Riskli hamilelik serklaj su gelişi 2. Hamilelik

tdyebri

Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2024
12
3
6
26
KIZLAR AKLINIZA İHTİYACIM VAR LÜTFEN DETAYLI OKUYUN 🙏🏻🥹

ilk hamileliğim hep kanamalıydı çok zor bir hamilelikti.20. Haftamda öyle bir kanamam olmuştu ki bebeğim gitti sanmıştım devlet hastanesine gittim kendi doktoruma ulaşamadım 1 cm açıklığın var dedi Protestan kullanacaksın kalkmayacaksın dedi , bende o zamanlar rahim ağzı yetmezliği Serklaj falan bilmiyorum , hiç araştırmak da aklıma gelmedi sabah kendi doktoruma gittim açıklık yok hayatıma devam et dedi ettim ve 24. Hafta da suyumun patlamasıyla berbat süreç başladı burada da bitmedi suyun değil enfeksiyon dediler (enfeksiyon 14 dü yani delecek bir enfeksiyon değeri değildi.) 4 günde evde öyle çektim kasıklarımda ağrı oluyordu arada onlar da kesildi ve son bir doktora gideyim düzeldim bir kontrol etsin dedim gittiğimde suyu bitmişti 7 cm açıklığım vardı ve yine doğmadı su bittiği için yapışmıştı bebeğin kesesi 4 günde orada acilde çektim suni sancıyla doğdum meleğim 11 gün yaşadı vefat etti tamamen ihmaller serisi ve ben burnum kanasa 50 tane doktora giderdim basiretim bağlanmış gibiydi neyse bu süreç böyleydi ve 1 sene geçti

Yeniden hamileyim

2 tane doktora gidiyorum birincisi doçent alanında çok iyi çok net servikal yetmezlik tanısı koydu ve Serklaj önerdi

1. Doktorum da çok iyi perinataloji alanında o da dedi ki tam olarak öykün servikal yetmezliğe uygun değil, dikiş atarım ama suyun gelirse dikişin bir önemi kalmaz dikişe tamamen güvenemeyiz
2 doktorda takip edip kısalınca atalım dedi ben önlem olsun diye önden istedim ve 13 de atmayı kabul ettiler

Ama aklım karışık.
Öyküm sizce servikal yetmezlik mi? Dikiş önleyici olacak mı?
Böyle bir şey yaşayıp 2. Hqmileliğini sorunsuz bitiren var mı?

Fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var.

Back