Hamilelikte Stent

GokceGD

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2023
9
2
1
Merhaba arkadaşlar, ben 25 haftalık gebeliğimde dayanamadığım sağ böbrek ağrısı sebebi ile Stent taktırdım. Takıldıktan sonra doğum sonrası çıkacağını öğrendim. Doğum öncesi çıkarılamaz mı? Taktıranlar var mı ? Ve doğum sonrasına kadar kanlı idrarım devam mı edecek ? Çıkarırken yine alttan mı girilecek yoksa kesmeli bir ameliyat falan mı oluyo ? 2 buçuk ay onun orda kalması bebeğe zarar verir mi ? Yada normal doğum yaparken beni zorlar mı ?

Bebek kısmını bilemiyorum ama çıkarılması ya da yenilenmesinde herhangi bi kesi olmuyor, takıldığındaki gibi oluyor. Kanlı idrar normal miymiş doktorunuz devam eder dedi mi? Annemde yaklaşık 4 senedir stent var idrar yolunda hatta 2 gün önce yenilendi, kanlı idrar olmuyor o yüzden soruyorum

Cevabınız için teşekkür ederim. Üroloji doktorum , Stent içinizde olduğu sürece kanamalı idrar gelmesi normal dedi. Bu çıkana kadar da devam edebilir dedi. Bebeğimin hareketini çok şükür her gün hissediyorum. O yüzden rahatlıyor içim.

Anladım, geçmişler olsun

Merhaba nasılsınız, böbrek taşı sebebiyle mi taktılar stenti acaba

Merhaba nasılsınız, böbrek taşı sebebiyle mi taktılar stenti acaba
Böbrek büyümüş bebek baskı yapmış ondan dolayı tam bir buçuk ay ağrı çektim. Ama çektiğim ağrının şiddeti normal değildi doktor böbrek büyüme ağrısı değil bu sen taş düşürüyorsun o bunun ağrısı ama hamileliğin sebebi ile tomografi cektiremediginiz için kanallardaki taşı göremem dedi. Stent takıp kanalları genisletirsek bu sizi rahatlatır dedi. 25. Haftamda taktırdım ama 31. Haftamda ağrılarım tamamen geçti. Şu an 34. Haftamdaym. Stent yüzünden idrar yolu enfeksiyonum 25. Haftamda beri geçmedi bu yüzden kimseye tavsiye etmem. Çok sık idrara çıkıyorm. Çocuk da baskı yapıyor bazen tutamıyorum ufak tefek kaçırıyorum. Enfeksiyonu saten taktırdığm gün kaptım o gün başladı ve idrarm sürekli kanlı. O yüzden kesinlikle taktırmayn derim. Doğumdan sonra çıkacağı söylendi. İnşallah o zamana kadar dayanırım. Gerçi mecbur dayanacam...

Ben hamile degilken böbrek taşı ameliyatı olmuştum ve stent takmislardi gerçekten cok zor benimde idrarim hep kanlı gelmistj enfeksiyon da çıkıyordu ne zaman ki stent cikti ben idrar da normale döndü enfeksiyonda düzeldi ama gebelikte mecbur kalınca taktilar demekki. Böbrekte buyume ilerleseydi bu sefer daha çok sıkıntı yasardiniz inşallah biran önce saglikla bebeginizi kucaginiza alırsınız zaman cabuk gecer agrisiz sizisiz atlatirsiniz bu süreci umarım

Cok teşekkür ederim allahm tüm hamilelerin yardımcısı olsun. Size de çok geçmiş olsun gerçekten böbrek ağrısı taş düşürmek çok zor bir durummuş , allahm hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Amin inşallah en kisa sürede hepimiz bebislerimizi saglikla kucağımıza alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…