• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte TSH Yüksekliği

superisi034

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
17
6
286
İstanbul
Merhaba Kızlar 21 haftalık hamileyim 2 sene önce troitlerim alındı. levoutron 125 mg kyllanıyorum hamileliğimin başında tsh değerim 0.05di ( referans aralık 0-5) 5 aydır hiç tshıma bakılmadı doktorum gerek yok dedi. Bende baktırmadım cahil gibi. dün 17 çıktı bugün de başka yerde baktırdım 10 çıktı. Yani çok yüksek. Zeka geriliği olma ihtimali varmış. endokrinciyr gidicem elbet ama yaşayan deneyimleyen anneler var mı? Ağlamaktan içim dışıma çıktı :(. Nolur bende yaşadım birşey olmadı diyin :(.

İyi düşün lütfen.. Hiç duymamıştım zeka geriliğine sebep olduğunu.
Bebeğin de hissediyor, onu da strese sokma.
Ben de 8 haftalık hamileyim benim de yüksek çıktı. Levotiron 25 mcg başladım.
Allah hayırlısıyla sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin .

Merhaba Kızlar 21 haftalık hamileyim 2 sene önce troitlerim alındı. levoutron 125 mg kyllanıyorum hamileliğimin başında tsh değerim 0.05di ( referans aralık 0-5) 5 aydır hiç tshıma bakılmadı doktorum gerek yok dedi. Bende baktırmadım cahil gibi. dün 17 çıktı bugün de başka yerde baktırdım 10 çıktı. Yani çok yüksek. Zeka geriliği olma ihtimali varmış. endokrinciyr gidicem elbet ama yaşayan deneyimleyen anneler var mı? Ağlamaktan içim dışıma çıktı :KK43:. Nolur bende yaşadım birşey olmadı diyin :KK43:.
bende 14 haftalik hamileyim benimde öğrendiğimde 14 küsür ler deydi. banada ilk söylendiğinde eve nasil geldiğimi bilemedim..ama esimle birlikte cok araştırdık bayağı..
ama korkulacak bisey yok hemen ilaca başlamalısın. ben hala içiyorum..neden o kadar yukseldi hala anlamadim
ayda bir kontrol e gidiyorum.kormayin zaten 21 hafta olmuş ilk 3 ay önemliymiş benimde zaten ilk 3 ayda çıkmıştı ins bisey olmaz

Merhaba Kızlar 21 haftalık hamileyim 2 sene önce troitlerim alındı. levoutron 125 mg kyllanıyorum hamileliğimin başında tsh değerim 0.05di ( referans aralık 0-5) 5 aydır hiç tshıma bakılmadı doktorum gerek yok dedi. Bende baktırmadım cahil gibi. dün 17 çıktı bugün de başka yerde baktırdım 10 çıktı. Yani çok yüksek. Zeka geriliği olma ihtimali varmış. endokrinciyr gidicem elbet ama yaşayan deneyimleyen anneler var mı? Ağlamaktan içim dışıma çıktı :KK43:. Nolur bende yaşadım birşey olmadı diyin :KK43:.
Benim arkadaşım yaşadı 35 yaşında ilk gebeliğiydi şuan yavrusunun maşallahı var Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin

Sizi çok iyi anlıyorum ilk gebeliğimde troid hastası olduğumu bilmiyordum 5 haftalıkken rutin testde tsh yüksek çıktı.Endokrine gittim bebeğin geri olabileceğini söyledi çok üzüldüm ama sonra hep şu düşündüm birşey olacaksa doğumda da olur.Neyse tekrar test yapıldı düşük çıktı fakat 2 haftada bir kontrol edildi 20.hafta da yükseldi ve ilaç başlandı.Şükür sağlıklı bir bebeğim oldu.Diğer gebeliklerimde öncesinde gidip endokrine doz ayarlaması yaptırdım ve gebelikte de her ay kontrol edildi.Bu arada Bebeğinizin gelişiminde bir sorun yoksa inşallah eykilemmemiştir. Kızımın gebelikte kilosu iyiydi ondan sonra rahatlamıştım.Çünkü etkilenen bebekler düşük doğum ağırlıklı oluyor genelde.Doğduğunda lütfen topuk kanını ve bebeğin tsh ını kontrol ettirmeyi unutmayın.
Bu arada bu nasıl bir ihmal anlamadım siz rahatsızlığınızı söulemediniz Mİ? Kİ nerdeyse tüm dr lar rutin olarak gebeliğin başında tsh bakıyorlar.Şu an ayrıntılı usg zamnındasınız perinatoloğa gitmenizi ravsiye ederim

Kızlar bu arada arkadaş başlık açtıktan sonra ben de araştırdım.
Çok çok yüksek olup, hiçbir tedavi görmesse uzun zaman o şartlarda anca tehlikeli olabilir diyorlar.
Bebeğin zekasıyla pek alakası olmadığı yazıyor.

Bence de kadın doğumcunu değiştirebilirsin.
Bi doktor bana yok hiçbirşey dedi özellikle sordum.
Başka doktor sınıra yakın, sen yine de bir doktora görün değerlerine ayrıntılı baksınlar ilaç başlaman gerekebilir dedi. Onun demesi üzerine gittim.

Ben dahiliyeye göründüm. Ayrıca endokrine de gitsem mi kızlar bilemiyorum. Herkes endokrin yazmış, farkını da bilemiyorum tam olarak.

doktorunuzun maalesef azizliğine uğramışsınız tiroid rahatsızlığı olan bir kadın gebe kaldığında kadın doğum uzmanı+ dahiliye yada endokrin uzmanı tarafından eşdeğer zamanda takip edilir her bebek için kontrole gittiğine kan tahlili yaptırılıp endokrin yada dahiliye uzmanıda tiroid değerlerini incelemesi gerek, bir haşimato hastası olarak benim bu şekilde yapılmıştı eğer değer yükselirse ilaç tozu artırılır, bir endokrin uzmanına gözük acil zeka geriliği için bir zaman vardı bebek şuan hatılrmaıyorum belli bir haftaya gelince anneden tiroid hormonu alırdı gerekli bilgiyi sana verecektir sağlıkla bebeğini kucağına alman dileğiyle

Kızlar bu arada arkadaş başlık açtıktan sonra ben de araştırdım.
Çok çok yüksek olup, hiçbir tedavi görmesse uzun zaman o şartlarda anca tehlikeli olabilir diyorlar.
Bebeğin zekasıyla pek alakası olmadığı yazıyor.

Bence de kadın doğumcunu değiştirebilirsin.
Bi doktor bana yok hiçbirşey dedi özellikle sordum.
Başka doktor sınıra yakın, sen yine de bir doktora görün değerlerine ayrıntılı baksınlar ilaç başlaman gerekebilir dedi. Onun demesi üzerine gittim.

Ben dahiliyeye göründüm. Ayrıca endokrine de gitsem mi kızlar bilemiyorum. Herkes endokrin yazmış, farkını da bilemiyorum tam olarak.
Hamile değilim ama mesajını okuyunca cvp yazmak istedim belki fikir olur. Bende gebelik düşündüğüm için kadın doğuma gidip hormonlarıma bakıldığında tsh yüksek olduğunu gördük ve kadın doğumcum hemen dahiliyeye yönlendirdi. İlaca başladık. İki üç haftada bi tahlil için çağırıyordu ilacın dozunu ayarlayabilmek için. Ama araştırmalarıma göre ilacın zaten 2 haftadan sonra etkisini göstermeye başladığını okumuştum. Tabi endokrin diye bir bölümün varlığından da haberdar değildim. En son gittiğimde doktor tekrar 15 gün sonra gel deyince ki değerim artık 4 ün altındaydı, tepem attı. Neden bu kadar sık çağırdığını falan sordum. İsterseniz endokrine görünün falan demeye başladı bu defada, endokrini dahiliye bölümünün hocaları gibi düşünün dedi. Dün bir endokrin profesörü ile görüştüm ve ilk söylediği tiroidde bu kadar sık tahlil yapılmaz ki oldu. Ve kulllandığım dozun değerime göre çok yüksek olduğunu belirtti. Tekrar tahlil istedi yaptırdım ve yapılan tahliller den sadece TSH ı tanıyorum :) demem o ki imkanınız varsa mutlaka bir endokrin uzmanına görünün istanbuldaysanız doktor önerebilirim. Boşuna vakit kaybedip sağlığınızdan olmayın. Kusura bakmayın uzun oldu biraz

bendede yüksek çıktı bi ay kullandım en düşük ml bi ilaç düştü. doğum sonuna kadar kullancaksınız dedi doktor. ama ben bıraktım suan 37 deym bebeğimde gerilik vs yok süreklide hastaneye gidiorm gayet sağlıklı olduğunu belirtiyorlar tarama terslerim detaylı ultrasonum vsde temizdi. siz öyle diyince kendimden endişe ettm pazarteesi doktorumun bakmasını isticem ama ben şahsen önemsemedim bebekde sağlıklı nasıl gerilik olabiliyor onu anlamadımm

Hamile değilim ama mesajını okuyunca cvp yazmak istedim belki fikir olur. Bende gebelik düşündüğüm için kadın doğuma gidip hormonlarıma bakıldığında tsh yüksek olduğunu gördük ve kadın doğumcum hemen dahiliyeye yönlendirdi. İlaca başladık. İki üç haftada bi tahlil için çağırıyordu ilacın dozunu ayarlayabilmek için. Ama araştırmalarıma göre ilacın zaten 2 haftadan sonra etkisini göstermeye başladığını okumuştum. Tabi endokrin diye bir bölümün varlığından da haberdar değildim. En son gittiğimde doktor tekrar 15 gün sonra gel deyince ki değerim artık 4 ün altındaydı, tepem attı. Neden bu kadar sık çağırdığını falan sordum. İsterseniz endokrine görünün falan demeye başladı bu defada, endokrini dahiliye bölümünün hocaları gibi düşünün dedi. Dün bir endokrin profesörü ile görüştüm ve ilk söylediği tiroidde bu kadar sık tahlil yapılmaz ki oldu. Ve kulllandığım dozun değerime göre çok yüksek olduğunu belirtti. Tekrar tahlil istedi yaptırdım ve yapılan tahliller den sadece TSH ı tanıyorum :) demem o ki imkanınız varsa mutlaka bir endokrin uzmanına görünün istanbuldaysanız doktor önerebilirim. Boşuna vakit kaybedip sağlığınızdan olmayın. Kusura bakmayın uzun oldu biraz

Teşekkür ederim yorumun için:)
İzmir deyim en kısa zamanda bir endokrin doktoruna görüneceğim.

Teşekkür ederim yorumun için:)
İzmir deyim en kısa zamanda bir endokrin doktoruna görüneceğim.
Rica ederim canım ben çok pişman oldum araştırmadığım ve en baştan iyi bir endokrin uzmanına gitmediğim için şimdi kimden tiroid ile ilgili bişey duysam hemen durumumu anlatıp yardımcı olmaya çalışıyorum

Hamilelik baslangicinda doktorumun ilk isi tsh olcumu yaptirmakti. Cunku dediginiz gibi zeka geriligine sebep olabiliyor Allah korusun. Acilen bir endokrin randevusu alin,bence doktorunuzu da degistirin. Sizi uyarmasi gerekirdi.

Ben onceden beridir tiroid hastasi oldugum icin iyi biliyordum bu durumlari. 75mg kullandigim ilaci doktor tavsiyesi uzerine 125mga cikardim. Dogum yapali 3,5sene olacak su anda 100mg ile devam ediyorum. Gec kalmadiniz korkmayin panige kapilmayin

bendede yüksek çıktı bi ay kullandım en düşük ml bi ilaç düştü. doğum sonuna kadar kullancaksınız dedi doktor. ama ben bıraktım suan 37 deym bebeğimde gerilik vs yok süreklide hastaneye gidiorm gayet sağlıklı olduğunu belirtiyorlar tarama terslerim detaylı ultrasonum vsde temizdi. siz öyle diyince kendimden endişe ettm pazarteesi doktorumun bakmasını isticem ama ben şahsen önemsemedim bebekde sağlıklı nasıl gerilik olabiliyor onu anlamadımm
Zeka geriligi ile gelisim geriligi farkli konular. Ultrasonda veya detayli taramada cikmaz diye biliyorum. Kendi kendinize ilaci birakmasaydiniz keske.

Siz neden bıraktınız ki?
Zeka geriliği doğmadan testlerle anlaşılmaz, gelişim geriliği değil.
Siz de bir doktorunuzla görüşseniz iyi olur. Her ay rutin kontrolde bakılmadı mı?

kızlar kusura bakmayın sireye bir daha giremedim ama haber vermek istedim. Ozaman hemen endokrin doktoruna gittim t3 ce t4 n7rmal olduğu için korkulacak birşey olmadığını söyledi ilacımı y0kseltti ve değerim 3 hafta sonra normale döndü idrarda iyot tahlili yaptı ve deper çok düşük çıktı. iyot düşük oluncada tsh yükseliyormuş aklınızda olsun. en azındam bundan sonra böyle bir sıkıntı yaşayan biri olursa iyot değerine baktırmak faydalı bilmiş olur şimdi sabah akşam iyot hapıda alıyorum 27. haftadayım bebeğin gelişimide iyi bir sorun yok çok şükür. çok teşekkür ederim

baktırdınız mı değerlerinize

Merhaba Kızlar 21 haftalık hamileyim 2 sene önce troitlerim alındı. levoutron 125 mg kyllanıyorum hamileliğimin başında tsh değerim 0.05di ( referans aralık 0-5) 5 aydır hiç tshıma bakılmadı doktorum gerek yok dedi. Bende baktırmadım cahil gibi. dün 17 çıktı bugün de başka yerde baktırdım 10 çıktı. Yani çok yüksek. Zeka geriliği olma ihtimali varmış. endokrinciyr gidicem elbet ama yaşayan deneyimleyen anneler var mı? Ağlamaktan içim dışıma çıktı :(. Nolur bende yaşadım birşey olmadı diyin :(.
Ilk üç ay düşükse deger bişey olmaz bende kontrol altindayim ilk 3 ay çok çalıştiriyolar sonra bebegin kendi troiti çalışiyormuş birde son 3 ay önemli o zamanda çok çalışması lazım

Benim 6 sinir olan laboratuvar sonuclarinda 3,20 cikiyordu tsh’im. Kadin dogumcum endokrinologa yonlendirmisti, o da 2,5 altinda olmasi gerekiyor zeka gelisimi icin demisti. İki hamileligimde de doguma kadar ilac aldim. Konu sahibi arkadasim umarim bir sorun cikmaz bebisinizde :dua:

Kendi kafasina gore ilac icmeyi birakan arkadaslari da burdan ayakta alkisliyorum, ne cesaret ya?

Back
X