• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte tek doktora gidilir mi ?

evet o an kim gelirse o giriyor.

benim gittigim devlette her gun 11 ile 15 saatlerinde gebelere dogumhane gezisi oluyormus..sanci odalari, dogumhane, dogum sonrasi servis falan. siz de danisin, varsa bir gezersiniz - fikriniz netlesir.

ben de esim surecime dahil olsun , refakatcim esim olsun istiyorum ama devlette babanin el gibi 15 dk gorebildigi oluyormus. bu bana cok sacma geldi. ben bu cocugu eşeysiz ureyerek yapmadim ki niye babasi ben sanci cekerken yanimda olmasin - kursta ogrendigi masaji yapmasin, beni rahatlatmasin... o yuzden esimi dislamayacak bir devlet ariyorum. bulamazsam ben de malesef ozel dusunecegim. ama ozelleri de sevmiyorum cunku istisnasiz ablamdan kuzenime, teyzeme, bunca dostuma her tanidigim ozelde son dk doktor birseylerin riskinden bahsedip korkuttu diye planli sezaryene döndüler. bazi ozel hastanelerin sezaryen oranin%80i aşmış. bu yuzden - ve odeyebilecegim ortahalli hastanelerin yenidogan yogun bakimlarin yeterli olmadigi icin istemiyorum. umarim bir yolunu bulabilirim.

aslinda oyle dusunme cunku baktiklari seyler belli
kalbi atiyor mu - kac kere atiyor - beyninin odaciklari var mi- boyu kac - kese kac- kanama alani var mi, atar damar durumu vs vs (enabizda radyoloji raporunda yazar)
adam bunlari goruyor, normal diye kaydediyor. demek ki hersey normal.
baska doktor gitse sanki ne gorecek ki? bir anormallik olsa senin doktorun da zaten farkederdi, onlara bakiyor cunku.
hic kötüye yorma.
yine de icin rahat edecekse bir kere de bir uni hastanesinden adi duyulmus bir doktor yakalamaya calis (hos hep asistan oluyor genelde doktoru gormek de mesele ama neyse)
Ben de aynı arayış icerisindeydim şehir hastanesini herkes çok beğeniyordu otel.konforunda diye fakat değil odaya kadın doğum yataklı servis katına bile eşim giremiyor. Ben şuan araştırma hastanesi takipliyim hani şu ücret ödeyerek gidilen proflar oluyor ya ona gidiyorum. Arastirdigim ve doktorumla konuştuguma göre normalde erkek alınmıyor çünkü odalar genel de 2 kişilik oluyor diyeymis. Fakat benim.gibiler yani para ödeyerek muayene olanlar özel oda talep.edebiliyormus tek kişilik. Es kalabiliyormus refakatçi. Sezeryan planlarsak özel oda çok rahat bulabiliriz Fakat ani bir doğum olursa odalarım dolu olursa ona yapacak bir şeyim olmuyor dedi

ben de esim surecime dahil olsun , refakatcim esim olsun istiyorum ama devlette babanin el gibi 15 dk gorebildigi oluyormus. bu bana cok sacma geldi. ben bu cocugu eşeysiz ureyerek yapmadim ki niye babasi ben sanci cekerken yanimda olmasin - kursta ogrendigi masaji yapmasin, beni rahatlatmasin... o yuzden esimi dislamayacak bir devlet ariyorum. bulamazsam ben de malesef ozel dusunecegim. ama ozelleri de sevmiyorum cunku istisnasiz ablamdan kuzenime, teyzeme, bunca dostuma her tanidigim ozelde son dk doktor birseylerin riskinden bahsedip korkuttu diye planli sezaryene döndüler. bazi ozel hastanelerin sezaryen oranin%80i aşmış. bu yuzden - ve odeyebilecegim ortahalli hastanelerin yenidogan yogun bakimlarin yeterli olmadigi icin istemiyorum. umarim bir yolunu bulabilirim.
bu bana da çok saçma geliyor, detaylı ultrasona da eşleri sokmuyorlarmış devlet hastanesinde. tek mi yaptik cocugu eslerin ne sucu var?

Belki bebeğim 1 2 hafta daha dursa gelişimi tam olacaktı benden sonra suyu gelen açıklığı olduğu halde doğurmayan var https://www.aa.com.tr/tr/gundem/ist...alarina-iliskin-sorusturma-baslatildi/3693521 benden sonra böylr bi haber çıkmıştı ve baktığımda bana bu ilacı vermiş. 5 cm açıklık vardı nişanım geldi ama sancı yoktu suyum duruyordu. dikişlerde sorun yaşadım resmen bakire gibiydim belirgin bi duvar hissi vardı kocam hissedecek seviyede başka doktora gittim tanıdık normalde utanırım asla gitmem utanırım ama gittim baktı evet dedi skarlarını gördü o an gerekmiş olabilir ya da bilerek yapmış olabilir dedi vs hala sıkıntı yaşıyorum 8 ay oldu o doktor da o an gerekti yaptım dedi şuan daha iyi durumdayım ama o şüpheler gitmiyor
tovbe tövbeee
bunun amaci ne ki? neden dogum baslamadan baslatmak icin islem yapiyorlar?
boyle katekulli cevirip vajinal doguma alani ilk kez duydum, genelde nolur nolmaz diyip erkenden planli sezaryene yonlendirdiklerini duyar, okurduk
gercekten insanlar kime neye inanacagini sasirdi artik, öyle bir devir 😡

tovbe tövbeee
bunun amaci ne ki? neden dogum baslamadan baslatmak icin islem yapiyorlar?
boyle katekulli cevirip vajinal doguma alani ilk kez duydum, genelde nolur nolmaz diyip erkenden planli sezaryene yonlendirdiklerini duyar, okurduk
gercekten insanlar kime neye inanacagini sasirdi artik, öyle bir devir 😡
Bilmiyorum bebek iriydi sezeyana alsam zaten fark etmeyecekti hem açılma sancı olacaktı hem ameliyat dedi kabul ettin dedi

bu bana da çok saçma geliyor, detaylı ultrasona da eşleri sokmuyorlarmış devlet hastanesinde. tek mi yaptik cocugu eslerin ne sucu var?
Kesinlikle..
Ben bir kere şehir hastanesinin aciline gittim. Eşimi almadılar. Hadi ben tek başıma idare edebilirdim ama kanamalı bir gebe geldi eşiyle gelmiş ve onun da eşini almamışlar, kadın yolda kanamadan dolayı düşse bayılsa sorumluluk kimin… ki o gebenin plasenta dekolmanı varmış muayeneden sonra acil ameliyathane deyip koştura koştura sedyeye bindirdiler eşin nerde vs diye o hengamede onu öğrenmeye çalışıyorlardı. Yani kadın düşse bayılsa ameliyata alınıyor eşinin haberi yok. Bana korkunç geldi

aynen oyle. ben normal muayanelerde bir sekilde aldiriyorum doktora rica edip ama ikili taramada doktor almadi mesela, bebek tam bebege benzemisken. ne var yani babasi da görse, ya da hic yoktan muayanenin sonunda alsan iceri
cidden coookk sacma
sanci odasinda kocasizsin mesela cogi devlette
e madem sanciyi tek basim gogusleyecegim esim neden gebelik okuluna, hamilelik kurslarina katilip beni nasil rahatlatacagini ogretiyor? cidden cok mantiksiz

Kesinlikle..
Ben bir kere şehir hastanesinin aciline gittim. Eşimi almadılar. Hadi ben tek başıma idare edebilirdim ama kanamalı bir gebe geldi eşiyle gelmiş ve onun da eşini almamışlar, kadın yolda kanamadan dolayı düşse bayılsa sorumluluk kimin… ki o gebenin plasenta dekolmanı varmış muayeneden sonra acil ameliyathane deyip koştura koştura sedyeye bindirdiler eşin nerde vs diye o hengamede onu öğrenmeye çalışıyorlardı. Yani kadın düşse bayılsa ameliyata alınıyor eşinin haberi yok. Bana korkunç geldi
Kadın mahremiyetini başka kadınlarda var diye böyle bir şeyin içine giriyorlar evet bir bakıma haklı olabilir fakat belki benim kadın kimsem yok sadece esim var refakatçisiz mi doğuracağım çok saçma gerçekten. Ama sığ zihniyetli kadın da çok bayıldığım icin hastaneye gittiğim de acilde yatarken idrar istediler tuvalette düşüp.bayiilirim bir sey olur diye esim benimle girdi zaten zor yürüyorum aaa bir çığlıklar duysanız erkek var diye sanki ırzına geçiyor bu muameleyi yapan çok kadın var. Bir de eşimin doktoru bile kadın olsun diyen hırtolar var . Sekreterlikde ikili tarama sonuç çıktısı almak için bekliyorum Sekreter erkek önümde bir adam var eşi yeni hamile büyük ihtimalle orta da yok koridorda falan oturuyor sanırım. Sekreter de eşiniz kac kilo sigara alkol.devamli kullandığı ilaç aon regl tarihi vs sorular soruyor telefonla eşini arayıp sormaya çalışıyor Sekreter de beyefendi eşiniz burdaysa gelsin bilgilerini versin diyor. Dağ ayımız gerek yok erkek var o.kalsin diyor hırt yemin ederim

Arkadaşlar merhaba. Hamileliğimin başından beri tek bir doktora gidiyorum devlet hastanesinde ikili testimi falanda yaptı hiç başka doktora gitmedim. Ama bazen çevremden falan başka doktorada göründüm gittiğim doktor iyi dedi diğeri farklı birşey söyledi gibi şeyler duyuyorum. Benimki özel doktor da değil sizce başka bir doktora görünmeli miyim. Birde görünme şansım var mı 14 haftalığım farklı bir doktora gitsem kabul eder mi acaba. Ben bu doktora tesadüf eseri gitmiştim memnun kaldım ilgisinden falan. Ama iyi mi işinde başarılı mı çok bilgi sahibi olamadım. Nasıl bi yol izlemem gerekiyor
İlk hamileliğimde 3 kere değiştirdim en son gittiğimden memnundum şuanda onda devam ediyorum başka doktora gitmiyorum tek doktor daha iyi bence

aynen oyle. ben normal muayanelerde bir sekilde aldiriyorum doktora rica edip ama ikili taramada doktor almadi mesela, bebek tam bebege benzemisken. ne var yani babasi da görse, ya da hic yoktan muayanenin sonunda alsan iceri
cidden coookk sacma
sanci odasinda kocasizsin mesela cogi devlette
e madem sanciyi tek basim gogusleyecegim esim neden gebelik okuluna, hamilelik kurslarina katilip beni nasil rahatlatacagini ogretiyor? cidden cok mantiksiz
Bende şu eşi odaya alma olayına çok sinirliyim. Eşim bir kez bile bebeğin kalp atışını duyamadı çok girmek istiyor yok diyorlar. Zaten o bakılan odada o an tek bir kişi oluyor ne var yani 3 5 dakika bile sürmeyen bi durum. Ben sanki tek başıma dünyaya getiriyorum bebeği. Çoğu kez eşime gelme dedim en son. Zaten araba var gidiyorum eşim sadece 5 dk kapıda bekliyor işi gücü bırakıyor müşterileri erteliyor 5dk doktor kapısında beklemek için . Sordum kaç kere alamıyoruz diyor doktor sekreteri. Eşim sırf bunun için özele gidelim dedi bebeği merak ediyor özelde de muayene ücretleri çok pahalı zaten doğumu özelde düşünüyorum idare edelim biraz dedim. Bu devlet hastanesinde ki refakatçi olayıda aynı keza çok üzücü. Kadın refakatçisi olmayanlar napsın. Hamilelik doğum çok hassas bir dönem zaten. Herkesin gücü özele de yetmiyor yani doğum için en azından devlet tek kişilik oda olayını çözse keşke

Bende şu eşi odaya alma olayına çok sinirliyim. Eşim bir kez bile bebeğin kalp atışını duyamadı çok girmek istiyor yok diyorlar. Zaten o bakılan odada o an tek bir kişi oluyor ne var yani 3 5 dakika bile sürmeyen bi durum. Ben sanki tek başıma dünyaya getiriyorum bebeği. Çoğu kez eşime gelme dedim en son. Zaten araba var gidiyorum eşim sadece 5 dk kapıda bekliyor işi gücü bırakıyor müşterileri erteliyor 5dk doktor kapısında beklemek için . Sordum kaç kere alamıyoruz diyor doktor sekreteri. Eşim sırf bunun için özele gidelim dedi bebeği merak ediyor özelde de muayene ücretleri çok pahalı zaten doğumu özelde düşünüyorum idare edelim biraz dedim. Bu devlet hastanesinde ki refakatçi olayıda aynı keza çok üzücü. Kadın refakatçisi olmayanlar napsın. Hamilelik doğum çok hassas bir dönem zaten. Herkesin gücü özele de yetmiyor yani doğum için en azından devlet tek kişilik oda olayını çözse keşke
o zaman deneme icin doktoru degistirebilirsin. bazi doktorlar kabul ediyor cunku. esim kalbe ve diger muayaneye katildi, hatta bebek o zaman birseye benzemedigi icin doktor ona uzun uzun gosterdi "bak burasi basi" falan diye. istanbuldaysan ozelden mesaj atabilirim es kabul eden devlet doktoruna.
ama son doktor perinatolog almadi, resim veririm dedi gonderdi. yani elini emen, hareket eden bebe gormeyle resim gorme ayni sey mi?
daha surecin en basindan babayi dıslamaya ne gerek var?

Back
X