Arkadaşlar hamilelikten smear testi yaptıran var mı? Sizce bir zararı olur mu? Bebek 14 haftalıkken olduğu zamana denk geliyor dr yapacağını söyledi. Biraz netten baktım zararı yoktur gibi şeyler okudum ama bu konuda tecrubeli insanlarlar yazarsa sevinirim. Teşekkürler
Ben hamilelikten önce verdim rahim ağzı kanseri yada herhangi bi enfeksiyon varmı diye bakıyorlar allah korusun bebeğe geçerse bebek için çok riskli enfeksiyon smear testi detaylı bir testNormalde alırken kelepçe gibi bişey takıp alıyorlar. Hamileyken de öyle mi yapıyorlar acaba? Niye alma gereği duydu ki şimdi ne acelesi var.
Ya yurtdışındyım türkiyeye geldiğimde doktora söyledim bütün testleri yaptrdım ama smear yapmadı gerek yok sana dedi. Bende tamam dedim. Burda çok önemsiyolar. Üç senede bir kesin yapılcak gibi. Bende ilk dediğnde kabl ettim ama sonra içime bi kurt düştü şimdideNormalde alırken kelepçe gibi bişey takıp alıyorlar. Hamileyken de öyle mi yapıyorlar acaba? Niye alma gereği duydu ki şimdi ne acelesi var.
Olmaz inş. Gebelkten önceki dr'um yapmadı gerek yok diye şimdi böyle mecbur duruma düştümZarari olacagini sanmiyorum.
Gebelikten once mutlaka yapilmasi lazim.
Yurtdışındayım. Önceden yaptrdın mı dye sorunca hayr dedim. Hemen yapalım o zmn dedi. Üç senede bir yaptır mutlaka dedi. Aslında herhangi bi sebep yok sadece detaylı tarama ilk gittiğmde kan testleri bidahakindede smear. Bende kendmi korkutmak istemyrm yani olmak istiyrum ama bi yandan da yazılanlar insanı işkillendiriyor.Benim daha önceki kürtajım esnasında genital bölgede bulunan ufak boyuttaki miyomu ve evlendikten sonra beliren genital siğili almışlardı. Dr um o dönem bana miyom değil ama siğilden dolayı normal doğum yapamazsın sen demişti. Çünkü normal doğum esnasında bebeğin çıkışında siğilin bebeğe bulaştığını ve ses tellerine yapışıp kısa süre içindede ölümüne sebep olabileceğini söylemişti. Bende çok üzülmüştüm normal doğum isteyipte yapamayacağım için. Kürtajdan sonra kontrol için gittiğinmde miyomunda siğilinde tek olduklarını sadece vajina girişinde olduklarını alındıklarını ve rahimde herhangi birşey bulunmadığını söylemişti. Pataloji sonucuna görede kötü huylu olmadıklarını söylemişti. Ama mutlaka gebelik düşünmeden önce smear testi yaptırmamı takipte kalmamı söylemişti. Ne kadar temizlenselerde hücrelerde gizlenip yeniden çıkabiliyolarmış. Ama şimdi plansız gebe kaldım. Bu hafta dr kontrolüne gittiğimde konuşucam mutlaka. Çünkü ilk gebeliğimde ozaman ilk kontrole gittiğimde alttan muayenede etmişti ve bebeğin 3 ayı dolduktan sonra smear yapabiliriz ancak, Gerekirse hatta 3 aydan sonra müdahalede edebiliriz demişti. 3 aydan önce yapılabilecek hiçbişiy yok demişti. Ama 2 hafta içinde düşükle sonuçlandı gebeliğim ve kürtaj oldum, anlattığım gibi gerekli müdehalede yapıldı hazır anestezi almışken. Eğer dr unuz bunu istemişse vardır bi bildiği diye düşünüyorum. Sana smearı neden yapıcak peki canım ?
Rahmin içine giriyor mu yoksa rahim ağzından mı alınıyor ay ben bi video bulup izliym merk ettimBen hamilelikten önce verdim rahim ağzı kanseri yada herhangi bi enfeksiyon varmı diye bakıyorlar allah korusun bebeğe geçerse bebek için çok riskli enfeksiyon smear testi detaylı bir test
Olmaz inş. Gebelkten önceki dr'um yapmadı gerek yok diye şimdi böyle mecbur duruma düştüm
Rahmin içine giriyor mu yoksa rahim ağzından mı alınıyor ay ben bi video bulup izliym merk ettim
Evet baktım şmdi videolara norml zamanda olsa sıkıntı hiç değil benim için. Keşke önceki dr'um yapsaymış ama olsun artık. Burda doğurmaya bebeğe çok önem veriyorlar aslında o yüzden rahattım TeşekkürlerRahme girmiyor. Rahim agzindan sivi aliniyor ve 2 saniye bile surmuyor.
bi zararı yok canım gönül rahatlığıyla yaptırArkadaşlar hamilelikten smear testi yaptıran var mı? Sizce bir zararı olur mu? Bebek 14 haftalıkken olduğu zamana denk geliyor dr yapacağını söyledi. Biraz netten baktım zararı yoktur gibi şeyler okudum ama bu konuda tecrubeli insanlarlar yazarsa sevinirim. Teşekkürler
Aslında Türkiye'de her sene mutlaka yapılıyor sen burda nasıl Bi Dr denk geldin Doğum yaptığımdan beri 2 defa yaptırdımYa yurtdışındyım türkiyeye geldiğimde doktora söyledim bütün testleri yaptrdım ama smear yapmadı gerek yok sana dedi. Bende tamam dedim. Burda çok önemsiyolar. Üç senede bir kesin yapılcak gibi. Bende ilk dediğnde kabl ettim ama sonra içime bi kurt düştü şimdide
Yani bizim orda yeni bir doktordu. Diğer şeyleri güzlce yaptı ama bunu umursamamıştı. Bilmyrm belki yeni evliyim diye yapmadı.Aslında Türkiye'de her sene mutlaka yapılıyor sen burda nasıl Bi Dr denk geldin Doğum yaptığımdan beri 2 defa yaptırdım
Teşekkürler. Böyle içim daha da çok rahatlıyor:)bi zararı yok canım gönül rahatlığıyla yaptır
bi operasyon değil ki o sadece rahim ağzından pamuklu çubukla sıvı örneği alıyor
canım seninle birebir aynı şeyleri yaşadım 20 haftalık hamileyken anestezili operasyon geçirdim ve benimki rahim ağzına kadar ilerlemişti siğillerBenim daha önceki kürtajım esnasında genital bölgede bulunan ufak boyuttaki miyomu ve evlendikten sonra beliren genital siğili almışlardı. Dr um o dönem bana miyom değil ama siğilden dolayı normal doğum yapamazsın sen demişti. Çünkü normal doğum esnasında bebeğin çıkışında siğilin bebeğe bulaştığını ve ses tellerine yapışıp kısa süre içindede ölümüne sebep olabileceğini söylemişti. Bende çok üzülmüştüm normal doğum isteyipte yapamayacağım için. Kürtajdan sonra kontrol için gittiğinmde miyomunda siğilinde tek olduklarını sadece vajina girişinde olduklarını alındıklarını ve rahimde herhangi birşey bulunmadığını söylemişti. Pataloji sonucuna görede kötü huylu olmadıklarını söylemişti. Ama mutlaka gebelik düşünmeden önce smear testi yaptırmamı takipte kalmamı söylemişti. Ne kadar temizlenselerde hücrelerde gizlenip yeniden çıkabiliyolarmış. Ama şimdi plansız gebe kaldım. Bu hafta dr kontrolüne gittiğimde konuşucam mutlaka. Çünkü ilk gebeliğimde ozaman ilk kontrole gittiğimde alttan muayenede etmişti ve bebeğin 3 ayı dolduktan sonra smear yapabiliriz ancak, Gerekirse hatta 3 aydan sonra müdahalede edebiliriz demişti. 3 aydan önce yapılabilecek hiçbişiy yok demişti. Ama 2 hafta içinde düşükle sonuçlandı gebeliğim ve kürtaj oldum, anlattığım gibi gerekli müdehalede yapıldı hazır anestezi almışken. Eğer dr unuz bunu istemişse vardır bi bildiği diye düşünüyorum. Sana smearı neden yapıcak peki canım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?