Hamileyim ama boşanmayı düşünüyorum

oooooo sende fena halde mükemmelliyetçilikte var

çok yıpranırsın sen çok
arkadaşına eşim yıldönümümüzde bişey yapmıyor demek senin yaratmaya çalıştığın iskambil kağıtlarından oluşan mükemmel hayatının devrilmesi demek senin için
kavga çıkaramazsın çünkü mükemmel dünyana ters düşersin
yanlış anlamıyosun demi beni
çünkü sen kendini bitiriyosun farkında bile değilsin birinin seni sarsması gerek onuda gönüllü ben yapıyorum şu an kızsanda yapacam valla:25:
evet ben evliyim

yok yok kızmıyorum aslında durum tamda öyle değil bana farklı bakmaları değilde benim için , eger en yakın arkadasıma söylersem mutlaka o da eşine çıtlatıcak, kızgınlıkla yüz yüze oturuluyor geliniyor o zaman soğucaklar eşime karşı ne olursa olsun zaten o kötü idi yaftası yapışıcak diye düşünüyorum, birde ne olursa olsun bi kavga çıkarsa eşim mesela bugün beni çok üzdün diyor yani hep ben kötüyüm bu duurmdan da çok yoruldum..:( daha çok kimse üüzlmesin diye susuyorum, malum abimin boşanması çocuklarının velayeti vs annemi babamı çok yormuş durumda:( aman kızım ya onca iş den sonra bide sen mi çıktı demesinler diye susuyorum. siz neler yapardınız* eşinizle problemleriniz olunca, sakıncası yoksa soruyorum ama özelse cevaplamayabilirsiniz. sadece fikir almak için soruyorum

canım durumu tamamen anlatmak zorunda değilsin, eşini kötülemek zorunda değilsin
mesela arkadaşına yıldönümüzü kutlamadı dersen eşini kötülemiş olmazsın ki, sadece dertleşmiş olursun
ailene illa ben boşancam demek zorunda değilsin ki
dersin ki bebeğimizin eksikleri var bu duruma üzülüyorum, evde yanlız çok bunalıyorum çok canım sıkılıyor tek başıma vs...
anlatabildim mi canım, sadece dertleşmeye çalış yani, illa hemen boşancaz etcez vs.. demek zorunda değilsin
şuan hassassın belkide, belki doğumdan 6 ay sonra ne kadar abartmışım ya diceksin
bence biraz sakinleş ve insanlarla dertleşmeye çalış, unutma dertleşmek eşini kötülemek değildir, sadece biraz sevgiye ilgiye ihtiyacın var
[/QUOT

önerilerinizi dikkate alıcam çok teşekkür ederim. inşallah 6 ay sonra çok abartmışım diyebilirm.

Canım suan sen hormonlardan dolayı cok cok hassassın aglamaklısın olumsuz dusunceler aklına geldıgı an uzaklastır o dusuncelerı kafandan bendede hormonal bozukluk var ordan bılıyorum ınsan cok aglamaklı cok hassas oluyor oyuzden o dusuncelere yerverme sakın!suan ne bosanma ne kocanın sorumsuzlugu bunları dusunmemeye calıs canım neyazıkkı hayatta bazen hersey ıstedıgımız gıbı olmayabılıyor canım bır arkadasım var hamıleyken esı cok sorumsuzdu senın esın gıbı cokta bencıl ve ılgısızdı kızcagız 7aylık hamıleydı cok yogun calısıyor mesayı kalıyordu ısten gelıp bıde kayınvalıde gorumceler koca tarafın akrabalarına hızmet edıyordu cok yoruluyordu garıbım bıgun ısten gelmıs salonda yerde yorgunluktan sızmıs kızcagız yasemın sabah bı kalktım heryerım tutulmus ne gel yerıne yat dıye uyandırdı nede uzerıme bısey ormedı dedı kızın cok zoruna gıtmıstı benımde cok zoruma gıtmıstı ogunbugundur bu yaptıgı içime oturdu.herneyse canım erkekler bız bayanlar gıbı degıl bızde dogustan annelık ıcgudulerı mevcut fakat onlar cocuk dogmadan baba olduklarını anlayamıyorlar.arkadasımın oglu suan 1yasında ve esı cok ıyı bır baba oldu kı esı onceden cocuk ıstemıyormus arkadasımın zoruyla olmus.canım bazı seyler degısebılır daha sız yenı evlı sayılırsınız aslında evlılıge tam olarak adapte olamadan hamıle kalmıssın esınde belkı korkuları vardır.bazı seyler zamanla oturur canım kendını uzme ok?

Son düzenleme:
Canım suan sen hormonlardan dolayı cok cok hassassın aglamaklısın olumsuz dusunceler aklına geldıgı an uzaklastır o dusuncelerı kafandan bendede hormonal bozukluk var ordan bılıyorum ınsan cok aglamaklı cok hassas oluyor oyuzden o dusuncelere yerverme sakın!suan ne bosanma ne kocanın sorumsuzlugu bunları dusunmemeye calıs canım neyazıkkı hayatta bazen hersey ıstedıgımız gıbı olmayabılıyor canım bır arkadasım var hamıleyken esı cok sorumsuzdu senın esın gıbı cokta bencıl ve ılgısızdı kızcagız 7aylık hamıleydı cok yogun calısıyor mesayı kalıyordu ısten gelıp bıde kayınvalıde gorumceler koca tarafın akrabalarına hızmet edıyordu cok yoruluyordu garıbım bıgun ısten gelmıs salonda yerde yorgunluktan sızmıs kızcagız yasemın sabah bı kalktım heryerım tutulmus ne gel yerıne yat dıye uyandırdı nede uzerıme bısey ormedı dedı kızın cok zoruna gıtmıstı benımde cok zoruma gıtmıstı ogunbugundur bu yaptıgı içime oturdu.herneyse canım erkekler bız bayanlar gıbı degıl bızde dogustan annelık ıcgudulerı mevcut fakat onlar cocuk dogmadan baba olduklarını anlayamıyorlar.arkadasımın oglu suan 1yasında ve esı cok ıyı bır baba oldu kı esı onceden cocuk ıstemıyormus arkadasımın zoruyla olmus.canım bazı seyler degısebılır daha sız yenı evlı sayılırsınız aslında evlılıge tam olarak adapte olamadan hamıle kalmıssın esınde belkı korkuları vardır.bazı seyler zamanla oturur canım kendını uzme ok?

zaten benim boşanmayı düşünme sebebim bebege kötü bir baba olmasından dolayı korkuyor olmam, ama bu mesajı okuyunca içim rahatladı tesekkür ederim

Eşin seni seviyor sende onu ,sen ailendeki düzeni bulamazsın ,sizin ailede o düzeni kurmak için yıllarını verdi ,mükemmel bir adam yok ya onu o şekilde seveceksin yada boşayacaksın ,tart biç iyi yönleriyle çünkü sen aşkı seçmişsin

yok yok kızmıyorum aslında durum tamda öyle değil bana farklı bakmaları değilde benim için , eger en yakın arkadasıma söylersem mutlaka o da eşine çıtlatıcak, kızgınlıkla yüz yüze oturuluyor geliniyor o zaman soğucaklar eşime karşı ne olursa olsun zaten o kötü idi yaftası yapışıcak diye düşünüyorum, birde ne olursa olsun bi kavga çıkarsa eşim mesela bugün beni çok üzdün diyor yani hep ben kötüyüm bu duurmdan da çok yoruldum..:( daha çok kimse üüzlmesin diye susuyorum, malum abimin boşanması çocuklarının velayeti vs annemi babamı çok yormuş durumda:( aman kızım ya onca iş den sonra bide sen mi çıktı demesinler diye susuyorum. siz neler yapardınız* eşinizle problemleriniz olunca, sakıncası yoksa soruyorum ama özelse cevaplamayabilirsiniz. sadece fikir almak için soruyorum

benim var zaten canım problemlerim ne yazıkki
ve yine ne yazıkki eşim bunu güç savaşına çevirmiş durumda
okadar hırs bürümüşki gözünü aramızı ne kadar soğuttuğunun farkında bile değil
ben ne mi yapıyorum
akışına bırakıyorum olayları ya çözülecek yada kördüğüm olacak bu arada kendimi düşünmeye çalışıyorum
senin yaptığın hatayı yapmamaya çalışıyorum yazdıklarını okursan cümlelerin aynen şu formatta: ben şunu yaparsam buda böyle olur ozamanda ben kötü hissederim
yani olayları daha olmadan üç beş adım ötesini düşünerek hareket ediyosun
ben olsam arkadaşıma derim yani benim eşim sorumsuz diye.desin kocasına kim mükemmelki benim eşim mükemmel olsun.herşeyimi anlatmam ama herşeyimide öyle değilmiş gibi göstermeye çalışmam
yani bu verdiğim sadece örnek senin için
sen çooooooooookkkkk ince düşünüyosun
ben herşeyi sırtlanmam senin gibi yıldönümü yapmam ben.olmuyosa bırakırım benim yürütmemle yürüyecek evlilik ite kaka ne kadar sürerki karşıdaki benim kadar fedakarlık etmedikten emek vermedikten sonra

benim var zaten canım problemlerim ne yazıkki
ve yine ne yazıkki eşim bunu güç savaşına çevirmiş durumda
okadar hırs bürümüşki gözünü aramızı ne kadar soğuttuğunun farkında bile değil
ben ne mi yapıyorum
akışına bırakıyorum olayları ya çözülecek yada kördüğüm olacak bu arada kendimi düşünmeye çalışıyorum
senin yaptığın hatayı yapmamaya çalışıyorum yazdıklarını okursan cümlelerin aynen şu formatta: ben şunu yaparsam buda böyle olur ozamanda ben kötü hissederim
yani olayları daha olmadan üç beş adım ötesini düşünerek hareket ediyosun
ben olsam arkadaşıma derim yani benim eşim sorumsuz diye.desin kocasına kim mükemmelki benim eşim mükemmel olsun.herşeyimi anlatmam ama herşeyimide öyle değilmiş gibi göstermeye çalışmam
yani bu verdiğim sadece örnek senin için
sen çooooooooookkkkk ince düşünüyosun
ben herşeyi sırtlanmam senin gibi yıldönümü yapmam ben.olmuyosa bırakırım benim yürütmemle yürüyecek evlilik ite kaka ne kadar sürerki karşıdaki benim kadar fedakarlık etmedikten emek vermedikten sonra

öncelikle çok üzüldüm sıkıntılarınızın olmasına sıkıntısız kşmse yok demekki:2: olaylara karşı dik duruşunuzu hem örnek olarak gördüm hem çok pay çıkardım kendimi adıma ince düşünmekte iyi değil, doğru çok hassaslaştım bu ara:43:

zaten benim boşanmayı düşünme sebebim bebege kötü bir baba olmasından dolayı korkuyor olmam, ama bu mesajı okuyunca içim rahatladı tesekkür ederim

rıca ederım canım ozaman ben cok sevındım rahatlasın tabı uzme kendını hormonlar sana hukmetmesın nesenı hıc bozma tabı canım hayat cok ınıslı cıkıslı nezaman nolucagı hıc belli olmuyo bak gor esın yavrunuzu kucagına bı alsın nasıl duzelcek goruceksın canım

rıca ederım canım ozaman ben cok sevındım rahatlasın tabı uzme kendını hormonlar sana hukmetmesın nesenı hıc bozma tabı canım hayat cok ınıslı cıkıslı nezaman nolucagı hıc belli olmuyo bak gor esın yavrunuzu kucagına bı alsın nasıl duzelcek goruceksın canım

ay inşallah şu sorumsuzluğundan bir kurtulsa bende rahatlıcam bazen bütün dünya üstüme geliyor, bebgimde mutsuz oluyor anneyle beraber, bu sefer oğlumu üzüdüğü için ona daha çok kızıyorum.. bugün bana şöyle bir cümle kurdu ailesi memlekette dedi her gittimizde çocuguda götürmeyiz senin annenlere bırakırız her seferinde onada bilet parası vermiyim dedi, dedim ki o çocuk küçücük nasıl anneden ayrı kalıcak? ben yavrumu özlerim bırakmak dedim bi ağız yokladım dedi ama güvenim sarsıldı kızdım kavga ettim off ya sorumsuzlugu böyle devam ederse:2:

Canım...bu boşanıyorum..yada boşanıcam..kelimesi ne kadar kolay söylenir oldu son zamanlarda...

Boşanınca hayat çok mu güzel oluyor sanki...bütün dertlerden kurtulup dünyaya yeniden mi geliniyor....

Hele ki çocuk varsa....? İnsanlar çocuk yapmadan önce çok düşünmeli...kesinlikle evliliğinden emin olmadan asla karar vermemeli...

Çünkü...zorunlu olarak dünyaya gelmiş bir bireyi hayatlarına katmanın sorumluluğudur bu.

Nasıl kimsenin kimseyi mutsuz etme hakkı yoksa...iki kişinin kendi hevesleri için dünyaya getirdikleri kişiyi..çocukları...yine kendi sıkıntılarından

kurtulmaları için..feda etmeye hakları olmamalı.

Ha kader diyede bir şey var...bütün bunlardan emin olarak verilmiş bir karardır..ve birgün gelirki herşey tepetaklar olur aniden???

O farklı bir durum...işte ona kader diyebiliriz...

Ama yinede o sorumluluğa sahip çıkılması gerekir...çünkü artık sadece BEN yoktur...

Neden katlanayım...neden hayatımı mahvedecekmişim..? insan dünyaya bir defa geliyor....denilebilir.

Evet..doğru ama..o çocuklar da dünyada 5 defa çocuk olmuyorlar!

Boşanırım...o huzursuz ortam çocuğum için daha olumsuz denir genellikle...

Tamam...o da doğru olabilir...ama boşanma sonrasındaki hayat..öncekinden farklı olacaksa.

Ama..bir zaman sonra...yalnızlık çok ağır gelmeye başladığında....tekrar bir maceraya kapılıp...hiç bilmediği bir erkeğin...hiç

tanımadığı hayatına katlanmak zorunda kalmıyaksa!!!

Sana gelinceee......

Daha evliliğin çok yeni...siz daha birbirinizi bile tam olarak tanıyamamışken..hamile kalyorsun....

Hamilelik zor bir süreç...hem senin için..hemde eşin için....

Sen...bu zorluğu..hassas bir ruh durumu olarak yaşyorsun...Eşin de...henüz işin ciddiyetinin farkına varamamş olabilir...

O..senin kadar hassas olamayabilir..yada hassas biri değildir.

Zamanla birbirinizin karakterini çözdükçe..olayları bukadar sorun yapmayacağına eminim.

Hazırlık nedir ki canm yaaa...hepsi bir gün içinde bile olacak şeyler...kaldı ki..olmasn! bebeğin sağlıkla doğsun..sen sağlıklı ol...

gerisi boooşşş....gereksiz şeyleri kendine dert ediyorsun...anlyorum...heves ediyorsun ve eşinde de bunları görmek istiyorsun...

Ama sen anneliğin güzelliğini daha ilk gününden hissetmeye başladın ve hem duygusal hemde fiziksel olarak yaşıyorsun...

Eşin henüz bu duruma adapte de olamamış olabilir...ama OLACAKTIR...

Sen kafanı olurolmaz herşeye takıp hayatını cehennem gibi görmemeyi başarabilirsen....kimseye de derdini anlatmak ihtiyacı

duymayacaksın...iyi şeyler düşün..mutluğunun tadın çıkarmaya bak canm...HEPSİ GEÇECEK.
.

Son düzenleme:
Canım benim ya...Üzülme bu kadar.
Boşver,boşver,boşver.Şu an hiçbirşey çözmek zorunda hissetme kendini.
Sakin olmaya çalış,başka şeylere odaklan.
Eşinle tartışmaya girip sinirini bozma.
Bırak,iş olacağına varır.Bakarsın aklı başına gelir.
Güzel bir müzik aç,bebeğinin hayalini kur.
Hem bebeğim zarar görüyor diye o kadar aklına takma.
Öyle olsa,tecavüzle olan veya hamileyken zulme uğrayan kadınların çocukları ne halde olurdu ?
Allah korur bebeğini,sen kendini üzme,olumlu düşünmeye çalış.
Baktın düzelmiyor,nasılsa eğitimin varmış.Zamanı gelince kararını verirsin ama önce biraz sabır.

Canım ben çocuk esirgeme yurdunda staj yapıyorum.
Emin ol bebek böyle durumlardan çok fazla etkileniyor.
Burada tecavüzle veya kendi öz ailesinden dünyaya gelen o kadar çok çocuk var ki... :50:
Hepsi sorunlu ama hepsi...
Bir bebek anne rahmine düştüğü anda psikolojisi şekillenmeye başlıyor.
Daha sakin geçen hamileliklerde bebekler çok daha duygusal ve uyumlu olurlar.
Bu şekilde üzüntü ve stres ile geçen hamileliklerde ise bebek hiperaktif ve yaşıtlarından farklı olabiliyorlar. Bu durum aile içi ve okul durumlarını çok fazla etkilemekte.
Yani arkadaş çevresinde çok sorun yaşıyorlar...
Diyeceğim o ki konu sahibi arkadaş mutlaka psikolojik destek almalı, kendisinin aşabileceği bir durum gibi gelmedi bana..

çocuğunun hiç bir şeyi yokmu yanlış anlama geçim sıkıntısı mı yaşıyorsun bence susma sen sustukça eşin daha senin üstüne gider ve strese girme ve strese girmemeye çalış bak bebeğin bütün bunları anlıyor algılıyor örnek ben annem bana hamileyken çok strese girmiiş ve stres bebekte anne karnındaki bebekte karın ağrısına ve otizme kadar yol açan bir etkenmiş ve k bebeğin anne karnında solunum hızı kalp hızı artarmış ve stres olan annelerde hamilelerde bebelerinde kalıcı hasarlar oluşuyormuş takıntılar filan ve çocukları kendi iç güdüseel olarak hareket ediyorlarmış ve otizm çok ciddi bir hastalık yaygın gelişimsel bozuklukda diyorlar otizme ve çocuğun sosyal çevresini ve sosyal yaşantısı büyük ölçüde etkileyen bir hastalıkmış nolur ailene söyle boşanabilirsibn o adama yüz verme canım sen o adamın yanında süt dökmüş bir kedi gibi sesin çıkmazsa o adam senin dahada kalbini kırar allah yardımcın olsun amin

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

hamilesin ve zaten şuan hormonların allak bullak, ki zaten normalden daha hassas durumdasın. çok kolay ağlayabilirsin,çok çabuk incinebilirsin,sonra birden kahkaha atabilirsin ws ws yani duygularında zaten dalgalanma olabilir. bu durumda eşinin sana daha destek verip,senin gönlünü hoş tutması gerekir. ama bunu başarmakta kolay değil, hamilelikte erkek bile farklı bir sürecin içine girdiğinden, ve kadının tam olarak ne hissettiğini anlayamadığından bocalayabiliyor.. ve kendisinin hissetmediği bişey için(anne bebeği taşıdığı ,onu hissettiği için ebeveyn durumuna daha adapte) bir kadının beklemesi gereken hassasiyeti alamayabiliyor..diyeceğim o ki; eşinin de bir takım sıkıntıları var belli ki.. anladığım kadarıyla daha yeni evli bile sayılırsınız,yani evlendikten sonra çok geçmeden hamile kalmışsın.. belkide eşinin daha evliliğe adapte olamadan,bebek sahibi olacak olması bile onun hislerini karmaşık hale getirmiş olabilir.bak bebeğini nasıl seviyorsun,muhakkak ki.. aynı meyvenin sahibi olaraktan eşini de çok seviyorsun.. önce eşinle konuşup bir şeyleri çözmedikten sonra, 3.başka kişilerle paylaşımı pek tasvip etmiyorum.. bence eşinle otur konuş,hislerini paylaşmasına yardımcı ol.. ve mümkünse bir evlilik terapistine gitmek çok çok daha doğru olur:34:.. evlenmek te kolay,boşanmak ta.. önemli olan geriye dönüp baktığında '' elimden gelen herşeyi yaptım,ama yinede böyle oldu'' dediğindeki vicdanının rahatlığıdır.. o yüzden kestirip atmak kolay,birbirinizi seviyorsanız çözümleme yoluna gidin.. şuan canınızdan bir can dünyaya gelecek ve bunun heyecanını yaşamak bambaşka bir duygudur..ona dokunmak,koklamak mükemmel bir histir.. ve ona sahip olduğunuz için Allaha ne kadar şükretseniz azdır.. yaşayınca göreceksin, ve ne kadar şanslı olduğun için dualarını dilden düşürmeyeceksin.. sen mutlu ol,sen huzurlu ol ki, bebeğinde huzurlu olsun.. senin stressin tabiki bebeğinede yansır.. bebeğin doğsa ve sen emziriyor olduğunda bile hormonların bebeğine aktarılıyor,o yüzden bir bebek annenin aynasıdır.. bebek nasılsa anneside o dur.. Allahım yüreğine huzur versin.. umarım herşey hakkınızda olumlu yönde gelişir:34:

bucebuse bende gönüllü olarak ünv.de gitmiştim 0-6 yaş grubuna, sonuna kadar katılıyorum sana..
aynı ve benzer şeyleri görmüşüzdür..yorum yazmaya elim varmıyor:50:

bucebuse bende gönüllü olarak ünv.de gitmiştim 0-6 yaş grubuna, sonuna kadar katılıyorum sana..
aynı ve benzer şeyleri görmüşüzdür..yorum yazmaya elim varmıyor:50:

sende girmişsin o ortama anlamışsındır çocukların ne durumda olduklarını. zor bu işler allah yardımcısı olsun

arkadaslar öncelikle herkese yorumlaı için destekleri için teşekkür ederim, yavrum benim herşeyim, asla hasta olmasını, sorun yaşamasını istemem, bir doktor vs düşündüm gitmeyi ama maddi olarak hiç imkan durumum yok, imkanım olsa çocugum ihtiyaçlaını tamamlıcam doğuma kadar:( ne olur bana ve beim gibi tüm gebelere dua edin yavrularımız Allaha emanet, sıkıntı hissetmesinler, mutlu olsunlar..:43:

sen üniversite mezunu halinle mevsimlik işçiyle niye evlendin ki zaten? hayır kurumu musun?

şu an hamile olduğunuz için oldukça hassassınızdır
biraz bekleyin bu kadar ayrıntılara takılmayın
bebeğinizin doğup ne kadar mutlu olacağınızı düşünün
inan kafaya takmakla geçmiyor bu dünya

Back
X