kimseye parmağımı sallayıp hayat dersi verecek değilim.. ama bir çocuk getiriyorsunuz dünyaya.. kendi canımızdan can yaratma kuvveti vermiş rabbim bize.. hamile kaldığınızı öğrendiğiniz günü geçin bir kenara bu işi planlamaya başladığınız gün bırakmalısınız bu illeti.. bi sigarayı bırakmakta bu kadar basiretsiz davranıyorsanız çocuk yetiştirirken kimbilir neler olacak allah bilir..
9 ay içtim/içeni gördüm çok sağlıklı bebekleri var martavalları da boş.. bu zıkkımın sağlığa verdiği zararlar içende bile hemen çıkmıyor ortaya hele ki minnacık bebekte ilerde ne sorunlara yol açacak kimbilir.. kendinize verdiğiniz zararları geçtim, bir çocuk dünyaya getiriyorsanız her sorumluluğu almak her sıkıntıya göğüs germek zorundasınız..
ben zaten içmiyordum.. hamile kaldıktan sonra sigara içilen ortamlarda bile durmuyorum.. hatta kendi evimde de içirtmiyor ayrıca içen arkadaşlara da dışarı çıkar mısınız diye uyarıyorum.. gören çingene desin, bi hamile kaldı bi kendi doğuracak desin umrumda değil.. bu bize rabbimizin verdiği en büyük mucize onu kendi canımızdan çok sağlığına dikkat etmek buzum en temel vazifemiz..