Hamilelikte smear testi

kubra2553

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2016
4.138
3.146
133
33
Arkadaşlar hamilelikten smear testi yaptıran var mı? Sizce bir zararı olur mu? Bebek 14 haftalıkken olduğu zamana denk geliyor dr yapacağını söyledi. Biraz netten baktım zararı yoktur gibi şeyler okudum ama bu konuda tecrubeli insanlarlar yazarsa sevinirim. Teşekkürler

Bugün bana da devlete gittiğimde sordu aldılar mı dedi almasın diye aldılar dedim açıkcası korktum zararı olursa diye. Nasıl alındığını da bilmiyorum tedirgin oldum daha önce aldırmadım

Normalde alırken kelepçe gibi bişey takıp alıyorlar. Hamileyken de öyle mi yapıyorlar acaba? Niye alma gereği duydu ki şimdi ne acelesi var.

Normalde alırken kelepçe gibi bişey takıp alıyorlar. Hamileyken de öyle mi yapıyorlar acaba? Niye alma gereği duydu ki şimdi ne acelesi var.
Ben hamilelikten önce verdim rahim ağzı kanseri yada herhangi bi enfeksiyon varmı diye bakıyorlar allah korusun bebeğe geçerse bebek için çok riskli enfeksiyon smear testi detaylı bir test

Bende gebelikten önce yaptırdım gebelik düşünüyorum dedim yaptı Dr. Ama kızımda smear galan yaptırmamıştım

Benim daha önceki kürtajım esnasında genital bölgede bulunan ufak boyuttaki miyomu ve evlendikten sonra beliren genital siğili almışlardı. Dr um o dönem bana miyom değil ama siğilden dolayı normal doğum yapamazsın sen demişti. Çünkü normal doğum esnasında bebeğin çıkışında siğilin bebeğe bulaştığını ve ses tellerine yapışıp kısa süre içindede ölümüne sebep olabileceğini söylemişti. Bende çok üzülmüştüm normal doğum isteyipte yapamayacağım için. Kürtajdan sonra kontrol için gittiğinmde miyomunda siğilinde tek olduklarını sadece vajina girişinde olduklarını alındıklarını ve rahimde herhangi birşey bulunmadığını söylemişti. Pataloji sonucuna görede kötü huylu olmadıklarını söylemişti. Ama mutlaka gebelik düşünmeden önce smear testi yaptırmamı takipte kalmamı söylemişti. Ne kadar temizlenselerde hücrelerde gizlenip yeniden çıkabiliyolarmış. Ama şimdi plansız gebe kaldım. Bu hafta dr kontrolüne gittiğimde konuşucam mutlaka. Çünkü ilk gebeliğimde ozaman ilk kontrole gittiğimde alttan muayenede etmişti ve bebeğin 3 ayı dolduktan sonra smear yapabiliriz ancak, Gerekirse hatta 3 aydan sonra müdahalede edebiliriz demişti. 3 aydan önce yapılabilecek hiçbişiy yok demişti. Ama 2 hafta içinde düşükle sonuçlandı gebeliğim ve kürtaj oldum, anlattığım gibi gerekli müdehalede yapıldı hazır anestezi almışken. Eğer dr unuz bunu istemişse vardır bi bildiği diye düşünüyorum. Sana smearı neden yapıcak peki canım ?

Ya yurtdışındyım türkiyeye geldiğimde doktora söyledim bütün testleri yaptrdım ama smear yapmadı gerek yok sana dedi. Bende tamam dedim. Burda çok önemsiyolar. Üç senede bir kesin yapılcak gibi. Bende ilk dediğnde kabl ettim ama sonra içime bi kurt düştü şimdide

Yurtdışındayım. Önceden yaptrdın mı dye sorunca hayr dedim. Hemen yapalım o zmn dedi. Üç senede bir yaptır mutlaka dedi. Aslında herhangi bi sebep yok sadece detaylı tarama ilk gittiğmde kan testleri bidahakindede smear. Bende kendmi korkutmak istemyrm yani olmak istiyrum ama bi yandan da yazılanlar insanı işkillendiriyor.

Ben hamilelikten önce verdim rahim ağzı kanseri yada herhangi bi enfeksiyon varmı diye bakıyorlar allah korusun bebeğe geçerse bebek için çok riskli enfeksiyon smear testi detaylı bir test
Rahmin içine giriyor mu yoksa rahim ağzından mı alınıyor ay ben bi video bulup izliym merk ettim

Enfeksiyon ya da başka birşey varsa diğer testlerde de belli olurdu diye düşünüyorum bazı şeyler sadece para tuzağı bizlerin en hassas noktası bebeklerimiz 1,2 cümle ile göz boyayıp tonlarca gereksiz test yapıyorlar. Bazılarına itiraz bile edemiyorsun. Bende yaptirmadim doktorum da bahsetmedi hiç bundan. İlk defa burda duyuyorum.

Rahme girmiyor. Rahim agzindan sivi aliniyor ve 2 saniye bile surmuyor.
Evet baktım şmdi videolara norml zamanda olsa sıkıntı hiç değil benim için. Keşke önceki dr'um yapsaymış ama olsun artık. Burda doğurmaya bebeğe çok önem veriyorlar aslında o yüzden rahattım Teşekkürler

bi zararı yok canım gönül rahatlığıyla yaptır
bi operasyon değil ki o sadece rahim ağzından pamuklu çubukla sıvı örneği alıyor

Aslında Türkiye'de her sene mutlaka yapılıyor sen burda nasıl Bi Dr denk geldin Doğum yaptığımdan beri 2 defa yaptırdım

Aslında Türkiye'de her sene mutlaka yapılıyor sen burda nasıl Bi Dr denk geldin Doğum yaptığımdan beri 2 defa yaptırdım
Yani bizim orda yeni bir doktordu. Diğer şeyleri güzlce yaptı ama bunu umursamamıştı. Bilmyrm belki yeni evliyim diye yapmadı.

canım seninle birebir aynı şeyleri yaşadım 20 haftalık hamileyken anestezili operasyon geçirdim ve benimki rahim ağzına kadar ilerlemişti siğiller
oğluma bişey olmadı çok şükür ama ikinci kez hamilelikte tekrarlayınca siğiller doktorum ikincisini yapmadı bunun üzerinden 6 yıl geçti
doğumdan bir yıl sonra smear sonucum cin1 çıktı
rahmimden 1.5 mm yi kazıdılar
ikinci bebek düşünüyorum nasip olursa ama 1.5 mm lik eksiklik rahim ağzı yetmezliğine sebep olurmu ondan korkuyorum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…