Hanımlar uyarılara rağmen hala aranızdaki tartışmaları uzattığınıza inanamıyorum diyeceğim yalan olacak, sizin meseleniz bu, hiçbir şeyi tadında bırakmamak.
İsteyen boy boy çocuk doğurur, isteyen tek çocuklu olur, isteyen hiç doğurmaz, kimse kimseye çocuk hesabı vermek zorunda değil ama kimse kimseye de çok çocuk seviyor diye veya hiç çocuk sevmiyor diye kendi fikrini dayatamaz.
Anneliklerinize laf ediyorsunuz ki bu kimsenin haddi değil, hemcinslerinizin doğurup doğurmayacağına karar veriyorsunuz bu da kimsenin haddi değil.
Kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir bunda herkes hemfikir ama kürtaj konuları açılınca devletin tanıdığı hakkı yasal sınırlar dahilinde uygulayacak kimseyi de katil diye yaftalayamazsınız, ki belirteyim zira mesajlar altından çıkarım yapma hobiniz var çoğunlukla, hayatımda hiç kürtaj olmadım, tek gebelik tek sağlıklı doğum yapmış bir kadınım, doğru yöntemler kullanılırsa gebelik olmuyor ama bunları yaşamamış olmam kimseyi yargılama hakkı vermiyor bana.
Kimseye aldır veya aldırma diyemeyiz, herkes kendi hayatından sorumludur çünkü, lakin asla mutlu olamayacağı, maddi manevi doyuma ulaştırılamayacak, anne babası ayrılmaya karar verdiğinde tehdit etmek için kullanılacak bir bebek dünyaya getirmek mi bencilliktir yoksa getirmemek mi bunu da iyi düşünmek gerekir.
Daha birkaç gün önce adamın tekinin bebekleri açlıktan ağlarken bir mama parasını bile çok gördüğünü, bebeklere konu komşunun mama aldığını okuduk.
Anne babasının sevgisizliği yüzünden kaç yaşına gelmiş olursa olsun acı çeken kadınların konularını okuduk, anne babası boşanırken sırf sorumluluğunu atmak için bu çocuk benden değil diyen babalar okuduk, çocuğuyla tehdit edenleri okuduk.
Allah bütün bebeklere sağlıklı mutlu ömürler versin inşaallah ama konu komşu, siz bizle bu bebekler ne kadar nereye kadar idare edebilir?
Aslolan o bebeklere ebeveynlerinin bakmasıdır, ebeveynlik ömür boyudur ve sorumsuzluk yapacaksak o bebekler ömür boyu acı çekeceğine, eğer acı çekiyorlarsa bir kere acı çekerler.