Bende sigara içiyordum ama öğrendiğim gibi bıraktım. Arkadaşlarım içiyor yanımda çok zorlanıyorum kahvede yasak dediler Onuda içmiyorum resmen boşluktayım ama benim bir sorumluluğum var artık bilmeden yargılamak değil olması gerekeni söylüyorum bana göre. Sigara içtiğinizde başka hiç stres yapacak konunuz yok mu valla benim var ister istemez stres yapıyorum ama bu nasıl sigaradan daha çok zarar verir anlayamıyorum
Şimdi şöyle bir durum söz konusu.
En başta söylediğim gibi herkes yapabilse ama bunu sizin başarmanız işi kolaylaştırmıyor ve tüm yaşayanlara indirgemiyor durumu.
Bir kere yoksunluk sendromu diye bir şey var, ki ilk haftalarda sizin gibi içmedim ve dayanılmaz başağrıları çektim.
E ilaç da alamıyorum, günlerce karanlık odadan çıkmadan yaşadım, 4.aya kadar durumum böyle devam etti.
Psikolojik olarak fazlasıyla zorlandım, süpriz bir gebelik yaşadığım için.
Ben sigarayı öyle 3-5 tane içen insan değildim, en ağır digaradan günde 2,5 3 paket içerdim.
Ve hayatımın kısıtlanması beni fazlasıyla yordu.
Benim kahve-çay yasağım yoktu ama sigarayı hatırlattığı için içemedim.
Çoğu tanıdığım içtiği için, insanlarla görüşmeyi bıraktım ve kendi içime kapandım.
Bebeğimden uzaklaşmamam adına, doktorum sigara kategorisine bile konmayacak ama psikolojik olarak 'içmekle' beni kandıracak sigaradan verdi.
Evet, bunların hiçbiri sebep değil ve yaptığım şeyi düzeltemiyor.
Sizin gibi bırakabilseydim, her gün bu istekle yaşadım, her gün söz verdim kendime ama başaramadım.
Herkes sizin gibi olmadığı gibi, benim gibi de değil ama örneksiniz, tebrik ederim.