Hamilelikte tükürme yardım!!1

svlkbr

65 GEL ARTIK :)
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2008
5.929
5
156
39
İstanbul
arkdslar bazı hamıelerde oluomus bu bnmde basıma gelmeden önce bende hıc bılmezdım acaba bnm gıbı olanlar varmı tukuruk salgım cok fazla yutamıorum mıde bulantısı yapıo ve bu yuzden hep tukurmem gerekıo elımde poset dvamlı hıc bı yere gıdemıorum dısarı cıkamıorum hep tukurmem gerekıo cunku hamılemıyım hastamıyım bellı degıl cok kotu bı durum varmı bnm gıbı olanla yaa duydunuzmu cevrenızde hıc böle olanları lutfen bana yardımcı olunn cok caresızımmm:gitme:

evet cnm bnm basıma gelmeden öncede bende hıc duymamıstım ama sımdı yasıorum ve cok kotu bişi allah yardımcım olsun

valla canım bende yenı duydum.. ne dıyeyeım Allah yardım etsın.. kendı tukrugumden benımde mıdem bulanırdı ama o kadar degıl... saglıcakla....

valla bende sadece bende yasanan anormal bır durum sanıyordum meğer yasayanlar varmıs.
Bende normalden fazla bır tukuruk salgılıyorum ve kendı tukurugum mıgdemı bulandırıyo duymayanlaa gercekten tuhaf gelebılır ama gercekten boyle bır durum soz konusu.

Çok ilginçmiş ama herkes hamileliğini farklı farklı yaşıyor...

hamilelikte tüm kaslarla birlikte mide kapağı da gevşediği için midende bulunan asitli sıvı yemek borusuna ordanda boğazına kadar gelebiliyor. eğer yemek borusunda yanma da hissediyorsan ve gelen tükrük acıysa muhtemelen hamilelik reflüsüdür. bir çok hamilede oluyor. şurup yazdırabilirsin doktoruna.

Yok bu öyle bişey değil canım. Aynısı benim iki hamileliğimde de oldu. Hala da devam ediyor ama eskisi kadar fazla değil.4,5-5.i ay civarında azalıyor benimki. Ağzımda başkasının tükrüğü varmış gibi hissediyorum. Çok fazla salgılanıyor iğrenç bir tadı oluyor ve yutunca hemen çıkarıyorum. Öyle mide salgısı gibi acı değil. Sadece iğrenç. Ben çok rahatsız olduğum için internetten çok araştırmıştım,doktoruma da sordum,aynısı onda da oluyormuş yapılacak bişey yok allah yardımcın olsun kötü bişey dedi. Ama ben bu hamileliğimde deneyim kazandım, ağzımın tadının bozulmasına izin vermeden kalorisi olmayan sebze-meyvelerden ufak ufak parçalar kemirerek tükrüğün tadını değiştiriyorum,o zaman biraz da olsa yutabiliyorum. Onu bir de bu şekilde deneyerek yutmaya çalış çünkü devamlı tükürünce sıvı eksikliğine sebep oluyor. O da bende oligohidroamniosa yol açtı.Dikkat et canım.Allah yardımcın olsun.

merhaba,

Tükürme ile ilgili bilgi sahibi olan var mı acaba? Bu olay gebelikte ne zamana kadar devam ediyor ya da neden kaynaklanıyor.
Lütfen bilgi verir misiniz arkadaşlar

[merhaba,

Tükürme ile ilgili bilgi sahibi olan var mı acaba? Bu olay gebelikte ne zamana kadar devam ediyor ya da neden kaynaklanıyor.
Lütfen bilgi verir misiniz arkadaşlar

Hmm...

bende ilk kez duyuyorum birkaç siteye baktim dediginiz gibi bu hamilelikte olan bir durummu$ ve neden olarak tükürek salgi bezlerinin fazla çali$masiyla alakaliymi$. çogunluk 5ci ayda bittigini bazilarinda ise hamileligin son aylarina kadar sürdügü yazilmi$.

Bu sorunu ya$ayan bayanlar ise konu$maya çekindiklerini agizlarinin suyla dolur gibi oldugunu ba$kalarina konu$urken tükürmekten çekindiklerini felan yazmi$lar.
Bazilarinda farkli bir tatda olu$uyormu$ agizlarinda ve di$lerini firçaliyorlarmi$, su içiyorlarmi$ (yanlarinda $i$eyle geziyorlarmi$) veya selpak mendil,...

Geçmi$ olsun öncellikle umarim klsa bir süreligine ya$arsiniz bu durumu..

Hap tedavisi yok denilmi$.

Canım daha önceden sigara olgusu varsa ve bırakmışsan yada arada tek tük içiyorsan bu olabilrmiş.Kuzenim çok yaşadı bunu.

Yaaa.. ilk defa duydum, peki gebeliğin kaçıncı haftasında ya da ne zaman geçmiş cevap verirsen çok çok sevnirim, çok çok teşekkür ederim.

Tek tük içiyorsan bırakmalısın en kısa zamnada şikayetin azalır,ama bıraktım ona rağmen devam diyorsan başka birşeyden kaynaklanmıyorsa kısa zaman sonra geçicek.Kuzenim tek tük içmeleri bıraktı ve 1 hafta içinde geçti.

Anladım, inşallah en kısa zamanda geçer psikolojim ciddi anlamda bozulmaya başladı... depresyona girdim.
Çok sağol..

ilk haftalarda bende vardı canım..hatta bunu bende daha önce hiç duymadığım için çok ilginç gelmişti..balgam yutuyodum malesef biraz iğrenç oldu ama..çok rahatsız oluyodum..
sonraları geçti ama rahatsızda çok oldum anlicağın..anlıyorum seni..
bunun hamilelikten olduğunu çok sonraları anladım internette okumuştum ve aa bendede demekki bu yüzden oldu dedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…