HAMİLELİKTE SU TÜKETİMİ

Gunde en az 3 litre tuketin diyorlar çok zorlanıyorum wc den çıkamıyorum sürekli git gel yapıyorum içince icmeyince de yanlış mı yapıyorum diyorum

Hamileler ya da çocuk sahibi olanlar yardım eder misiniz

3 litre tuketemiyorum mesela 1 bardak su içiyorum ya 10 dk içinde hemen wc ye koşuyorm kaç bardak su ictiysem o kadar wc ye gidiyorum bu bir sorun mu normal mi bilmiyorum gidince az uz da yapmıyorum içtiğim hepsi gidiyor sanki vücudum suyu neden tutmuyor

Canım bende 2 litre içiyorum günde 1 bardak içmediğim olurdu eskiden şimdi en az 10 bardak içiyorum mide bulantısı yapınca bırakıyorum araştırdım ceviz muz salatalık yiyin dediler çok su içmeyince bende öyle yapmaya çalışıyorum da günde 2 3 litre arası için diyor illa 3 litre içeceğim diye mideni bulandırma

Merhaba,

Normal bir insanın 2 lt su tüketmesi gerekiyor. Hamilelerde ise bunun 3 lt olması gerektiğini söylüyorlar.

Ama zaten çoğu insan günde 2 lt su içmekte zorlanıyor. Yani normalde içtiğinden biraz daha fazla içmen gerekli.

Sık tuvalete çıkmalar için ise, gün içerisinde bol sıvı tüket ama akşam azalt deniyor.

Ben içtiğim suyun litresini tutmuyorum açıkçası ama elimden geldiğince yanımda şişe bulunduruyorum. Çok da dertlenip sıkıntıya sokmayın kendinizi :anne:

Hamile olduğunuz için sık idrara çıkıyorsunuz. DA bunu neden bu kadar büyüttünüz anlamadım. Normal bir sey... :/

Ya inan şu enfeksiyon ve mantar olmasa günde 4 bardaktan fazla icmem zorla içiyorum resmen ya :KK43:

yanınıza bi buçuk şitrelik şişelerden alın, ben de hiç içemezdim. Günde 2 kere doldurup içmeye zorlaya zorlaya alıştım. Havalar soğudukça zorlaşıyor tabi içmek Şişeyle hep sürekli ay bitmiş bu birazdan alırım suyu demiyorsunuz hem de hesabınızı biliyorsunuz. Tavsiye ederim.

sudan mide bulanır canım :) ben de pek su tüketmiyorum havalar soğudu yediklerimle ancak su içiyorum :) inşallah sorun olmaz :) şimdi bunu okuyunca aldım küçük bir şişe :)

Kızlar 1. Gebeligim kayıpla sonuçlandı 6 aylikti enfeksiyon vardı kanamam vardı. O yüzden ister istemez bu hamileliğimde sıkıntı yaşamak istemediğim için sizlere sorup yardım almaya çalışıyorum aslında hamile kalmadan enfeksiyon tedavisi görmüştüm geçmişti sonra hamile kalınca hem mantar oluştu hem enfeksiyon o yüzden ister istemez endişeleniyor insan olumlu düşünüyorum ama tedbir de almaya çalışıyorum

Kızlar 1. Gebeligim kayıpla sonuçlandı 6 aylikti enfeksiyon vardı kanamam vardı. O yüzden ister istemez bu hamileliğimde sıkıntı yaşamak istemediğim için sizlere sorup yardım almaya çalışıyorum aslında hamile kalmadan enfeksiyon tedavisi görmüştüm geçmişti sonra hamile kalınca hem mantar oluştu hem enfeksiyon o yüzden ister istemez endişeleniyor insan olumlu düşünüyorum ama tedbir de almaya çalışıyorum
Allah sağlık sıhhat versin, sen yine de dediğin gibi tedbirini al, beslenme konusunda su da dahil olmak üzere diyetisyenlerden yardım alabilirsin. Ben normalde de çok su içtiğim için zorlanmıyorum, umarım bir çare bulabilirsin.

Back
X