Hamilelikte vücûd ta kaşınma son ayda başlar mı

Hayalperest5

Hayalperestim , bulutlardayım , uçuyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
2.357
1.428
63
37
kızlar arkadaşım dogum yapcak Bır bucuk ay sonra . Kaşınmaya başlamış . Karaciğerle ilgili bir problem den kaynaklı olabıluyor bu ama son ay olurmu ki . Daha doktora gitmedı

Bende tam da karacigerdrn kaynaklidir dicektim ki siz yazmışsınız zaten benim oda arkadaşımın eside aynı şekilde hamileligin son zamanlarda kaşıntı olmuştu doktor karacigerdrn demişti sanırım çocuk karaciğer e baskı yapıyo hemen bir doktora gitmesinde fayda var

Bır arkadaşım hamilelık boyunca yaşamış ONdan dolayı olmaz dıye düşündüm ama bugün başlamış cok kaşınıyorum dedı sıkıntıdanmıdkr derdı . Bende buraya sorayım dedım Bır bucuk ay kala olur mu ki

Ben yaşamıyorum böyle bir şey.
Bir de nerelerinin kaşındığı da önemli.
Düzenli nemlendirme yapıyorsa ve kaşınma dışarı yerine içten bir şey ise karaciğer olabilir.
Ama el ayak ve bacak bölgeleri ise vücut ödem topladığından karıncalanma ve kaşınma hissi oluşuyor.

Tüm vücûd im dedı kaşınıyor . Ödem de var onda evet bılmıyorum ki bende

Ben yaşamıyorum böyle bir şey.
Bir de nerelerinin kaşındığı da önemli.
Düzenli nemlendirme yapıyorsa ve kaşınma dışarı yerine içten bir şey ise karaciğer olabilir.
Ama el ayak ve bacak bölgeleri ise vücut ödem topladığından karıncalanma ve kaşınma hissi oluşuyor.
Sizinde az kalmış inş normal dogum olur

Bende 2.ci gebeliğimde o kadar kasindim ki belli bi süre o yaralarla dolaştım açıkçası Dr sormadım doğumdan Sonra geçti zaten.

kızlar arkadaşım dogum yapcak Bır bucuk ay sonra . Kaşınmaya başlamış . Karaciğerle ilgili bir problem den kaynaklı olabıluyor bu ama son ay olurmu ki . Daha doktora gitmedı

Benim son hamileliğimde başıma geldi. 8 aylık hamileydim. baş hariç diğer bütün vücudumu saran bir kaşıntıydı. ama deli gibi kaşınıyordum. keçeden lifler vardır bilirsiniz. işte onunla kaşınırdım. keçe bile artık incelip yırtılmıştı. düşünün yani o derece. normal kontrolüme gittiğim bir gün kaşıntı şikayetimi dile getirdim. kan değerlerime baktı doktor. kaşıntı olabilir normal dedi. sonra o anda başka bir doktor baktı kan değererime. GEBELİK KOLESTOZU sun dedi. acil yatışını yaptır dedi.yatışım yapıldı. 2 gün falan br ilaç verdiler o ilaç hemen kaşıntımı durdurdu.tam emin değilim ama K vitaminiydi galiba. ve sonra da çocuğa zarar verebilir diye 8 aylıkken sezeryanla aldılar bebeğimi. kontrole gidiyorum diye gitmiştim ama doğurtup yolladılar : )) tabi arkadaşınızın sorunu bu olmayabilir. ama yine de ihmal etmesin.doktora görünsün.inşallah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allah.

Oyy daha başlığı okuyunca aklıma geldi benim 1-2 ay kala başlamıştı ve çook çok kaşınıyordum üstelik karaciğerdede bişey çıkmamıştı

Karacigerle ilgili sorunlarda bebege zarae vermemesi icin genelde hamilelik sonlandirilir arkadasima 38. Haftada suni sanci vermislerdi. Bence doktoruna gorunsun

Bende hamileligimde son 2 ay kala karnim kasinmaya basladi. İsilik olmus gibi yaralar vardi. Kasimasam kahroluyordum.
Bir sorun cikmadi dogumdan sonra da kendiliginden gecti iz kalmadi.

Ama genede muayene olsun tabiki.

Bende ilk zamanlar oldu ama sizin sona yaklasmis normal bulmadim acikcasi. Odemden de olabilir aslinda.

Karaciğer ve safra kesesi nedeniyle olabilir, ama olmayadabilir, malum havalar sıcak, hamilelikte kaşınmakta normal, en iyi görüşü doktor söyler elbette

Bende 6 ay once dogum yaptim. Ben son 1 hafta asiri kasindim artik kaniyordu.. Yaralar oluştu.. Gebelik kolestazindan süphelendi doktor ama çikmadi.. Megerse safra kesemde taş varmis o yapiomuş :KK14:
Haftaya ameliyat olcam..

Bence vucud cok kurudugu icin gunde dort litre su icsin ve vucuduna sabah aksam bebe yagi sursun gecer insallah..

evet canım brn inanlımaz kadındım pütürcükler vardı cok yerde .şimfi geciyo arada geliyo yine. doktor gece el ve aykata uyandırıp kasındıravak bir kasıntı olmuyorsa diğer yerler kc rahatsızlıgına işaret etmz demişti

Bence vucud cok kurudugu icin gunde dort litre su icsin ve vucuduna sabah aksam bebe yagi sursun gecer insallah..
bu konu böyle sıradan geçiştirilecek bir konu değil.i,nşallah ciddi bir şey değildir ama doktora görünmesi şart. doktor susuzluktan derse bol su içer.

ayyy o kasıntı varya
ılk aydan basladı dogum yaptıkdan sonra 1 ay daha surdu
ne ıllet bırseydı ya
bende 38 cm yumurtalık kıstı varmıs megerse ondanmıs
karacıgerdende olabılır
en ıyısı doktora gorunmek
ben once cıldıyeye gorundum anlamadı krem verdı alerjı olmussundur hamılelıkte olabılıyor dedı
kendı kadın dogumcuma gıttım tahlıller yaptı

Back
X