Hamilelikte şiddetli baş ağrısı

Baş ağrısı benim de çok oluyordu ilk başta her gün çatlıyordu sanki. Şimdi 4 aylık oldum bitmedi ama azaldı. Günde bi kere ağrıyor geçiyor şükür. Benim mide bulantım hiç olmadı ama şimdi benim de yeni başladı anlamadım gitti bu işi.

Hamileligim boyunca cektim. Ustelik benim ki migrendi. Haftalarca aylarca basim agridi ve surekli cikardim. Ne zaman dogum yaptim basagrilarim kesildi direk..
Doktoruna kontrole gittiginizde soyleyin uygun bir ilac versin. En bilindik iki ilac var ama migrene fayda etmiyor bu yuzden bana baska bir ilac vermisti. Ilac icme diyorlardi ama çeken bilir.. Şükür bende bebegimde saglikliyiz.
O ilaç içme diyenler nasıl bir ağrı olduğunu bilmeden konuşuyor.
Gözümü açamazdım, ışık zaten kesinlikle yok. Sürekli eşim, abim masaj yapıyor.
Ben gece uyuyamadıkça eşimde uyuyamıyor, yalnız kaldığımda başıma baskı uygulamak için kafamı çekyatın arasına sıkıştırmayı düşünüyordum.
Bir gün eşim "dedem bir yerin çok ağrıdığında kan akıtırsan ağrı geçer diyordu deneyelim mi" dedi.
Hiç tereddüt etmedim, aldık elimize kesici bir şey alnımı çizerek kanatmaya çalışıyoruz.
Cahil, cühela insanlar değiliz ama çaresizlik neler yaptırıyor insana.
Başkası yapsa hiç mi akıl yok sende, ne cesaret derim.
Tıp fakültesine gittim, böyle bir ağrı normal değil mutlaka bir şey var dediler.
Tomografi istediler, olmaz radyasyon alamam, ben 14 haftalık hamileyim dedim, bu şekilde çıkaramayız dediler, kağıt imzalayıp çıktım.
Doktorumu aradım, o zaman JFK Hastanesi Doç. Dr. Ali Utku Öz'e gidiyordum.
Ne tomogrofisi , şu şu ilaçları karıştırıp serum yapsınlar, protein al, bol bol et ürünü tüket dedi.
Allah razı olsun ondan.

4. ayım bitene kadar kustum 2 kez mide kanaması geçirdim hatta.
Baş ağrısı da çoktu... bunlar geçti şimdi ise daha neler var hiç anlatmıyım korkma.. sonuçta her hamilelik farklıdır..
Geçer inşallah canım...Hamilelik hem müthiş hemde çok garip şeyler yaşanan bir dönem.

Back
X