Hamilelikte troid sorunu

esmerlik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2020
32
22
3
32
Merhaba kızlar 5+2 günlük hamileyim
10 yıldır troid hastasıyım geçen ay troid kontrolü yapıldığın da TSH değerim 0.78 çıkmıştı
O ay hamile olduğunu öğrendim
Troid hastası olduğum için bugün endokroniloji bölümünde kontrol oldum TSH değerim 8 olmuş benim gibi olan var mı gebeliğin ilk haftası troid değeri dazla çıkıp sonradan düşürülen korkuyorum bebeğime birsey olacak diye doktor ilacımı değiştirdi sıkıntı yapmayın ama her ay kontrole gelin dedi iyi ki erken gitmişim bana yardımcı olun nolur

Merhaba kızlar 5+2 günlük hamileyim
10 yıldır troid hastasıyım geçen ay troid kontrolü yapıldığın da TSH değerim 0.78 çıkmıştı
O ay hamile olduğunu öğrendim
Troid hastası olduğum için bugün endokroniloji bölümünde kontrol oldum TSH değerim 8 olmuş benim gibi olan var mı gebeliğin ilk haftası troid değeri dazla çıkıp sonradan düşürülen korkuyorum bebeğime birsey olacak diye doktor ilacımı değiştirdi sıkıntı yapmayın ama her ay kontrole gelin dedi iyi ki erken gitmişim bana yardımcı olun nolur
Benim hamilelikten önce tiroit yoktu hamilelikte çıktı 4.08 çıktı bende düzenli ilaç kullanıyorum her ay da kan verip degerlere baktırıyorum 8 haftalıkken ögrendim ben tiroit yüksek oldugunu o zaman başladım ilaca şükür bebegimde bi sorun olmadı herşey yolunda gidiyor gelişimi falan ilacı ihmal etmeyip düzenli kullanırsan hiç bişey olmaz ama unutma 1 gün bile almasan bebek etkileniyor hareket etmiyormuş taş gibi oluyormuş eşimin ablası da hamilelikte tiroit ilacı kullanmış o söylemişti bir gün içmedim hastanelik oldum diye ilacı düzenli kullanırsan sorunsuz gider herşey ben şuana kadar kötü bişey yaşamadım çok şükür

İçimi rahatlatın canım çok saol allahım sağlıkla almayı nasip etsin inşallah yavrularımızı

İçimi rahatlatın canım çok saol allahım sağlıkla almayı nasip etsin inşallah yavrularımızı
Bende kullanıyorum canım benimde hamilelikte çıktı korkulcak bişey yok doktor kan değerlerimize bakıyo sonuçta hergün düzenli alırsak hiçbişey olmaz canını sakın sıkma sen🌸

Ben de 5 haftalıkken tahlil yaptırdığımda 6.40 çıktı değerim ve ilaç kullanırken çıktı bu değer. Hemen ilacın dozunu artırdık düzenli kullandım. 1 ayın sonunda 1.97 ye düştü. O yüzden ilacı düzenli kullandıktan sonra bir sıkıntı olmuyor hiç kafana takma ben çok taktım kafaya ama çok şükür ki çözümü var 😊

Benim bu kadar yüksek değildi ama hamilelikte önemli olduğu için kadın doğumcu dahiliyeye yönlendirdi. Dahiliyeye gittiğimde tsh değerim düşük çıktı. Kendiliğinden düşmüş, ilaç kullanmama gerek kalmadı.

Back
X