Hamilelikte skolyoz ağrısı

seyrekyagmur

Başlangıç: 74 Hedef: 67
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2007
3.522
6.512
683
Merhaba arkadaşlar,

Editörlerimden Konumun taşınmamasını rica ederim bu da büyük bi dert!

28 yaşındayım 1 tane kızım var şimdi 2.ye hamileyim 13 haftalık.. Hamileliğimden hemen önce skolyoz hastası olduğumu öğrendim sırtımda 15 derece 2.si 8.derece belde.. Şu aralar ağrıdan çatlıyorum desem yeridir. Kemiklerim sızlıyor ilk hamileliğimde hiç bu kadar ağrım olmamıştı. ve eski geçmişte sırtımda kas aralarında su toplanmaları da vardı ondan mı acaba diyorum boynumun altından itibaren ağrıyor.

Bilenler yaşayanlar varmı ne yapabilirim, hamileyken bi tedavi uygulayabilir miyim ve de en önemlisi artar mı ?

Valla çok bilgim Yok ama ağrı kesici parol dışında kullanamazsınız, birde destek için kalsiyum hapı alın zaten hamilelikte veriliyor

dr.unuzun ne dedigini merak ettim

İnanın doktorumu bende anlayamadım ilk 8 derece dedi sonraa 18 dedi 15 e düştü en son ve 2 taneymiş.. Egzersiz verdi ters yüzme yapacaksın pilates yapacaksın dedi şuan ben hamile pilatesi araştırıyorum ona gideceğim ama tabiki ters yüzme durum itibari ile yapamam. İlaçları da kullanamıyorum yasak Hamilelikten sonra gitmedim eğer nasip olur da ortopediden sıra bulursam gidicem

Çok geçmiş olsun.

Yoga yapmanı şiddetle öneririm.

Pilatese bakıyorum eğer uygun olursa yogaya da başvurayım yeter ki geçsin

Valla çok bilgim Yok ama ağrı kesici parol dışında kullanamazsınız, birde destek için kalsiyum hapı alın zaten hamilelikte veriliyor

Evet bitek parol içiyorum ama onu da sık sık içmek istemiyorum minimum da olsa zararı oluyor. sormuştum o hapı hala vermedi bi dahakine gene sorucam

cok gecmis olsun. hamilelik zaten zorluyo, bu tip kronik rahatsizliklar iyice icinden cikilmaz hale getirebiliyo, insallah ilerlemez, daha fazla zorlanmadan bitiverir sayili gun. kendinizi fazla yormayin, ayakta kalmayin. mumkunse yardim alin. yoga ya da pilatesin faydasinin olucagina inaniyorum ben de. sevgiler.

pilates ve ters yüzme gerçekten çok etkili oluyor.hamilelikten sonra dr özel korse giymenizi söyleyebilir sırtınızı dik tutmanız için.Zaten belli bir acıyı geçtikten sonra kesinlikle ameliyat olunması gerekiyor.Çok geçmiş olsun canım.

Ay valla bende skolyoz hastasiyim korktum simdi Canim.Henüz evli değilim bende 2 senedir buna care bulamadim.Allah dusmanimin başına vermesin.Skolyoz agrisi nasil iyi bilirim.Geçmiş olsun.

Yuzmenin iyi geleceğini söylemişti gittiğim doktor ben skolyoz ve bel fitigina rağmen normal doğum yapınca doğum dan 3 hafta sonra gösterdi acısını uzun bir süre uyuyamadım çocuğumu dahi emziremedim zamanla geçti ağrısı ilaç kullanmadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…