Hamilemiyim. Test yapmaya korkuyorum

mimoza3866

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2022
72
7
6
24
Kızlar selamün aleyküm. Ben 21 yaşındayım 1 yıllık evliyim, ve bebek sahibi olmak istiyorum. Öncelikle, bana 14 yaşındayken pcos tanısı konuldu ve evliliğime kadar hiç adet olmamıştım. 18 yaşıma geldiğimde 117 kiloya ulaşmıştım ve tüp mide ameliyatı oldum şuanda 65 kiloyum.. evelndikten 1 ay sonra tarlusal kullandım ve düzensizde olsa adet olmaya başladım son adet tarihim 5 ağustostu yani yaklaşık 17 gün falan gecikti... Normalde benim adete yakın göğüslerim aşırı ağrır, ve şişerdi. Ama hiçbir adet belirtisi yok. Adetime yakın kasıklarım ağrımazdı ama son 4-5 gündür kasıklarım batıyor ayağa kalsam uzansam eğilsem kasıklarım batıyor ayrıca 2,3 gündür su gibi akıntım var sanki çamaşırıma su dökülmüş gibi ilk defa karşılaştım önceden akıntım böyle olmazdı .. acaba hamile olabilir miyim, test yapmaya korkuyorum artık her ay negatif görmekten mahvoldum

Malesef ki bunu anlamanin tek yolu test yapman. Eminim simdiye kadar butun erken veya haftasına gore gebelik belirtilerini okumus arastirmissindir ki benzer belirtiler yasayan insanlar ariyosun. Ama ayni insanin iki hamileliginde ki belirtileri bile farkli olabiliyo ki bu kisiden kisiye hayli degisir. Test yap.

Test yapmadan bilemezsin

Doğru söylüyorsunuz. Lakin yine negatif olursa bu sefer daha çok üzülüyorum... Elimde olmadan kendimi sorguluyorum..kendime diyorum bu sefer test yapmayacam gidebildiği yere kadar... Ben testi görüp üzülmek yerine adet olacağım günü yada ileriki zamanların bana getireceği durumları görmeye tercih ederim...en azından test yapmadığım zaman içinde hala belki vardır umudu oluyor.. diğer türlü çok ama çok etkileniyorum... Ama aklımdan da çıkmıyor... Her ay bu durumu yaşıyorum emin olun... Rabbim evlat hasreti çeken ( aynı zamanda bizlere de) bütün kardeş ve ablalara Allah hayırlı bir şekilde evlat nasip etsin inşallah

17 gün olmuş artık yapmalısınız hem daha çok yeni evlisiniz şimdiden strese girmeyin evliliğinizin tadını çıkarın

Amin canim ama sunu soyleyebilirim hayatini bebege odaklamak cok yorucu ve uzucu oluyo bizler icin. Bende oyleydim 2 yildir istiyorum ama dusukle somuclaniyo su 2 yilda ben ben olmaktan ciktim ovulasyon testler belirtiler kafayi bozdum ama biraktim artik ben bilsemde olacak bilmesemde benden kiymetli degil diyebildim. Ve bebekte benden esimden iliskimizden daha onemli degil belki hic olmayacak bilemem ama kendimide esimide bu ugurda hirpalamayi biraktim. Anne baba olmak istiyoruz bunun bircok yolu var rabbim kendi cocuklarimizi dunyaya getirmeyi nasip etsin tabi ki hayalimiz ama olmuyosada dedigim gibi anne baba olunur bi sekilde kendini yorma bu ugurda

Selam canim bilemedim ama bende pcoluyum ergenlikten beri zor adet oluyorum evlenince bizde bebek istedik ama 3 yildir olmadi eger bebek düsünüyorsan ve adet olamiyorsan ilacsiz duphaston kullan eger adet olamiyosan söktürür gebeysen tutunmaya yardimci bir ilac doktoruna danis ve kesinlikle iste onu ayrica adeti düzene koyuyor ben 6ay kullandim omega3 ve inositol kullanmani öneririm prowoman kullanabilirsin gebe kalamadiysan icinde vitaminler var yumurtayi kalitelestiriyor

Bekarken pcostan dolayı adet görmüyordum. Evlendikten 1 ay sonra tarlusal kullandım. Ondan sonra hep düzensiz bir şekilde ama her ay oldum... Doktora gittim kistimden dolayı tahlil falan yaptılar hiçbir sorun yok dedi... Sağlık ocağına gittim folik asit verdi (folbiol) yaklaşık 3 aydır onu kullanıyorum.

Bende öyleydim hatta folbiolde kullandim cok agir folik asit bazen yarim al diyolardi cigerlere mi ne agir geliyomus kansizlikta tedavi görenlerede veriliyor kalitesinden süphe etme ama hamilelik icin ve pcos oldugndan dolayi duphaston kullan tarlusal bende kullandim duphaston la hamile kalanlar var burda arastir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…