hamilelikte tek basina ucakla seyahat

Betul92

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2015
22
8
32
Merhaba herkese bi derdim var benim :KK43: ben suan 20 haftalik hamileyim ve benim esim agustos sonunda turkiye ailesinin yanina gondermek istiyor kafami toparlamam icin ve kurbanida orda gecirmem icin. Ve benim kendi ailem buna cok karsi cikiyor hic biyere tek basina gidemezsin gideceksen esinle gidiceksin diye bagiriyorlar sürekli. Esimin ilk senesi yurt disinda anlicaginiz gecen yil eylulde geldi o da gidemedi daha calisiyor cunki izin alirsa 2 hafta izin alicak beraber gidicez o gittikten 2 hafta daha kalicagim türkiyede. Bayram günü zaten zehir oldu bana ben turkiyede hic bayrami gecirmemis bi insanim hep aileme kiziyorum zamaninda hic bizi bayrami turkiyede yasatmadiniz diye... babaminda bana anca laf sokmasi deli ediyor biz senelerdir gidemedik ki onun sebebi belli neden gidemedigi... cok skntili donemlerden gectim psikolojik tedavi goruyorum ki doktorlarda gitmen iyi olcak diyor. Bekarkende huzurum yoktu evlendim hala da huzur yok karisiyolar esimi cileden cikariyolar diyor kocan gonderdikten sonra kimsenin laf solemeye hakki yok diyor. Annemde diyor esine kizicam cakacam ona diyor esme bile solemedim bu lafi... her gün aglatiyorlar beni. Bi nebzede bana icimj rahatlatacak seyler soleyin :KK43:

Doktor uçağa binmenizde bir sakınca görmediyse, hatta psikolojinize iyi geleceğini söylediyse neden olmasın. Evli barklı kadınsınız. Yakında anne olacaksınız. Kendi hayatınıza sahip çıkın. Hamile halinizle daha fazla stres yaşamayın. Ailenizin eşinizle huzurunuzu kaçırmasına daha fazla izin vermeyin.

Esimin Ailesi cok iyi insanlar beni evlatlari gibi goruyor hele kayinpederim bana sen benim basimin tacisin demesi insani rahatlatiyor. Ki ailesi hep gel diyor esimde diyor ailem genis sende biliyorsun o ev neselik tam senlik. Ben gecen yil evlendigimde 1 ay kayinvaldemlerde kaldim hic canim sklmadi hic is gordutturmediler cok seviyolar beni.

esinle gidiyorsan git. yani cok mu iyi anlasiyorsun esinin ailesiylede yalniz gitmek istiyorsun.

zaten o annenin esine dedigi lafida asla deme. gün gelir annenleri kötüler.

kararı siz verin ne kendi aileniz ne eşiniz siz gitmek istiyor musunuz? gitmek istiyorsanız ailenizi bu duruma karıştırmayın sadece haber verin gidiyorum diye gitmek istemiyorsanız eşinize gitmek istemediğinizi bunun kendi kararınız olduğunu söyleyin eşiniz ailenizin etkisinde kalarak böyle bir karar aldığınızı düşünmesin.

Doktor uçağa binmenizde bir sakınca görmediyse, hatta psikolojinize iyi geleceğini söylediyse neden olmasın. Evli barklı kadınsınız. Yakında anne olacaksınız. Kendi hayatınıza sahip çıkın. Hamile halinizle daha fazla stres yaşamayın. Ailenizin eşinizle huzurunuzu kaçırmasına daha fazla izin vermeyin.
Ailem hala karisiyor dun aglarken esim anladi zorla anlattirdi anlattim durumu bana o evi bastirtma katil edecekler beni diyor

Esimin Ailesi cok iyi insanlar beni evlatlari gibi goruyor hele kayinpederim bana sen benim basimin tacisin demesi insani rahatlatiyor. Ki ailesi hep gel diyor esimde diyor ailem genis sende biliyorsun o ev neselik tam senlik. Ben gecen yil evlendigimde 1 ay kayinvaldemlerde kaldim hic canim sklmadi hic is gordutturmediler cok seviyolar beni.

hmmm bunu simdi okudum

ailenle aranda ne gecerse gecsin esine anlatma.
bak ailene biseyler söylüyor ilerde cok zoruna gider.

sen gitmek istiyorsan git - annenleri karistirtma - ama bunu yaparkende güzellikle söyle annene

Hamilelik hastalık değil ki? Niye tek gidemeyesin herhangi bir sağlık sorunun olmadıktan sonra ve doktorun uygun gördükten sonra?

Aileni bu kadar hanene karıştırtma.
Ve onlara değil bebeğine odaklan.Unutma o da etkilenir senden.

Kayinvalidem ben sana gozum gibi bakiyorum yazik o kadinda neler cekti ki bana cektirmiyor soguk sudan sicak suya sokturmuor elimi cok ozledim onlari. Ailem ole yaptikca esimin ailesine daha cok bagli oluyorum. Dugunumde hep benim dedigim oldu hic eksik olmadi dugunumde. R

Annemin en cok esine bitane cakaca demesi koydu. Hep aglatiyolar beni dusunmesinler bari karnimdaki cocugumu dusunsunler. Dktor bi sakincasi yok ucabilirsiniz diyolar. Esmde illede gondercem ailem sana moral.olucak ben inaniyorum diyor.

Hamilelik hastalık değil ki? Niye tek gidemeyesin herhangi bir sağlık sorunun olmadıktan sonra ve doktorun uygun gördükten sonra?
Aileni bu kadar hanene karıştırtma.
Ve onlara değil bebeğine odaklan.Unutma o da etkilenir senden.
Zaten ne cekiyosam ailemden cekiyorum esimin ailesinden cok ilgi gordum ailemde gormedigim kadar bu seferde ailem laf atiyor esinin ailesine verdigin degeri bize vermiyosn diye cikisiyolar bari onlarda psikolojimi hepten bozmasinlar :KK43:

eger sız gıtmek ıstıyorsanız esınızde kabul edıyor madem gıdın...annenız babanız karısamaz kı....lakın onlarda sızı dusunduklerınden boyle dıyorlardır...hamılesınız...valla ucakla bıle olsa yolculuk cekılmıyor Turkıye cehennem sıcağı gunler gecırıyo....hamılelık zaten zor ustune bu sıcaklar mafedıyo ınsanı
bırde esının aılesınde rahat edebılecek mısın? malum hamılelık sureklı tuvalet ıhtıyacı vs vs...bunları unutma....bas ederım dıyorsan ve ıstıyorsan gıt

Benim de annem halam teyzem yengem hepsi karışıyor böyle durumlarda. Senin yine iyi. Ama ne olursa olsun eşine bir şey anlatma. Sakın. Sen unutursun eşin unutmaz söylenenleri.

28. haftaya kadar normal bir hamilelikte uçağa binmenin hiçbir engeli yoktur. 28 ile 34 arasında uçağa binmeden önce doktor raporu gerekir. Uçağa binmesinde sakınca yoktur diye. 34. haftadan sonra hiçbir havayollu şirketi kabul etmez. Yani kısacası sizin gideceğiniz tarihlerde binmeniz de özel bir durum yaşamadığınız her şey normal seyrinde olduğu sürece sakınca yok. Canınız istediği gibi gidin kafanızı dinleyin kendinizi toparlayın kimseyi de takmayın. Ha annenler çok laf söylerlerse giderken eşinizle gideceğinizi dönüş yolculuğunuzda da kayınvalidenizin size eşlik edeceğini söyleyin olsun bitsin.

eger sız gıtmek ıstıyorsanız esınızde kabul edıyor madem gıdın...annenız babanız karısamaz kı....lakın onlarda sızı dusunduklerınden boyle dıyorlardır...hamılesınız...valla ucakla bıle olsa yolculuk cekılmıyor Turkıye cehennem sıcağı gunler gecırıyo....hamılelık zaten zor ustune bu sıcaklar mafedıyo ınsanı
bırde esının aılesınde rahat edebılecek mısın? malum hamılelık sureklı tuvalet ıhtıyacı vs vs...bunları unutma....bas ederım dıyorsan ve ıstıyorsan gıt
Ailesi ile bi sorunum yok eylul sicagini bilemiyorum nasil olur zaten yurt disida 40 derece Rabbim guc veriyor sknti cektigim yok cok sukur. Tokatli oldugum icin istanbul aktarmali merzifona ucacagim ki kayinpererim ben kosa kosa gelir alirim seni yeterki sen gel güzel kizim. Hep yolumu gözlüyolar :'(

28. haftaya kadar normal bir hamilelikte uçağa binmenin hiçbir engeli yoktur. 28 ile 34 arasında uçağa binmeden önce doktor raporu gerekir. Uçağa binmesinde sakınca yoktur diye. 34. haftadan sonra hiçbir havayollu şirketi kabul etmez. Yani kısacası sizin gideceğiniz tarihlerde binmeniz de özel bir durum yaşamadığınız her şey normal seyrinde olduğu sürece sakınca yok. Canınız istediği gibi gidin kafanızı dinleyin kendinizi toparlayın kimseyi de takmayın. Ha annenler çok laf söylerlerse giderken eşinizle gideceğinizi dönüş yolculuğunuzda da kayınvalidenizin size eşlik edeceğini söyleyin olsun bitsin.
Zaten gittigimde 25 haftalik felan oluyorum donusumde 28 29 haftalarimda oluyorum onda bi sknti yok

Ya tamam esinin ailesi iyi anladik, sen de gitmek istiyorsun. Ama nasil bu kadar cabuk kocam koylu oldun?
Ailenin esine cakacam demesi zoruna gitti de, esinin katil olacam demesi nasil boyle hafif geldi?
Esim gondericem ille de gondericem diye diretince sana moral mi vermis oluyor?
Resmen ailen ve esin uzerinde baski kurmaya guc gosterisi yapmaya calisiyorlar sen de ne tarafa cekerseler oraya gidiyorsun.
Aglamayi gucsuz olmayi kes, gercekten gitmek istiyorsan ailene gidiyorum o kadar de, gitmeyi esin istiyor diye istiyorsan da esine gitmiyorum o kadar de.
Su an goZumde aglak pasif bir kadin canlandi. Yakinda anne olacaksin biraz guclu ol lutfen.

Kizlar hakkinizi helal edin basnizi agrittim bi nebzede icimi rahatlattiniz iyiki varsiniz kimseyede anlatamiyorum derdimi :KK43: esim ailemin huyunu cok iyi biliyor kendiside sahit bu yuzden beni uzdukleri icin gitmemi istemiyor cok hassasim cok duygusalim. Ilk hamile oldugumu duyunca annemin bi ton laflari bi ton triplerini esime gina geldi bu yuzdende hic gitmek bile istemiyor bazen ailemin yanina

X