• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim.Aldırmalı mıyım?

makarnacanavari

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2020
18
16
38
Herkese merhaba.28 yaşındayım.Bir yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımdan hamile olduğumu öğrendim.Aileler evlenmemize karşı değil ama acele etmemizi istemiyorlar bebeği bilmedikleri için.İkna edemiyoruz kimseyi hemen evlenmeye.Erkek arkadaşım nikah kıyıp bitirelim bu işi diyor ama ben ne isteyip ne istemediğim konusunda kararsızım.Sevgilimi seviyorum ama onun da böyle büyük bir sorumluluğu alıp alamayacağından şüphelerim var.İstemesine istiyor evet ama bu istemekle olmuyor.Sevmek yeterli değil maddi sorumluluğu alabileceğine dair şüphelerim var.Güzel bir hayat sunma ihtimalimin düşük olmasına rağmen bir bebeği dünyaya getirmek mi yoksa onun yasam hakkını elinden almak mı doğru olan bilmiyorum.Bir dakika mantıklı düşünüyorsam bir dakika duygusalım.Düşünmekten uykularım kaçıyor artık.Benim ne yapmam gerek? Fikirlerinize ihtiyacım var.

İşiniz yok mu?yaşınızda uygun aslında ailelere mecbur söyleyeceksiniz.ben olsam evlenirdim madem bebeğin babası istiyor destek olmaya hevesli sizde istiyorsanız ailelere söyleyip evlenin başka yapacak birşey yok.doğurmak istemiyorsanız zaten kimseye birşey söylemeye gerek yok ama sadece aileden çekinme durumu için ben bebekten vazgeçmezdim çocuk sahibi olmayıda hiç düşünmüyorum ama erkek arkadaşımla korunduğumuz halde olursa aynı şekilde yaparız diye konuşmuştuk kötü bir durum ama olmuşla ölmüşe çare yok.

İşiniz yok mu?yaşınızda uygun aslında ailelere mecbur söyleyeceksiniz.ben olsam evlenirdim madem bebeğin babası istiyor destek olmaya hevesli sizde istiyorsanız ailelere söyleyip evlenin başka yapacak birşey yok.doğurmak istemiyorsanız zaten kimseye birşey söylemeye gerek yok ama sadece aileden çekinme durumu için ben bebekten vazgeçmezdim.
Aileden çekinmekten ziyade zaten %100 emin olsam ailemi de karşıma alırdım.İşimiz var ikimizin de ama onun maddi bencillikleri olduğunu görüyorum şu günlerde.Elini taşın altına koymadığını farkediyorum gerektiği zamanlarda.Bu da ister istemez beni düşündürüyor.Şimdi böyle yapan ilerde neler yapar diyorum.Çocuk güzel şey ama bir o kadar zor.Ciddi maddi sorumluluk ister.O bunu alabilecek gibi değil.Sorumluluk sahibi bir adam değilmiş yani bunu bu süreçte farkediyorum.O yüzden de çok düşündürüyor bu beni.İlerde değişir mi onu bilemem ama böyle bir kumar oynayabilir miyim emin değilim.

Herkese merhaba.28 yaşındayım.Bir yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımdan hamile olduğumu öğrendim.Aileler evlenmemize karşı değil ama acele etmemizi istemiyorlar bebeği bilmedikleri için.İkna edemiyoruz kimseyi hemen evlenmeye.Erkek arkadaşım nikah kıyıp bitirelim bu işi diyor ama ben ne isteyip ne istemediğim konusunda kararsızım.Sevgilimi seviyorum ama onun da böyle büyük bir sorumluluğu alıp alamayacağından şüphelerim var.İstemesine istiyor evet ama bu istemekle olmuyor.Sevmek yeterli değil maddi sorumluluğu alabileceğine dair şüphelerim var.Güzel bir hayat sunma ihtimalimin düşük olmasına rağmen bir bebeği dünyaya getirmek mi yoksa onun yasam hakkını elinden almak mı doğru olan bilmiyorum.Bir dakika mantıklı düşünüyorsam bir dakika duygusalım.Düşünmekten uykularım kaçıyor artık.Benim ne yapmam gerek? Fikirlerinize ihtiyacım var.
28 yaşında korunmayı becerememek :KK51:

Aileden çekinmekten ziyade zaten %100 emin olsam ailemi de karşıma alırdım.İşimiz var ikimizin de ama onun maddi bencillikleri olduğunu görüyorum şu günlerde.Elini taşın altına koymadığını farkediyorum gerektiği zamanlarda.Bu da ister istemez beni düşündürüyor.Şimdi böyle yapan ilerde neler yapar diyorum.Çocuk güzel şey ama bir o kadar zor.Ciddi maddi sorumluluk ister.O bunu alabilecek gibi değil.Sorumluluk sahibi bir adam değilmiş yani bunu bu süreçte farkediyorum.O yüzden de çok düşündürüyor bu beni.İlerde değişir mi onu bilemem ama böyle bir kumar oynayabilir miyim emin değilim.
Madem.oyle bu adamla ne işiniz var?cinsellik yasayacaginiza, ayrılsaydınız

Yani emin olmadan çocuk için evlenmek büyük sıkıntı bana göre. Siz ne istiyorsunuz? Eğer emin değilseniz büyük risk alırsınız çünkü çocuk zaten ilişkileri etkiliyor zedeliyor. Direkt evliliğe çocuğa adapte olacaksınız. Çocuğu çok istiyorsanız göze alın tabii ama sizde bu yok. Ondan bence de iyi düşünmeniz lazım

Bir hatadır oldu diyelim.konumuz bu değil
O zaman bir de doğurmak gibi bir hata yapmayın, aldırın. Ahlak bekçiliği yapacak zaman değil, karşınızdakinin bu sorumluluğu kaldırıp kaldıramayacağı konusunda şüpheleriniz varsa, maddi açıdan yetersiz gelecekseniz dünyaya bir çocuk getirmeyin. Kürtaj bunun için var, olduysa bir hata gebeliği sonlandırın ve doğru dürüst korunun.

Çocuğa bakcak durumun yok adam sorumluluk alamayabilir maddi olarak sıkıntı vs vs ee neyi düşünüyosun peki? Buradakiler de doğur tabi diyor hemen, bi tane daha mağdur çocuk. Çocuk ciddi bişey öyle hamile kaldım doğursam mı yaaa gevşekliğiyle olmaz, boşa laf yapma. Sonra maddi manevi sıkıntılı çocuklar yetiştirip dünyaya salıyosunuz

O zaman onun olmadığı durumda siz bu sorumluluğu almaya hazır mısınız bunu iyice düşünmek gerek tabi şimdi hevesli olan biri sonradan yarı yolda bırakadabilir ama bu biraz şans meselesi uzun yıllar evli olup çocuktan sonra boşanıp tek büyütmek zorunda kalan insanlarda var.sizin ilişkinizin çok yeni olmasıda olumsuz bir durum hakkınızda hayırlısı ben normalde kürtaj derdim ama bir canlının yaşam hakkı konusunda oluru varsa acele karar vermemek en iyisi kürtaj olup pişman olanlar oldu çevremde ama doğurup iyi ki doğurdum diyen daha fazla.

Bir bebeğin sorumluluğunu alıp alamayacağını bebek haberini aldıktan sonra sorgulamaya başlamam çok normal değil mi? Daha önce yoktu ya hani böyle bir derdimiz.
Bebek maddi sorumluluk ister tabi de ,ciddi anlamda sorumluluk almazdan kastınız nedir?eğlenceye düşkün, sigarası, alkolü var ,kumarı var vs vs bunları hayatta bırakmaz falan mi?mesela siz ne beklersiniz de o yapmaz?

Çocuğa bakcak durumun yok adam sorumluluk alamayabilir maddi olarak sıkıntı vs vs ee neyi düşünüyosun peki? Buradakiler de doğur tabi diyor hemen, bi tane daha mağdur çocuk. Çocuk ciddi bişey öyle hamile kaldım doğursam mı yaaa gevşekliğiyle olmaz, boşa laf yapma. Sonra maddi manevi sıkıntılı çocuklar yetiştirip dünyaya salıyosunuz
Yine de büyük bir karar ya onu düşünüyorum.Ayrıca üslubunuzu da düzeltin.Kimse zorla yorum yaptırmıyor size değil mi ?

Bir hatadır oldu diyelim.konumuz bu değil
Ne demek konumuz bu değil dalgamı geçiyorsunuz peki siz her bakım yetersiz gördüğünüz bir adamdan hamile kalmadan önce aklınız nerdeydi

elbetteki sizin kararınız ama doğurmaya niyetiniz yoksa korunacaktınız hiçte kusura bakmayın bu çocugu aldırmaya bahane arıyorsunuz öyle bir bahane olmalıki daha sonrasında vijdan azabı çekmemek için

Begenmediğiniz kusurlarını dert ettiğiniz adamlarla yatmıcaksınız.

Back
X