hamileyim ama birazda olsa üzüldüğüm konu var

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
ben 1 aylık hamileyim.aslında beklmediğimiz bir şeydi ama nasip ve alışmaya çalıştık.tek endişelendiğim konu benim daha iş bulmam yani çalışırken yapmak istiyordum maddi olarak rahatlamak için.ama şimdi alıştık bebeğimize ve kısmetiyle geleceğine inanıyorum.benim sorunum eşimin ailesiyle ilgili.tam 9 aydır eşimin ailesiyle hiç bir şekilde görüşmüyorum 3 senelik evliyim ve ozamandan bu zaman eşimle ne zaman zor durumda olsak kendilerini kenara çekiyorlar evlenirken eltimle kıyaslamalar,ayrım yapmalar,verdikleri sözü tutmamamlar,biz evimizi taşırken benim annemin herşeyimize gelip eşimin ailesinin telefon bile etmemesi,eşimin kardeşine ve karısına vı çocuklarına düşkün olmaları vs vs.dahada uzun ama sinir olmak istemiyorum.benim hamile olduğumuzu öğrendiğimizde eşimle ben aileme odaannesine haber verdi.benim ailem çok sevindi annnem babam kardeşim.ama eşimin babası tlf bile etmedi eşimi tebrik etmek için.dünde eşimin annesi yolda gördük nasılsın dedin iyiyim sen nasılsın dedim o kadar ne bir tebrik etmek ne sormak.eşimde bende çok kzıyoruz ve içerliyoruz.hiç tanımadığımız ve samimi olmadığımız insanlar bile tebrik edrken ailesinin terbrik etmemesi bizi çok kırdı.bir tek kardeşi etti oda beni değil eşimi.eltimden zaten beklemiyorum ama ailesinden beklerdim.eşimin kardeşinin karısına doğumundan itibareb bu zamana kadar herşeylerine koştular ve aldılr.şimdi benim annem bababm üzerime titriyor sadece onların torunu değil ki bu?eşimin ailesi böyle sorumluluk alacakları zaman kenidlerini kenara çekiyorlar öğrendim artık ama eğlence düğün gibi şeylerde hemen ararlar.şimdi bziim iş sıkıntımız olduğu için ve eltimede karıştıkları için isticeğimizi biliyorlar.eşim ailesiyle problem yaşadığında beni her akşam aramayın dediği helde annesi her akşam arardı öylesine önemsiz konular için eşim de çok kızardı şimdi annesi aramıyor bile.eşimin ailesinden nefret ediyorum o kadar soğudum ki anlatamam eşim baskı yapmıyor benim tarafımı tutuyor ama ben içten içe çok kızıyorum yüzleini bile görmek istemiyorum.çok üzüldüm ağladım ama annem kendini düşün bebeğini düşün kafana takma siz aile oluyorsunuz diyor eşimde arkamda ama ben yine kötüyüm.sizce ne yapmalıyım.eşim tlf ediyim söyliyim kızayım diyor ama ben zamanı gelince diyorum.siz olsanız ne yapardınız.benim bu hakszlığa kızmam normal değil mi?

Bebeğiniz hayırlı olsun. Uğur getirsin size.
Eşinizin ailesini tanımışsınızdır. Öyle bir aileden tebrik beklemeniz hata olmamış mı. Niye üzülüp sıkılyorsunuz ki. Kendilerinden beklenen bu değil mi

evet hemde çok iyi tanıdım ama insan üzülüyor ve içerleniyor karşılaşınca çabuk atlatamıyordum önceden ama atlatmam gerekiyor bebğim için.ama nasıl atlatıcam bilmiyorum

Ben kızıma hamile kaldığımda 3 aylık evliydim. Düğün masraflarının borcu, eşimin yüksek lisans masrafları vs. aynı maddi zorluk içindeydik. Düğünümüz olurken kimseden maddi yardım görmedik. Bir öğretmen maaşı. ben hele evliliğe alışmadan nasıl anne olurum diyordum. Ama o kadar güzeldi ki sonrasında herşey. maddi sıkıntı hayatta hiç bitmez çünkü para ihtiyacı hiç bitmiyor. ama kızım şimdi benim en yakın arkadaşım. Oturup konuşuyorum. yalnız gurbette beni tek mutlu eden varlıktı. Onun sayeisnd ehiç yalnızlık çekmedim. İlaç gibi geldi hayatıma. İyi şeyler oldu hep kızımın doğumundan sonra... Sende olumlu olacağını düşün.. hamileliğin tadını keyfiyle yaşa

Bu arada bizdede aynı sıkıntılar oldu. Torun doğsun herşey değişir

Son düzenleme:
evet onlara kızmak konuusnda haklısınız.
tebrık etmezlerse etmesınler çok takmayın.
eşinizde onlara kızıyomuş sızın ailenizi tutuyomuş yanlış anlamadıysam.şanslısınız.
birde eşiniz ailesinimi arıycak kızacak nıe tebrık etmediniz diye. burası ilginçç..

bende iyi şeyler düşünüyorum ilk duyduğumda doktorun önünde ağladım o bile şaşrdı çünkü hiç düşüğnmüyordum ama o kadar değişik bir duygu ki alıştım bebeğime hayata bakış açım değişti.sadec düşündüğüm maddi olarak bebeğimizin her ihtiyacını tak maaşla karşılayabilr miyiz diye?

evet herkes tebrik etti ben her gün baba olmuyorum ben sizin evladınız değilmiyim gibi şeyler söylicem dedi ama ben zamanı gelince şimdi değil dei.ben bile bu kadar kızarken eşimin kızması dahada doğal yani bu kadar neki yani bir tlf ya nasıl insanlar anlamdım.

evet hemde çok iyi tanıdım ama insan üzülüyor ve içerleniyor karşılaşınca çabuk atlatamıyordum önceden ama atlatmam gerekiyor bebğim için.ama nasıl atlatıcam bilmiyorum

Atlatamayacak birşey yok. Dedim ya onları karakterleri belli size daha önce yaptıklarından. Kötü huylu insanlar kimsenin sevincine ortak olmazlar ki.
Çok ince düşünüyorsunuz ama bence onlarla ilgili beklentilerinizi huzur ve mutluluğunuz için asgariye indirin.

evet ince düşünüyorum görmek istemiyorum gördüğüm zaman çok sinir oluyorum.evet bu insanlar böyle çok uğraştım ama değişmediler eşimde baskı yapmıyor konuşma diyor ama sizce bu kırılınacak bir konu değil mi?yoksa bende mi problem var ben sanıyorum ki benm yerimde kim olsa kızar

annemde sen bebeğinin sağlıklı olması için dua et iş için dua et kafana takma o insanları yoksa kafayı yersin bebğin var artık diyor eşimde böyle diyor ama snırım üzt üste geldi bir de aynı şehirde oturup onları görmem beni etkiliyor..

Boşver canım ya takma kafana...eşin arkanda ve ailesiyle görüşmen konusunda sana gereksiz baskı yapmıyorsa boşver arkana at...

Kaynana gelinine demişki
bak gelin birbirimizi daha iyi anlamak için söylüyorum.. Benim 3 halim vardır..ben herzaman gül takarım..eğer gülü başıma taktıysam üzgünümdür..
Gülü kulağıma taktıysam sinirliyimdir..
Yakama taktıysam sevinçliyimdir
ona göre demiş..

Gelinde hiç rahatını bozmadan benimde 1 halim vardır..

Istersen gülü kıçına tak..ben gezer tozarım ..sigaramı yakar keyfime bakarım..demiş..

Yani sende onlar ne yaparsa yapsın..keyfine bak...

Canım hamileliğin hayırlı olsun,
ben de diğer arkadaşlara katılıyorum,
bırak aramazlarsa aramasınlar,
mutlu olacağın nokta,
eşin senin tarafını tutuyor, onlara o da kızıyormuş, bunu düşün ve mutlu ol,
eşinin ailesi hayırlı olsun dese de olacak demese de olacak,
şimdi hamilelikten dolayı daha da alıngan olursun ama takma kafana,
hamileliğinin keyfini çıkar,
torun olunca onlar düşünsün, aramadık bile utanmayacak mıyız diye

Kızmakta haklısınız. Ama sizin beklediğiniz normal insanların davrandıkları. Onlar size hiç olması gereken gibi yaklaşmamışlar. Bu satten sonra değiştirmezsiniz maalesef.
Şanslısınız ki eşiniz çok anlayışlı. Farkında herşeyin.
Ayrıca içinizdeki canın huzurlu bir annesini olması gerekiyor. Değmeyecek insanlar için o bebeciği üzmeyin. Olabildiğince takmamaya ve gebeliğinizi stressiz geçirmeye çalışın. Öfkelendiğinizde bebeğinizi düşünün ve mutlu olmaya çalışın

Tebrik ederim cnm hayırlı uğurlu olsun bebeğin.
Seni düşünmeyeni sen niye kafana takıyorsunki
hem mutlu olman lazım eşin senin tarafını tutuyor.
Benimki onuda yapmıyor

Eşimin annesi üvey, babası öz..
Bekleidkleri kadar çok maddi anlamda kendimizi sömürtmediğimiz için bana tepkililer ve 9 aylık hamileliğimde 1 defa bile aramadılar.
Ben de birara kafama taktım, ama şimdi umrumda değil. Canları cehenneme.
Sana da aynı bakış açısını öneririm. Eşin aramasın bence, üstüne gittikçe huzursuzluk artar.
Önemsemeyin, umursamayın ve takmadığınızı anlasınlar.
Siz ayrı bir ailesiniz, boşverin keyfinize bakın.

Malesef tipik erkek tarafı durumu.
Bir kere o insanları öyle kabullen,inan değişmezler.
Ve sakın ola ki beklentiye girme,aramalarını,ne haldesiniz diye sizi merak etmelerini,
torunlarına düşkün olmalarını,sizin için gelecek düşünmelerini vs vs...
Çıkar aklından ve eşini ailesinden bağımsız biri olarak gör her zaman.
Beklentiye girmezsen canın acımaz emin ol.
Eşinle oturup konularını bile yapma,aranızda mevzu olacak kadar değerli olmasınlar.
Şimdi kızanlar olur belki ama;kendi öz evladına karşı bu kadar sorumsuz ve duyarsız olan ailelere,
gereğinden,hakettiğinden fazla değer verilmemeli diye düşünüyorum.
En azından ben kendi hayatımda kim olursa olsun,ne hakediyorsa o kadar vermeye gayret gösteriyorum.
Tabi akrabalık ilişkilerinde teknik olarak bu pek mümkün olmuyor her zaman
Şimdi hamilesin,tam anlamıyla bir aile oluyorsun.
İnan yeni hayatınız yapılan vefasızlıkları düşünmeye değmeyecek kadar anlamlı olmalı.
Zamanın çok daha kıymetli,huzurun çok daha değerli olmalı.
Bırak onlar sizi konuşup,merak etsinler.
Sen tepkisiz kal,inan en anlamlı tepki o.

canım kızmakta çok haklısın ama beterin beteri var. bende 6 aylık hamileyim. ilk öğrendiğimizde annemlere ben hemen haber verdim bizimkiler havalara uçtular hala daha da çok hevesliler ve kızımın herşeyini neredeyse annem aldı. eşim de annesini öyel bir sevinçle aradıki anlatamam. heyecanlı heyecanlı haberi verdi. telefonun hopörleri açık ben duyuyorum konuşmalarını , kayınvalidemin tepkisi şimdi sırasımıydı , ne gerek vardıki? sizin ev borcunuz yokmu? şimdi cilekliprenses iştende çıkar borçlar sana kalır falan oldu. boşver sen takma bende çok üzüldüm , hatta eşime de söyledin doğsun kucağına vermicem sevdirmicem onlara diye ama bende bu iyi niyet varken ben ona da sesimi çıkaramam. allah kuzularımıza sağlık versin üzme kendini boşver

allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin arkadaşım...
beni umursamayanı ben neden umursayayım..hiç üzülme ya..
az aşım kaygısız başım de takma..
eşin yanındaysa hiç bişiyi dert etme canm

canım neden bu kadar kafana takıyorsun demesinler çokmu önemli. önemli olan sen ve bebğinin sağlığı gerisi boş. benim kaynanam bundan çocuk mocuk olmaz demişti yüzüme istemiyorum bundan olan benim torunum olamaz demişti. sonra gene onun yüzünden bebişimi kaybettim. şimdide tırım tırım bebek için çabalıyoruz. tüp beebk deniyoruz naspse 2.de tutar inşallah diye dualr ediyoruz. kaynanamla görüşmüyoruz şu anda hiçde umurumda değil beni sinir etmesinlerde yüzlerini görmek dahi istemiyorum. sende boşver yuvana bak onalrdan gelecek hayr allahtan gelsin hiç üzülmeyin. bak sizde anne baba oluyorsunuz ne güzel bir ailesiniz bunu anlasınlar artık.

Öncelikle tebrik ederim. İnşallah sorunsuz bir hamilelik geçirip hayırlısıyla sağlıklı bir evlat sahibi olursun. bu dönemler insanın çok hassas olduğu dönemler. hele ki bir de geçmişten gelen bir takım sorunlar varsa insan daha çok kafasına takıyor ve üzülüyor. haklısın elbette, hele ki ilk çocuğun insan mutluluğunu paylaşmak ve destek görmek istiyor. ancak insanlar kolay kolay değişmiyor. değişse bile artık sen ne kadar samimiyetlerine güvenebileceksin? İster istemez içinde yine de kuşkular olacaktır.

annene hak veriyorum. şu dönemler senin hayatında çok önemli dönemler. ne güzel ki anne olma duygusunu yaşıyorsun. ne kadar şanslısın. geriye dönüp baktığında bebeğine hamileyken bu döneme ait güzel anılar kalsın aklında. üzülüp kendini yorma, hem de bebeğini düşün. ilk üç ay çok dikkatli olman gereken dönemler. sen iyi ve güçlü olmalısın ki bebeğin de o kadar sıkı tutunsun sana...

kızmakta, bu konuda hassas olmakta haklısın. ancak senden ve bebeğinden daha mı önemli bu insanlar. onlar hayatlarına devam ederken sen neden en güzel günlerini zehir edesin ki. bu konudan bahsetmemeye, kafanı bu konularla yorup kendini üzmemeye çalış lütfen. bugünlerinin tadını çıkart arkadaşım. Allah bebeğini size bağışlasın ve mutlu, huzurlu bir aile olun inşallah.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…