Hamileyim boşanmali miyim zorlanır miyim

Bluepink18

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2019
276
50
13
Eşimle anlasamiyoruz. Ailesi problem. Abisine maddi yardım yapıyor. Arabayı benden kıskanıyor. Bunları çözemiyorum Çok
bunaldım artık. Asla hicbiseyi alttan almaz hep kendi hakli olduğunu savunur büyük büyük konuşur konuştukları hiç cikmaz.5 aylık hamileyim bu süreci yalnız başıma geçirebilir miyim korkuyorum. Boşanmali miyim düzelir mi? O da boşanmak istiyor.

İş, aile, doğumdan sonra çalışırsan bebeğe kim bakacak gibi konular önemli..

Mesleğin var mı? Boşanırsan nasıl geçineceksin? Nafaka verecek mi? Ailen arkanda mı? Doğumdan sonraki süreci nasıl ilerleteceksin? Gibi gibi bir çok durum var değerlendirilmesi gereken.
Evet var. Bilmiyorum nafaka verecek mi konuşmadık ama 3 gündür eve gelmiyor. Her kavgada lafı boşanmaya getiriyor bunaldım ben de. Aileme soylemedim. Doğumdan sonraki surecle ilgili hicbi fikrim yok. Zaten o çok bı faydası olmaz çoğu şeye.

sorunlu evlilikler batan bir gemiye benzer ve her cocuk guvenli bir gemide yolculuk yapmak ister.....yazik uzuldum.keske hamile kalmadan once bunlari dusunseydiniz.ve alttan almaz diyorsunuz bu bence cokta abartilcak bisey degil.erkeklerin cogunlugu boyle.biz kadinlar daha yapiciyiz daha sabirliyiz eminim cogu kadin bunlari alttan aliyodur yoksa herkes bosanir.sonucta siddet yok alkol kumar gibi seyler yok...hamileliginizden dolayi hassasiyetiniz artmis gibi geldi bana. bence sakin olun iyi yonlerini gormeye calisin

Hamileliği planlamıştık diyorsunuz? Hangi şartlar altında planladığınızı merak ettim. Çok iyi anlaşıyordunuz, sevgi ve anlayış doluydunuz da, birden mi böyle tepetaklak oldu her şey?

Sürekli boşanmaktan bahsediliyorsa, saygı da sevgi de bitmiştir bana göre. Eee bir şeylerin düzelmesi için çabalamak, bir çaba göstermek için de saygı ve sevginin var olması gerekir. Yoksa ne için çabalasın ki insan? Çocuk için bir arada kalırız diye bir düşünceniz varsa, onun faydadan çok zararı oluyor, deneyimler bu yönde.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Umarım en azından bundan sonraki kararlarınızı daha zamanlı ve mantıklı şekilde alırsınız çocuğunuz ve kendiniz için.

Hamileliği planlamıştık diyorsunuz? Hangi şartlar altında planladığınızı merak ettim. Çok iyi anlaşıyordunuz, sevgi ve anlayış doluydunuz da, birden mi böyle tepetaklak oldu her şey?

Sürekli boşanmaktan bahsediliyorsa, saygı da sevgi de bitmiştir bana göre. Eee bir şeylerin düzelmesi için çabalamak, bir çaba göstermek için de saygı ve sevginin var olması gerekir. Yoksa ne için çabalasın ki insan? Çocuk için bir arada kalırız diye bir düşünceniz varsa, onun faydadan çok zararı oluyor, deneyimler bu yönde.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Umarım en azından bundan sonraki kararlarınızı daha zamanlı ve mantıklı şekilde alırsınız çocuğunuz ve kendiniz için.
Evet normalde bı sıkıntımız yok. Ama aile olayı olunca mesela kavgalar başladı. Bana karşı çok iyi davranirken onların doldurmasiyla da kötü davranmaya başladı. Abisine para veriyor maaşı direkt yok kredi kartına veriyormus. Kirayı da benden istiyor.kenara bişey koymaya çalışmıyor çocuk olcak diye bı hazırlığı yok

Beni suçluyor sonradan sen beni zorladin falan diyor. Aslında böyle bı durum yok. Planlamistik yani.
Böyle olaylarda en çok ortadaki bebeklere üzülüyorum.
Madem anlaşamadığınızı biliyorsunuz keşke baştan bebek vs olmasaydı.
Şu an hormonların etkisiyle de kızgın olduğunuzdan ayrılmak istlyor olabilir misiniz ?

Böyle olaylarda en çok ortadaki bebeklere üzülüyorum.
Madem anlaşamadığınızı biliyorsunuz keşke baştan bebek vs olmasaydı.
Şu an hormonların etkisiyle de kızgın olduğunuzdan ayrılmak istlyor olabilir misiniz ?
çok iyi anlaşıyoruz normalde. Ama dediğim gibi aile konusu acilinca kavga cikiyor hep. Kendi ailesini üstün görüyor. Bu da zamanla oluştu önceden böyle değildi. O istiyor zaten ayrilmayi

Yazdın yazdım sildim, ne desem ne söylesem boş, bile bile yaptınız o çocuğu o kadar sorunun problemin içine, ne hakkınız vardı? Siz hayatı oyun mu sanıyorsunuz...
İnsan ayrılacağını bilerek çocuk yapar mı? Çocuk öğrendiğimde problemlerimiz vardı aldırmayı düşündüm kıyamadım ve barıştık. Ama en ufak birşeyde boşanma konusu aile konusu aramızı bozuyor

Boşanma evde yasa bir güzel ye iç keyfine bak bu arada kendine de bak sağlıklı ol...doğum sonrası aşamaları zor baya uykusuzluk vs ..aglamalara oda şahit olsun....kendine bak işini al guclen sonra bosan

senin baska bi isimle actigin ilk konunu hatirliyorum. böyle bi adami baba yapmak hata zaten. bebege hic bir masraf yapmazken abisinin kizina aaaa markasiz mi giysiiiiinnnn diyen bir adam. seni ailecek yalan dolanla kandiran insanlardan mümkünse uzak dur.

ögretmensin. ailen arkanda mi bilmiyorum. ne kadar evde kalip cocuguna bakabilirsin birikimin var mi? ailenden cocuguna bakabilecek biri var mi?

Evet normalde bı sıkıntımız yok. Ama aile olayı olunca mesela kavgalar başladı. Bana karşı çok iyi davranirken onların doldurmasiyla da kötü davranmaya başladı. Abisine para veriyor maaşı direkt yok kredi kartına veriyormus. Kirayı da benden istiyor.kenara bişey koymaya çalışmıyor çocuk olcak diye bı hazırlığı yok
Yani geçmişinizde böyle sıkıntılar yoksa, birden patlak verdiyse, belki bir bocalama dönemidir. Ama eşinizle ilgili ailesi dışında da problemleriniz olduğunuz yazmışsınız; hep haklı olduğunu sanması, düşünmeden konuşması filan gibi... Aile terapisine gelir mi, bunu teklif etseniz? Abisi çalışmıyor mu? Şuan abisini değil çocuğunu düşünmek zorunda olduğu zaman gelmiş, bunu konuşmalısınız. Abisi kazık kadar insan neticede, kardeşine ne zamana kadar bel bağlayacak? Eşiniz doğmak üzere olan evladına bakmakla yükümlü, abisine değil. Önceliklerinin farkına varması gerekiyor. Ama hep haklı olduğunu iddia eden bir insanın bunun farkına varması zor. O yüzden aile terapisi seçeneğini zorlayın, bir şansınız varsa bence ancak öyle olur.

senin baska bi isimle actigin ilk konunu hatirliyorum. böyle bi adami baba yapmak hata zaten. bebege hic bir masraf yapmazken abisinin kizina aaaa markasiz mi giysiiiiinnnn diyen bir adam. seni ailecek yalan dolanla kandiran insanlardan mümkünse uzak dur.

ögretmensin. ailen arkanda mi bilmiyorum. ne kadar evde kalip cocuguna bakabilirsin birikimin var mi? ailenden cocuguna bakabilecek biri var mi?
Aynen öyle. Aileme boşanma ile ilgili ciddi bişey söylemedim çok uzulurker en son bı ayrıldık barıştık diye biliyorlar ayrıldığımız dönem çok üzdüm onlaei henüz bişey demek istemiyorum. Ailem de o olaylardan dolayı ondan soğudu ve gelip bakmazlar ama bisanirsak bakarlar diye dusunuyorum

çok iyi anlaşıyoruz normalde. Ama dediğim gibi aile konusu acilinca kavga cikiyor hep. Kendi ailesini üstün görüyor. Bu da zamanla oluştu önceden böyle değildi. O istiyor zaten ayrilmayi
Beraber bi çift terapisine gidin bence.
Ailesi bebeğinden değerli miymiş

Ne Saçma

na
Aynen öyle. Aileme boşanma ile ilgili ciddi bişey söylemedim çok uzulurker en son bı ayrıldık barıştık diye biliyorlar ayrıldığımız dönem çok üzdüm onlaei henüz bişey demek istemiyorum. Ailem de o olaylardan dolayı ondan soğudu ve gelip bakmazlar ama bisanirsak bakarlar diye dusunuyorum

adam bence bosanacagina inanmiyor..bence blöf yapiyor senden para koparabilmek icin. nafaka da ödemek zorunda en azindan cocugu icin. söke söke de al o nafakayi. elin cocuguna yedirecek yoksa kendi cocugunun riskini.

Back
X