi tombik olmuş o da. yarın tekrar gidilecek hastahaneye , bu sefer 100 mg şeker yüklemesi olacakmış. sonra diyetisyenle görüşülecek. hastahaneden dönünce anlatırım , bi fikir edinmiş oluruz
bana da doktor iki hafta sonra gelmemi söyledi.Diyetisyene yönlendirdi.Ama 100 mg şeker yüklemesi yapacak mı bilmiyorum.Sanırım 2 hafta diyet uyguladıktan sonra yine ölçecek hala şekerim düşmemişse 100 mg yüklemeyi uygulayacak.iigilendiğin için de teşekkür ederim.Haberleşelim yine...