Hamileyim annem arayip sormuyor yalnizim yardimci olun nolur

Canım evlenip evden gitmen sadece senin için değil, ailen için de büyük bir değişim. Belki de ararsam acaba rahatsız mı ederim, artık onun da ailesi var çok rahatsız etmiyim gibi düşünüyor olabilirler. Sen bi bir ay sık sık ara, sonra iki gün geçirsen aramayı merak ederler onlar da. Sık sık iletişime geçmeyi alıştır onlara:)

Cıdden rahatsız bı tipsın sen !!!! bız hamıleyız dunya durucak var mı ıtırazın
Kız suan hamıle evet hasta degıl ama hormonlar duygusal olarak cok etkılıyor sanırım cocugun yok sende hamıle kal bak bakalım dunya mı duruyo ...

Hamileyim dünya durmadı :) üstelik 2.
Demekki bende iş yokmuş :)
Ben yazan arkadaşa hak verdim, derdi olan söyleşin konuşsun, anlatsın çözsün kocaman insanlarız.
Annesi aramıyorsa konu sahibi arasın sorsun:

Hamilelik ağır geçiren biri olarak söylüyorum, bu çocuğa bakabilme aşamasına antrenman bana sorarsanız. Anneyi güçlendiren.
Çünkü hayat sonra hiçbir zaman kolay olmuyor.
Hep daha zor.
Hep anneye sarmak olmaz.
Hep annemiz yanımızda olmaz.
Alışacak, kendine yetmeyi, öğrenmeyi öğrenecek ki iyi bir anne olsun...

Sen aradın mı peki canım üzülme bu kadar bebeğini düşün belki sebepleri vardır

Benim annem de çok nadir arar. Hep ben ararım. Benim iki hamileligimde de annem gezdi tozdu. Dogum yapinca da geldi yardim etti sagolsun. Sezeryan oldum diye elimi sicak sudan soguk suya sokturmadi. Birsey yapmaya kalkinca kizdi. Pamuklara sardi.
Ben de her ikisinde de neredeyse son haftaya kadar calistim ki iki hamileliğin de 100 kiloyu geçmiş balon gibiydim ödemden sonlara dogru. Kusura bakma bir kısım arkaslara katılıyorum. Bir komplikasyon yoksa hamilelik hastalık değil, hayatın bir süreci. Çok da naz niyaz yapmamak lazim. Az beklenti hayatta çok mutluluk demek.
Anneni ozluyorsan sen ara. Hamilesin ve aramiyor diye annen seni sevmekten vazgeçmedi. Sen hala onun canından parçasisın, üzülme.

Son düzenleme:
Siz arayın.
Kafanıza takılan şeyleri,hamilelik ve bebişle ilgili merak ettiklerinizi sorun.
Belki rahatsız etmek istemiyordur,sizin aramanızı bekliyordur.
"Annecim,senin tecrübelerine ihtiyacım var." deyin
Mutlaka kendine göre mazereti vardır aramamasının.
Üzmeyin kendinizi.

insanlardan ne kadar az şey beklersek o kadar az hayal kırıklığı yaşarız şu hayatta. annen bile olsa bu böyle. madem onun eksikliğini hissediyorsun sen ara sor. sen git yanına. boşuna kendini üzme, yazık. artık şu saatten sonra karnındakini düşüneceksin her şeyden önce.

Kız suan hamıle evet hasta degıl ama hormonlar duygusal olarak cok etkılıyor sanırım cocugun yok sende hamıle kal bak bakalım dunya mı duruyo ...
Abartmışsınız su agresif çıkışınız abartılı sacma .. iyi günler ..

Ya insanların görüşleri sizlere tersse bunu daha güzel bir dille ifade edebilirsiniz sanırım

Rahatsız ne demektirr

Hamilelik doğal bi süreç abartılacak bi şey değil ki sırf bu süreci doğal karşıladı diye hakaret mi etmeniz gerekiyor

Lütfen saygılı olun
Siz annesiniz boyle mi evlat yetiştireceksiniz

@Mali tevzin C Coconutoil neden beğendiniz hakareti anlayamadım beğenilecek bi durum yok zira ..

Cok bunaldim cok 5 aylik hamileyim annem bi kere olsun nasilsin neye ihtiyacin var demedi ve benim suan ona cok ihtiyacim var. Nasilsin demesine bile muhtacim.
Telfla bile arayip sormuyor cok zoruma gidiyor cok. Agliyorum hep elimde olmadan sonra bebegimi uzdugum icin vicdan azabi cekiyorum ama yine ayni seyleri hissedp aglama krizine giriyorum. Kimsesiz gibi hissediyorum kendimi cok yalniz..
Esim saolsun cok ilgili ama bi annenin yerini kimse tutmuyor. Esim moralimi duzeltmeye calisiyor kafa dagitayim diye biseyler yapiyor ama annem babam ailem yok yanimda. Ayip bisey mi yaptim sanki ustelik ogrendiklernde cok da sevinmislerdi. Bunaldim aglamaktan yoruldum artik ne olur yardimci olun fikir verin...
Annemle bir problemimiz olmadi. Sorun yok ortada. Ama soguk bi yapisi var. Fakat hamile kalinca hic boyle yapacagi aklimin ucundan gecmemisti cunku bebegi de istiyordu ve benim ilk hamileligim tecrubem de yok ne yapilir nasil yapilir bilgim sifir en cok da daha 1 sene olmadi evleneli evden cikali ozlemim cok..
Neden boyle oldunuz temelde bi sorun vardır illa
Kimi sevgisini gösteremez annenizde belki oyle
Üzmeyin kendiznizi bebek etkilenmesin

Hamile olmak bir rahatsızlık değil. Bu yüzden hamile kalınca ekstra ilgi beklenmesini anlayamıyorum. Eşlerin ilgilenmesi gerek, o çocuk onun çünkü. Çok acil bişey olur, aramazlar, o zamn haklısın. Ama bulantı , kusma, halsizlik çoğu hamilede var, bunu bilerek hamile kalıyoruz zaten.
Eşin ilgisiz olsa Evet haklısın, ama şu durumda aşırı hassasiyet gösteriyorsun.

Annemle istansız hergun konusuruz. Bu hep boyleydi. Kv ilede cok sık konusurum hergun olmasa bile gün aşırı.
3 aylik hamileyim. Hatta 2. Hamileliğim.

Dunya durmadı. Temizligimi yeneğimi kendim yapiyirum geziyorun tozuyorum oğlumla ilgileniyorum.
Bu cok doğal bir sürec. Bu süreci hasta hgibi gecirmeye bayılan kadınlarada dehşete düşmüs bir sekilde bakıyorum.

Hasta olursun halsiz olursun ama bunlar gecicidir. Kusura bakmayin ama siz cocuk doguruyosunuz diye dünya durmicak cok üzücü ama sizinde bu ponciklik sureniz 9 ay sizler istersinoz bi 24 ay falan ama yoookk bunlar aci gercekler hanimlar. Bir silkelenin kendinize gelin. Hamilelikten tat almaya mutlu olmaya bakın.
Hamile kaldiniz diye kimseyi bunaltmaya kendinize kole etmeye hakkiniz yok.

Konu sahibi seninki aramiyosa sen ara annecim beden aramiyisun sana ihtiyacim var diyin. Köpruleri yıkmak yerine köprü kurun.

Hamileyim dünya durmadı :) üstelik 2.
Demekki bende iş yokmuş :)
Ben yazan arkadaşa hak verdim, derdi olan söyleşin konuşsun, anlatsın çözsün kocaman insanlarız.
Annesi aramıyorsa konu sahibi arasın sorsun:

Hamilelik ağır geçiren biri olarak söylüyorum, bu çocuğa bakabilme aşamasına antrenman bana sorarsanız. Anneyi güçlendiren.
Çünkü hayat sonra hiçbir zaman kolay olmuyor.
Hep daha zor.
Hep anneye sarmak olmaz.
Hep annemiz yanımızda olmaz.
Alışacak, kendine yetmeyi, öğrenmeyi öğrenecek ki iyi bir anne olsun...
Aynen ben de hem size hem kendinehas kendinehas adlı arkadaşa katılıyorum ben de hamileyim e tabi herkes kadar benimki de ağır geçiyor şu gün olmuş bulantidan gözümü açamıyorum kilo almış olmam gerek tam tersine veriyorum eşimin önüne bir kahvaltı koyamiyorum duygusal olarak cok hassaslastim daha bir sürü zorluk vs ama hiç kimseden hiç bı beklentim yok. Kime ne ki ben bu haldeysem. Annem babam da olsa...
Ah bu beklentiler... Ama kimseye diyemiyorsun işte bak benim beklentim yok senin de olmasın ben alinmiyorum sen de alınma denmiyor. Alinasi uzulup aglayasim varmış beklentisi varmış o da öyle bir insan napalim. Allah gönlüne göre versin konu sahibinin

Hamile olmak bir rahatsızlık değil. Bu yüzden hamile kalınca ekstra ilgi beklenmesini anlayamıyorum. Eşlerin ilgilenmesi gerek, o çocuk onun çünkü. Çok acil bişey olur, aramazlar, o zamn haklısın. Ama bulantı , kusma, halsizlik çoğu hamilede var, bunu bilerek hamile kalıyoruz zaten.
Eşin ilgisiz olsa Evet haklısın, ama şu durumda aşırı hassasiyet gösteriyorsun.
+10000

Ya art niyetiniz yok biliyorum ama, bu yorumda ki bi şey beni rahatsız ediyor mesela. Hani insan bi sebepten dolayı üzgünken ve bundan ötürü dert yanarken, o kişiye, anlattığı konu ile alakalı, sizde herşeyin yolunda ve olması gerektiği gibi olduğunu söylemek, ne bileyim, biraz düşüncesizce geliyor bana. Örneğin, çocuğunun hastalığından dert yanan bi anneye, masallah benim ki çok sağlıklı demek gibi. Çok gereksiz..
Aynısını yazmaya gelmiştim katılıyorum

canim sanirim kimsenin annesi aman kizim hamile diye ekstra ekstra ilgi gostermiyordur ki benimki normalde cok ilgilidir hamilelgimin basindan beri biraz daha az ariyor cunku bazi gunler butun gun uyuma potansiyeline sahip oluyorum kan degerlerim dusuk oldugu icin yani ilgi derken ne yapabilirki annen sana ne yapmasini bekliyosunda olmuyo ?

Dert sen hamileyken annenin gezmesi mi,sorunun varsa ara kadını,yardım iste,
Sen hamilesin diye dünya mı dursun,ne olsun ,herkes pervane mi olsun,nefes mi almasınlar,bu kadar mi sevmedin hamileliği
Hasta degilim dunya dursun demiyorum ama ben daha da duygusalim hamileligin geregi ve elbette annem o benim aramasini beklerim bi nasilsina nasil ihtiyacin olurmus bu zamanda anladim. Hamileligi sevip sevmemeye nasil bagladin anlamis degilim

Back
X