• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte yüzü lekelenenler...

selene34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2010
339
4
66
Diğer
kızlar benim hamilelik öncesi yüzümde çil vardı. şimdi leke seklini aldı sizce dogumdan sonra eski haline dönermi. bunu düzeltmek için bildiğiniz bir yöntem varmı.

hamilelik maskesi bazı ciltlerde özellikle hassas ve beyaz tenlilerde sık görünür. doğumdan sonra geçer. ama şu anda da artmaması için yüzünü sürekli güneş koruyucu nemlendiricilerle nemlendirmelisin. özellikle dışarı çakacağın zaman hava kapalı bile olsa güneş koruyucu sür. bazı nemlendiriciler koruma faktörlü oluyor onalrda kullanabilirsin. çoğalmasını engeller. ama kafaya takma doğumdan sonra kısa sürede geçiyor

hamılelkte annem derdı annelık perdesı ıner yuzune dıye canım ama dogumdan sonra cogu kısının gecıyormus.benım dogua kadar hıcbırseyım yoktu,doguman sonra suratım leke ıcındeydı ıkı haftada gectı.

kızlar sagolun dogumdan sonra gececeğine sevindim. kız bebek anneyi cirkinlestirirmiş bendede öyle oldu:)

yuzumde degil ama elimde koca bir leke vardi son bir ayimdadayim nerdeyse tamamen yok oldu simdiden:) mutlaka gececektir ama bahr gelior gunes kremi surmeden disari cikmayin.

hamilelik maskesi bazı ciltlerde özellikle hassas ve beyaz tenlilerde sık görünür. doğumdan sonra geçer. ama şu anda da artmaması için yüzünü sürekli güneş koruyucu nemlendiricilerle nemlendirmelisin. özellikle dışarı çakacağın zaman hava kapalı bile olsa güneş koruyucu sür. bazı nemlendiriciler koruma faktörlü oluyor onalrda kullanabilirsin. çoğalmasını engeller. ama kafaya takma doğumdan sonra kısa sürede geçiyor

bu hamilelik lekeleri olmsın diye ben de biseyler süreyim dedim. seba med kullanırdım eskiden. ama simdi hamileyken icerigindeki seyler belki zararlıdır diye dogal seyler aradım. hindistandan gelme bisey buldum sun bat diye. onu sürüyordum. ama meger hic ise yaramıyormus :((( cillerim cok yoktu artmaya basldı. hele bıyıklarımın oldugu yerde lekem olustu onu hala gdieremiyorum. seba mede 50 faktöre geri döndüm malsef. insh bir zararı yoktur bebise.

Benimde alnımda var leke dikkatli bakınca belli oluyor. 60 faktör güneş kremi sürüyorum sabah evden çıkmadan. Kız annenin güzelliğini alırmış :)) hayırlısı bakalım :nazar:

Son düzenleme:
benimde normalde yüzümde çiller vardı hamilelikte de normalde olduğu gibi güneş kremiini hiç eksik etmedim doktorum hiçbir yan etkisi yok dedi ama ben yinede mamma donna diye bir krem aldım hamilelere özel, ayrıca banyoda saçlarımla yüzüme kese yapıyorum (annemin önerisi :) ) şimdilik yüzümde bir leke artışı olmadı bakalım inşşalah sonuna kadar böyle gider :) buarada ben de kız bebek bekliyorum normalde kızçocukları annenin güzelliğini alır derler ama bana herkes daha güzel oldun diyo bu durumda kızım çirkinmi olacak yoksa dye kafama takılıyo benim de :97:

benim yüzüm harita gibi oldu.:50:
is kaplamış gibi karadı:5:
kızım anasının olan güzelliğini aldı heralde..
neyse napalım o sağlıklı olsunda:54:

ben de 11 aylık kızımın sebamedini kullıyorum. doktorlar da yüzünüzü güneşten koruyun diyor zaten. kızımda hiç lekem olmamıştı şimdi hamileyim güneşten çok korkuyorum. ama korkunun ecele faydası yok. hepimize Allah kolaylık versin arkadaşlar.

ah bunca kız anasının güzelliğini alıyo da benim oğlana noluyoo:))
Mustelanın güneş kremini kullanıyorum ama malesef oluşmasını engelleyemedim. henüz çok değil ama önümüz temmuz ağustos....burda bi arkadaş saçıyla yüzüne kese yaptığını söylemişti..annem de doğumdan sonra böyle yapınca geçer demişti ...ben şimdiden başladım saçımla yüzümü keselemeye:)) umarım çoğalmazlar

Back
X