Hamilelikte tat kaybı 😔

Benbirdost

‍‍‍
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
6.444
7.744
198
Merhaba hanımlar...
3 aylık hamileyim. Çok fazla aşermelerim yoktur. Nar ve mandalina aşeriyorum sadece. Geçenlerde annem mandalina getirdi hep beraber meyve yiyoruz. Mandalina çok tatlıymış dedim eşime birazını verdim. Eşim de "neresi tatlı bunun çok ekşi" dedi. Sonra annemle babamda aldı tadına baktı hepsi çok ekşi dedi benimle dalga geçtiler "sen Corona mısın yoksa" diye hepimiz güldük falan...

Dün de annemlerdeydik yine meyve yiyoruz annem ekşi nar, kivi falan getirdi. Ekşi narı yiyorum ama çok tatlı. Anneme dedim ki "narın tipi ekşi gibi ama çok tatlı ya" dedim. Herkes yüzüme baktı "neresi tatlı çok ekşi" diyorlar yerkende hepsinin ağzı yüzü buruşuyor 😂 sonra kivi yiyorum o da çok ekşi geldi "bu da çok ekşiymiş" dedim. Annemde yoo çok tatlı dedi...

Sonra eve geldik kızımla yoğurt yiyoruz yoğurt o kadar ekşi geldi ki ama benim kızım çok güzel diyerek yiyor. Eşime "bir daha bu adamdan yoğurt alma çok kötü tadı ekşi" dedim. Eşimde "daha bugün aldım tadı çok güzel senin ağzının tadı bozulmuş" dedi. Daha önce kızımda hiç böyle bişey yaşamadım acaba hamile olup da benim gibi olanlar var mı? Coronadan şüphelenmedim çünkü hiç bir belirtim yok gayet iyi hissediyorum kendimi sadece hamileliğimin başından beri olan mide bulantılarım var okadar....

Valla annemde bana mandalina veriyor ekşi diyorum. Normalde o da ekşi yemez tatlı diyor 😂😂 corona ile alakası olduğunu sanmıyorum saman gibi hiç tat gelmiyor o zaman

Ben 😅🙋‍♀️
Sizin kadar değil ama mesela ben lise yıllarımdan beri inanılmaz kahve sever ve her gün içerim. 30 yaşındayım. Hamileliğimde de hep kahveden nası uzak durucam diyodum kiii 1 bardak bile içemedim 😅 hem tadı hem kokusu o kadar berbat geldi ki. Kokusunu alınca midem kalkıyodu yani. Tadı da kahveyle alakasızdı şimdi neye benzetiyodm hatırlamıyodm ama hiç bir şekilde içemedm.

Valla annemde bana mandalina veriyor ekşi diyorum. Normalde o da ekşi yemez tatlı diyor 😂😂 corona ile alakası olduğunu sanmıyorum saman gibi hiç tat gelmiyor o zaman
Ya daha önce Corona olmadım ama hani tat kaybı var derler ya oyüzden ailemin aklına ilk o geldi😂 bide ben kızımda hiç böyle bişey yaşamadım bu çok garip ya

Ben 😅🙋‍♀️
Sizin kadar değil ama mesela ben lise yıllarımdan beri inanılmaz kahve sever ve her gün içerim. 30 yaşındayım. Hamileliğimde de hep kahveden nası uzak durucam diyodum kiii 1 bardak bile içemedim 😅 hem tadı hem kokusu o kadar berbat geldi ki. Kokusunu alınca midem kalkıyodu yani. Tadı da kahveyle alakasızdı şimdi neye benzetiyodm hatırlamıyodm ama hiç bir şekilde içemedm.
Bende de oluyor bu durum mesela kızımda balığı çok severdim bir kere fırında yaptım yağı üzerine çok dökmüşüm o günden beri hâlâ balık yiyemiyorum bu ikinci hamileliğim bunda da yiyemiyorum balığı ilk hamileliğimdeki yaptığım aklıma geliyor 😔 bu tiksintiler çok kötü bişey ya bazen en sevdiğim birşeyi yerken bile aklıma balık geliyor sanki o an onu yiyormuşum gibi hissediyorum hemen kalkıyorum sofradan. 1 haftada 4 kilo verdim

Siz tat almıyor değilsiniz ki, yanlış alıyorsunuz 😶

Bende 18 haftalık hamileyim ve ilk günden beri yediklerimin tadını alamıyorum gerçi ben ilk haftalarım da covid geçirdim hala onun etkisi mi bilmiyorum aka yedigim şeyin tadını alamıyorum özellikle tatlılarda çikolata hastasıymdir asla giyemiyorum farklı bir tat yayılıyor damağıma

Bende 18 haftalık hamileyim ve ilk günden beri yediklerimin tadını alamıyorum gerçi ben ilk haftalarım da covid geçirdim hala onun etkisi mi bilmiyorum aka yedigim şeyin tadını alamıyorum özellikle tatlılarda çikolata hastasıymdir asla giyemiyorum farklı bir tat yayılıyor damağıma
Benimki öyle değil tatlı olan meyveler ekşi, ekşi olan meyvelerde tatlı geliyor bana...

Back
X