• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte tükürme yardım!!1

ben sigara içmiyorum ama bendede oldu..
ilk haftalarda tükürük salgısı fazla salgılanıyomuş

ilk haftalarda bende vardı canım..hatta bunu bende daha önce hiç duymadığım için çok ilginç gelmişti..balgam yutuyodum malesef biraz iğrenç oldu ama..çok rahatsız oluyodum..
sonraları geçti ama rahatsızda çok oldum anlicağın..anlıyorum seni..
bunun hamilelikten olduğunu çok sonraları anladım internette okumuştum ve aa bendede demekki bu yüzden oldu dedim..

Anladım.ben çok kötü durumdayım şu an. gebeliğin 18. haftasındayım ve ne zaman geçeceğini bilmiyorum. Sabaktan akşama kadar elimde selpaklarla dolaşıyorum. Balgam şeklinde olmuyor benimki. sürekli tükürük salgılıyorum. Sizinki kaçıncı haftada geçti. Genelde 5. ayda geçtiğini söylüyor herkez ancak bilmiyorum tam olarak. yardımcı olabilir misinç..teşekkür ederim.

valla bende sadece bende yasanan anormal bır durum sanıyordum meğer yasayanlar varmıs.
Bende normalden fazla bır tukuruk salgılıyorum ve kendı tukurugum mıgdemı bulandırıyo duymayanlaa gercekten tuhaf gelebılır ama gercekten boyle bır durum soz konusu.

Merhaba,

Sizin ne zaman geçti tükürük olayınız. Kaçıncı haftadaydı acaba?

Anladım.ben çok kötü durumdayım şu an. gebeliğin 18. haftasındayım ve ne zaman geçeceğini bilmiyorum. Sabaktan akşama kadar elimde selpaklarla dolaşıyorum. Balgam şeklinde olmuyor benimki. sürekli tükürük salgılıyorum. Sizinki kaçıncı haftada geçti. Genelde 5. ayda geçtiğini söylüyor herkez ancak bilmiyorum tam olarak. yardımcı olabilir misinç..teşekkür ederim.

4 ayda sanırım cnmmm

Benim tukuruk salgim ayni durumdaydi ve daha yeni gecti. Su an 15 haftaligim. Baslarda ben de surekli kurtulmaya calistim tuvalete falan giderek ama bu sefer de agzimin ici kupkuru oluyor, yutkunmak zorlasiyordu. Tavsiyem elinde meyve suyu falan ile gezmen(yudum yudum ic yavas yavas) ya da kucuk bir seker emmen. Boylece insan farketmiyor ne yuttugunu.

Anladım, siz de benim gibi gerçimişsiniz, çok şükür siz kurtulmuşsunuz. Birden mi kesildi sizin azalarak mı geçti. Ya da bunun neden olduğunuz öğrenebildiniz mi acaba?

Ben 18. haftaya girdim ve hala geçmedi. psikolojim bozuldu.Sanki Hamileliğimin sonuna kadar böyle gidecek gibi.. Ağız kurutuzu antihistaminik-alerji ilaçları varmış ama ne yapacağımı bilmiyorum...

Sizin adınıza çok sevindim...

Malesef bir anda gecmedi. azalarak gecti. Yine de midem bir seye bulanirsa agzimin ici birden doluyor yine. Azicik sabir, emin ol gececek.

sizi çok iyi anlıyorum. bu başlığı görünce içim rahatladı kaç gündür bu tükürme balgam ne diye düşünmekten kafayı yiyecektim. 13 haftalık hamileyim 9. haftadan beri tükürük ve balgam çıkarıyorum. doktorum böyle bir şeye sık rastlanmıyo dedi. ama netten araştırdım bende tükrük bezleri normalden fazla çalışıyormuş hamilelikte. Ne zaman geçicek bilmiyorum çok rahatsız edici her an yanında lavabo ya da peçete olması gerekiyo:)

merhaba,

ben 20 haftalık gebeyim ve hala geçmedi.. bunalımdayım resmen.. evdeysen sürekli takmadan geçirirsin ancak ben böyle çalışmaya çalışıyorumi rezil durumdayım

merhaba sanırım buraya yazanların hepsi bebişlerine kavuştu ben 11 haftadayım ve 2 haftadır var bu tükürük olayı dışarı çıktığımda elimde buzdolabı poşetleriyle dolaşıyorum çekinmiyorum ama uyuyana kadar tükürmek çok zor sizlerin ne zaman geçti ??

17 haftalık hamileyim bende de oluştu tükürük.dakika sürmüyordu sürekli tükürüyordum kendimden iğreniyordum.

ama 2 haftadır felan rahatım.bende birde geceleri ağzımdan salya akıyor.önce hiç yoktu hamilelikte oldu.inşallah bu da hemen geçer.yastıkların kılıflarını değiştirmekten bi hal oldum :(

Ben De 13 haftalık hamileyım ve bir aydır balgam var ama öksürük yok. Sürekli tükürme isteğıne sebeb oluyor ve bu da mide bulantısı yapıyor heb kusma ihtiyaci hissediyorum ama mealesef çıkaramıyorum böyle olan bu durumu yaşayan var mı. Günlük hayatımın yarısı lavabo başinda geçiyor

Bende de aynı sorun var, bunalıma girdim resmen :( bu durumu hissetmemek için sürekli bişeyler atıştırıyorum buda kilo alacağım korkusu yaşatıyor çünkü acıktığım için değil tükürüğümü hissetmemek için yiyorum. Naneli şekerle uyuyordum bir ara şimdi ondan da tiksindim ağzıma atar atmaz kusasım geliyor :( gece uykuya dalamıyorum bilmiyorum nezaman geçicek çok zorr :((((((((((

İlk gebeligimde böyle birşey yaşamamıştım. Şu an 2.gebeliğim 6.haftada başladı bu tükürük olayı 18.haftadayim ve aynı hızla devam ediyor.elde sürekli bardak,yutsan yutulmuyor sosyal hayat denen birşey kalmadı. Okular açıldığında ne yapacağım bilemiyorum. 2 kelime konuşamazken nasıl ders anlatacağım insan içine nasıl çıkacağım kara kara düşünüyorum.

Arkadaşlar ben de aynı sıkıntıları yaşadım bu gebelikte. Sıfırlanmadı ama oldukca azaldı. Sosyal hayat mahvoluyor, insanlar bilmediklerinden sizi anlamıyor, kıyafetleriniz köpekmişsinizcesine salyalanıyor. Kimse sizi anlamıyor. Her yeri okudum hep çözümü yok, cekeceksiniz yazdı. Size tamamen geçirmese de hafifletecek bulduğum çözümleri yazalım. Umarım biri bile olsa isinizi görür.

1- öncelikle olanaksız görünse de bu isin çözümü o tükürüğü tükürmemek yutmak. Sildikce de tükürdükce de sonu gelmiyor, ve psikolojik olarak igrentiniz artıyor.

2- o tükürük midenizi düzeltmek icin vücudunuzun savunma mekanizması aslında. Birinci önceliğiniz reflüyü azaltacak bir yol izlemeniz. Siz farkında olmasanız da reflü bu işi tetikliyor. Yediklerinizi reflü karsıtı olarak düzenleyin. Gerekirse rennie talcid gaviscon gibi ilaclardan doktor onayıyla faydalanın.

3- yastığınızı yükseltin.

4- agzınızı mesgul etmek tükürüğünüzü igrenmeden yutmanıza sebep olur. Cekirdek, ceviz, badem,leblebi ufaltılmıs ve son derece yavasca cigneyip agzınızı meşgul edebilecek her şey. Burada anahtar nokta azar azar fare gibi yavaşca ufak parcalar yiyip agzı oyalamak. Meyve olarak sarı- yesil hafif ekşi elma, armut ve ayva oldukca iyi seçenekler.

3- bu da zor bir secenek ama faydası var. Susuz kalmamak. Muhtemelen ictiğiniz suyun bile tadı değişecek ama tükürdükce susuz kalacak, susuz kaldıkca daha da cok mideniz bulanacak. Ben bu süreci litrelerce ayran tüketerek geçirdim. Hem faydalı hem agzınızın bozulan tadını örtüyor. Hala yapay şekerli icecekleri hem istemiyor hem tüketemiyorum. Belki ev yapımı az sekerli soguk komposto.

3- ac kalmayın. Durdukca tükürme ve bulantı hissiniz önlenemeyecek sekilde artıyor. Gece bile kalkıp kuru ekmek, kaşar yiyip ayran içtim. Ama bir lokma.

4- sakız çigneyin. Agzınıza ilk aldığınızda bir tükürük yoginluğu ve bulantı olacak ama tükürerek azimle çigneyin. UUn bir süre tükürügünüzü yutmanıza ve otalanmanıza yardımcı olacak.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama uzun süre gece bile 3-4 kez kustum. Yüzim silmekten zombi filmlerindeki gibi yara oldu. En sonunda uzun araştırmalar ve öneriler dinleyerek bunlardan fayda gördüm. Allah tüm annelere yardımcı olsun evlatlarını kucagına saglıkla almayo nasip etsin.

Şunu merak ediyorum acaba bu durumun bebeğin cinsiyetiyle bir alakası var mı? Kızıma hamileyken böyle birşey yoktu şuan erkek bebek büyük ihtimalle. Söylediklerinizin çoğunu denedim sakız hariç çünkü sakızın sanki daha fazla artıracağı yönünde bir ön yargım oluşmuş. Tek duam bir sabah uyansam ve baksam ki ağzımda hiç tukruk yok.rahat konuşabiliyorum bardağı atmışım elimden

Şunu merak ediyorum acaba bu durumun bebeğin cinsiyetiyle bir alakası var mı? Kızıma hamileyken böyle birşey yoktu şuan erkek bebek büyük ihtimalle. Söylediklerinizin çoğunu denedim sakız hariç çünkü sakızın sanki daha fazla artıracağı yönünde bir ön yargım oluşmuş. Tek duam bir sabah uyansam ve baksam ki ağzımda hiç tukruk yok.rahat konuşabiliyorum bardağı atmışım elimden
Yok benimki ilk gebelikte yoktu erkekti. Bu kız. Bunda var. Sakız salgıyı çoğaltsa da yutmanıza yardımcı. Ve zaten yutmamız gerekmiş.

bende4 aylık hamileyim aynısı bendede oluyor bende yoğun balgam oluyor hiç geçmiyor sürekli oluyor sabahları çok kötü hele safra kusuyorum resmen böyle olan varmı ya dr mide bulantısı hapı verdi bir ise yaramadı of bu 6 altı ay geçermi ya bıktım kendimden tiksiniyorum ben böyle bilmiyordum hamileliği birde çok iştahsızım canım yemek istemiyor çünkü yiyince çıkarmak istiyorum hele dana etinden sarımsak soğandan tiksinti geldi bana öğğkkk yemek yerine bolbol meyve sebze yemeye çalışıyorum yada yoğurt miğdem başka şey almıyor :kusmuk::kusmuk::kusmuk::kusmuk::kızgın::kızgın::kızgın:

Back
X