• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte TSH Yüksekliği

kızlar kusura bakmayın sireye bir daha giremedim ama haber vermek istedim. Ozaman hemen endokrin doktoruna gittim t3 ce t4 n7rmal olduğu için korkulacak birşey olmadığını söyledi ilacımı y0kseltti ve değerim 3 hafta sonra normale döndü idrarda iyot tahlili yaptı ve deper çok düşük çıktı. iyot düşük oluncada tsh yükseliyormuş aklınızda olsun. en azındam bundan sonra böyle bir sıkıntı yaşayan biri olursa iyot değerine baktırmak faydalı bilmiş olur şimdi sabah akşam iyot hapıda alıyorum 27. haftadayım bebeğin gelişimide iyi bir sorun yok çok şükür. çok teşekkür ederim
Adınıza çok sevindim 🙏🏻 inşallah başka sıkıntılar yaşamadan Rabbim sağlıkla sıhhatle meleginizi kucağınıza almayı nasip etsin

Kızlar merhaba benim de sorunum tsh. Hamile olduğumu öğrenmeli daha 1 hafta oldu 5 haftalık hamileyim ve tahliller sonucu tsh hormonu 3 çıktı. T3,T4 vs diğer tiroit testleri gayet iyi çıktı ve dahiliyeci ilaç vermedi. Sizce ne yapmalıyım? Herkes ilk 3 ay tsh 2.5 ve daha aşağı değerler olmalıymış diyor. Kafam karıştı. Sizce benim değer sakıncalı mıdır bebek için?

Kızlar merhaba benim de sorunum tsh. Hamile olduğumu öğrenmeli daha 1 hafta oldu 5 haftalık hamileyim ve tahliller sonucu tsh hormonu 3 çıktı. T3,T4 vs diğer tiroit testleri gayet iyi çıktı ve dahiliyeci ilaç vermedi. Sizce ne yapmalıyım? Herkes ilk 3 ay tsh 2.5 ve daha aşağı değerler olmalıymış diyor. Kafam karıştı. Sizce benim değer sakıncalı mıdır bebek için?
Hangi doktor söyledi ben devamlı ilaç kullandıgim için gebelikte ilk 3 ay 2 nin altinda olması lazımmış devlet hastanesine gittigimde dagiliyeci bişey olmaz demişti ama özele gittim o ilacımı yükseltti ilk 3 ay 1 in altindaydi sonra 3 ay sonra yükseldi şuan 2 degerinde son 3 ay gitcem yine çok çalışması lazımmış

Hangi doktor söyledi ben devamlı ilaç kullandıgim için gebelikte ilk 3 ay 2 nin altinda olması lazımmış devlet hastanesine gittigimde dagiliyeci bişey olmaz demişti ama özele gittim o ilacımı yükseltti ilk 3 ay 1 in altindaydi sonra 3 ay sonra yükseldi şuan 2 degerinde son 3 ay gitcem yine çok çalışması lazımmış
Kadın doğum hastanesi var canım. Orda yaptırdım tahlilleri. Oradaki dahiliyeci gerek yok dedi. Şimdi özele gidiyorum bakalım o ne diyecek.

Merhaba Kızlar 21 haftalık hamileyim 2 sene önce troitlerim alındı. levoutron 125 mg kyllanıyorum hamileliğimin başında tsh değerim 0.05di ( referans aralık 0-5) 5 aydır hiç tshıma bakılmadı doktorum gerek yok dedi. Bende baktırmadım cahil gibi. dün 17 çıktı bugün de başka yerde baktırdım 10 çıktı. Yani çok yüksek. Zeka geriliği olma ihtimali varmış. endokrinciyr gidicem elbet ama yaşayan deneyimleyen anneler var mı? Ağlamaktan içim dışıma çıktı :KK43:. Nolur bende yaşadım birşey olmadı diyin :KK43:.
[/QUOTE
Merhaba Kızlar 21 haftalık hamileyim 2 sene önce troitlerim alındı. levoutron 125 mg kyllanıyorum hamileliğimin başında tsh değerim 0.05di ( referans aralık 0-5) 5 aydır hiç tshıma bakılmadı doktorum gerek yok dedi. Bende baktırmadım cahil gibi. dün 17 çıktı bugün de başka yerde baktırdım 10 çıktı. Yani çok yüksek. Zeka geriliği olma ihtimali varmış. endokrinciyr gidicem elbet ama yaşayan deneyimleyen anneler var mı? Ağlamaktan içim dışıma çıktı :KK43:. Nolur bende yaşadım birşey olmadı diyin :KK43:.

Öncelikle merhabalar,şuan yaşadığınızın bir benzerini yengem yaşamakta(gecen aylarda normal çıkmıştı değerleri) (şimdi 19+4 ) tsh değeri 3.36 çıktı bugün doktoru ilaca başlattı ama tabi bizde bir endişeye kapıldık.Sizin durumunuz nedir ?Umarım bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almış ve güzel günler geçiriyorsunuzdur🙏Cevabınızı bekliyor olacağım.Sağlıklı günler 🍀

Merhaba canım kronik haşimato hastasıyım canım , ilk ne zaman öğrendim biliyor musun bebek deniyoruz olmuyor 6 ay bekledik olsun diye olmadı sonra gittim doktora kronik tiroit hastasısın diye annemden geçmiş sağolsun 😬değerim 8 geceliği engelliyor 0,25 ile başlattı bir ay sonra kontrolde 4 e düştü sözü yükseltti 2 şere düştü ve hooop hamile kaldım:) ilacı kullanmaya devam ediyorum tabi 5 haftalık bebek doktora söyledim tiroit hastası olduğumu kontrolde tutmamız lazım dedi test sonucu değerim 16 :) ilacı içmeye devam ettiğim halde yükselmiş hemen doz yükselttiler diğer ay 8 e düştü doktor olmaz böyle dozu arttırmamız lazım gebelikte 3 ün aştında olmamız lazım dedi şu an 100 lük içiyorum 5. Ayımdayım. Ve doktor bana zeka geriliğinden falan hiçbir şeyden bahsetmedi.. doktorunu değiştir böyle şeylere de kulak Asma ilaca devam et ve her ay kontrole git canım🤗

E

Merhaba Kızlar 21 haftalık hamileyim 2 sene önce troitlerim alındı. levoutron 125 mg kyllanıyorum hamileliğimin başında tsh değerim 0.05di ( referans aralık 0-5) 5 aydır hiç tshıma bakılmadı doktorum gerek yok dedi. Bende baktırmadım cahil gibi. dün 17 çıktı bugün de başka yerde baktırdım 10 çıktı. Yani çok yüksek. Zeka geriliği olma ihtimali varmış. endokrinciyr gidicem elbet ama yaşayan deneyimleyen anneler var

Merhaba bebeğiniz doğmuştur sanırım, nasıl durumunuz herhangi bir sıkıntı varmı aynı durumdayız suanda ve çok endişeliyim bende

Öncelikle merhabalar,şuan yaşadığınızın bir benzerini yengem yaşamakta(gecen aylarda normal çıkmıştı değerleri) (şimdi 19+4 ) tsh değeri 3.36 çıktı bugün doktoru ilaca başlattı ama tabi bizde bir endişeye kapıldık.Sizin durumunuz nedir ?Umarım bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almış ve güzel günler geçiriyorsunuzdur🙏Cevabınızı bekliyor olacağım.Sağlıklı günler 🍀

İyi düşün lütfen.. Hiç duymamıştım zeka geriliğine sebep olduğunu.
Bebeğin de hissediyor, onu da strese sokma.
Ben de 8 haftalık hamileyim benim de yüksek çıktı. Levotiron 25 mcg başladım.
Allah hayırlısıyla sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin .
Sizin ne kadar yüksek çıkmıştı acaba. Bende de şuan yüksekmişte. Sıkıntı oldumu. Seviyesi kaçtı

Back
X