hamilelikte vitamin eksikliği :(

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
103
Istanbul
Kızlar merhaba 20.haftama gireceğim maalesef gebelikten öncede b12 kansızlık eksikliğiyleboğuşuyodum şuanda da dr decavit ve ferrom fort verdi değerlerim yine düşük aslında düzenli içmemiştim ama değerleri görünce düzenli içiyorum artık sorularım ikisini aynı anda içmemin bi zararı olmaz dimi ya kahvaltıdan sonra yada akşam yemeğinden sonra ikisini yutuveriyorum bi de daha 5.ayıma giriyo olmama rağmen 6 kiloaldım hem böyle vitaminsiz olup hem kilo almaj canımı sıkıyo bu haplar kilo ödem yapar mı hergün bi kase yoğurt muz fındık ceviz bir yumurta yiyorum daha ne yiyebilirm şimdiden teşekkürler

Çok üzme kendini canım elbet vitamin eksikliği olacak.. decavit'i bende kullanıyorum düzenli olarak sadece mide bulantısı yaptığı için yatmadan önce iciyorum. Bir de demir ilacı kullanıyorum o kadar. Söylediğin besinleri kesme canım ek olarak bol bol su tuket bir de bol bol meyve ye. Kiloyu da kafana çok takma sağlık sorunu olsa doktorun zaten diyete sokar seni. Düzenli ve sağlıklı beslendiğin surece hic kasma kendini. Verilen vitaminleri düzenli kullan herşey yoluna girer. Hayırlı hamilelikler, Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Ayrıca ek olarak şunu söylemek gerekirse ilaçlarını 20dakika ara ile al canım benim doktorum öyle önerdi bana ... ama ben demiri sabah vitamini gece yatarken iciyorum (mide bulantısı yüzünden)

Ayrıca ek olarak şunu söylemek gerekirse ilaçlarını 20dakika ara ile al canım benim doktorum öyle önerdi bana ... ama ben demiri sabah vitamini gece yatarken iciyorum (mide bulantısı yüzünden)
Amin canım hepimize inşallah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip eder evet mide bulantısı yaptığı için yemeğin hemen peşinede almıyorum bende öyle yapayım o zaman

Kan ilacını aç karnına almak gerekiyor ve en az 2,5 saat sonra üstüne yemek yemelisin yoksa fayda etmez

Aç karnına olan ilacını yemekten 2 saat önce al
Tok olanı da 2 saat sonra
Ayrıca saatlerin dğzenli olsun hergün başka başka saatlerde alma
Ceviz et balık yumurta süt bolca ye
Vitaminsizliğin geçer stres yapma canım
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Haplar odem yapmaz canim. Benim kizimda kanim cok dusuktu ve yeterince yuksek dozda alamadim kan ilaci kabiz yaptigi icin sonra dogumda cok kan kaybettim nerdeyse canimdan olacaktim. Hic biseyi ihmal etme kan ilaclarini al bol bol su tuket tuvalete cikarsin. B12 igneleri var ondan yaptirabilirsin doktoruna danis. Her bunye degisik kilo aliyor maalesef yemeyle alakali degil.

cevizinizi peynırle tuketın mutlaka ... b12 kırmızı et yeşil mercimek gıbı gıdalarda var onları yıyın yemeklerınıze fazla yağ koymayın ekmek yıyceksenız tam bugday yıyın...

Üzme kendini bol gıda takviyesi yap kendine önceden ilaçmı varmış dr gidenmi belki geri kafalı diyip topa tutucaksınız beni ama niyetim yanlış anlaşılmasın bende hamileyken dr gittim ilaçta kullandım demem o ki sitres yapma bebeğin sağlıklı olucak allahın izniyle sen beslenmene dikkat et sadece ilaçlarınıda ihmal etme

20-30 dakika ara ile al ağır gelmesin canım ilk ilacı al üstüne bir meyve vs ye aradan 20 dk geçsin öyle iç 2.yi midene ağır gelmesin

Ben de yeni dogum yaptim ve belki 47 kilo ile hamile kalisimdandir bilemiyorum ama hamilelik oncesinde de hamilelik baslarinda da degerlerim dusuk cikiyprdu, amerikada benimle ayni donemde hamilelik yasayan arkadasim orda en cok kullanilan rainbowlight multivitamini tavsiye etti gebeler icin olan, ben de doktoruma danisarak onu kullandim,bana cok iyi geldi, tamamen organik, emzirme doneminde de kullanilabiliyor, ben abd den getirtmistim internetten temin ediliyor mu bilemiyorum, gecmis olsun, degerlerinizin yukselmesi temennisiyle

Decavit bende çok iştah yaptı bende değiştirdim vinelac kullanıyorum şimdi. Gebeler için fakat devlet yazmıyor. İştah açmadı değerlerim de gayet iyi.

Bende de kronik kansizlik var. Sabah akşam feramat kullanıyorum. Öncesinde ve sonrasında 2 saat hiçbirşey yemiyorum. Sadece 1 saat sonra c vıtaminli portakal vb birşey tüketiyorum. B12 eksikliği varsa mutlaka ekstra destekle canım. Vinelac vitamini de öğle yemeğinden sonra alıyorum.

Back
X