Hamileyim:):):))Bundan sonrası için tavsiyeleriniz nelerdir?

ezmoce

ALiNDa
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2011
1.127
5
108
İstanbul
Ben de hamileyim:):)):bundan sonra neler yemeliyim nelere dikkat etmeliyim tecrübeli hanımlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız?:62:

kızlar hayırlı olsun hamileliğiniz.inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişlerinizi.benim için de dua edin olur mu:nazar::nazar:

Teşekkür ederim kızlar.Ben bugun sadece kan testi yaptırdım pozitif çıktı.Yarın sabah ilk işim aile hekimime gidip detaylı bilgi almak olucak.Bu sabah erkenden gebelik testi yaptırdım şu idrarla olandan ikinci çizgi silikti sonuç pozitif.Allah tüm isteyenlere nasip etsin:)): çok mutluyumm:))bundan sonrası için napıcam bilmiyom:(

hayırlı olsun canım..sağlıklı hamilelikler dilerim.bence kendine öncelikle iyi bir doktor bul.evet yediklerine dikkat etmelisin mesela acı yemiycen,kendini yormucan özellikle ilk 3-4 ay düşük tehlikesinden dolayı.benim bebeğim 1 aylık oldu..tek tavsiyem bol bol ama bol bol uyu..çünkü uykusuz gecelere alışmak çok zor...kendine çok iyi bak...

saol canım allah da senin bebişini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Evet uykusuz bol bol geceler geçiriliyomuş.Tamam tavsiyelerine uyucam Saolasın:)

bebeğimi ultrasonda kaç haftalıkken göebilirim?Ya da kaç haftalık olduğunu nasıl öğrenebilirim?

bebeğimi ultrasonda kaç haftalıkken göebilirim?Ya da kaç haftalık olduğunu nasıl öğrenebilirim?

hamileliğin hayırlı olsun canım.
ben şuan 37 haftalık hamileyim, bebişimin yolunu gözlüyorum allah sana da bugünleri göstersin.
ben 5 haftalıkken keseyi 8 haftalıkken de paşamı gördüm canım.( tabi o zaman paşa olduğunu bilmiyorduk :))) ) ama değişebiliyor bu hamile kaldığın tarihi tam olarak bilemeyeceğin için gecikmeler yaşanabilir panik yapma sakın ben sürekli kurmuştum ne zaman görücem nasıl olacak diye :)))
bundan sonra kendine hemen iyi bir doktor bul ve tavsiyelerine uy. bol bol dinlen ilk üç ay çok önemli. unutma hasta değilsin günlük hayatına devam et ama normal bir insan da değilsin, ağır kaldırma, çok yorulma, yağlı acı baharatlı yiyeceklerden uzak dur, inşllh olmaz ama mide bulantıları seni bekliyor olabilir bunlar bulantılarını azaltır.
şimdilik bu kadar sağlıklı hamilelikler diliyorum
haa unutmadan, keyfini çıkar, her gün yepyeni bir durum, yepyeni bir heyecan seni bekliyor olacak dünyanın en büyük mucizesine şahit olacaksın hatta yaşayacaksın :)))

hamileliğin hayırlı olsun canım.
ben şuan 37 haftalık hamileyim, bebişimin yolunu gözlüyorum allah sana da bugünleri göstersin.
ben 5 haftalıkken keseyi 8 haftalıkken de paşamı gördüm canım.( tabi o zaman paşa olduğunu bilmiyorduk :))) ) ama değişebiliyor bu hamile kaldığın tarihi tam olarak bilemeyeceğin için gecikmeler yaşanabilir panik yapma sakın ben sürekli kurmuştum ne zaman görücem nasıl olacak diye :)))
bundan sonra kendine hemen iyi bir doktor bul ve tavsiyelerine uy. bol bol dinlen ilk üç ay çok önemli. unutma hasta değilsin günlük hayatına devam et ama normal bir insan da değilsin, ağır kaldırma, çok yorulma, yağlı acı baharatlı yiyeceklerden uzak dur, inşllh olmaz ama mide bulantıları seni bekliyor olabilir bunlar bulantılarını azaltır.
şimdilik bu kadar sağlıklı hamilelikler diliyorum
haa unutmadan, keyfini çıkar, her gün yepyeni bir durum, yepyeni bir heyecan seni bekliyor olacak dünyanın en büyük mucizesine şahit olacaksın hatta yaşayacaksın :)))

çok teşekkürler canım ya öyle güzel anlattın ki:)Allahım sanada sağlıkla paşanı eline almayı nasip eder inş.YA suanda bile bi garip duygu içerisindeyim.Yani İnanamıyor gibiyim.1 yıllık evliyiz işte bir aya yakın istiyoduk zaten bu kadar erken olacağını tahmin etmiyoodum.Çok mutluyum.Tamam dediklerini dikkate alıcam saolasın:)

ya 3,5 haftalık hamileyim :)) ama Kanrım ne zaman çıkıcak.Bu arada dümdüz karnım var ya ufacık bi şişlikte anlarım bu nezaman başlicak acaba:):)): çok heyecan verici:)

tebrik ederim tatlım merak etme cıkar biraz sabırrr....ben suan 24+4 hamileyim aynı senin gibi düşünüyodum merak ediyordum ama bak nasılda gecio zaman şimdi şişko göbüşümle geziniyorum ortada cok güzel bişey allah kucagımıza aldıgımız günleri nasip etsin...

tebrik ederim tatlım merak etme cıkar biraz sabırrr....ben suan 24+4 hamileyim aynı senin gibi düşünüyodum merak ediyordum ama bak nasılda gecio zaman şimdi şişko göbüşümle geziniyorum ortada cok güzel bişey allah kucagımıza aldıgımız günleri nasip etsin...

Teşekkür ederim canım aminnnnn.haklısın ya biraz sabır dışarıya çok belli etmesemde heyecanımı böyle kıpır kıpır içim:)Allahım sonuna kadar sağlıkla gitmeyi nasip eder inş. herkese :40:

amiiiinn hele bir de hareketlerini hisset var ya kendi kendine konuşursun gülersin okadar güzelki rabbim isteyen herkese yasatsın...

amiiiinn hele bir de hareketlerini hisset var ya kendi kendine konuşursun gülersin okadar güzelki rabbim isteyen herkese yasatsın...

ayyy inşallahh:) şimdi ruhen tamam biliyorum da fiziki olarak pek değişen bişey yok ya sanki hala hamile değilim gibi.O yüzden böyle karnışım birazcık şişmiş olsa oyyyy ilk öğrendiğim akşam karnımı tutarak uyuduk kocişkoyla ne güzel bi duygu daha şimdiden Allahımm isteyen herkese nasip etsin.

ya 3,5 haftalık hamileyim :)) ama Kanrım ne zaman çıkıcak.Bu arada dümdüz karnım var ya ufacık bi şişlikte anlarım bu nezaman başlicak acaba:):)): çok heyecan verici:)

daha dur cnm ne karnı :)) 15-16. haftalarda yeni yeni çıkmaya başlar..daha snn kesen yeni oluşuyodur..bn 7 haftalıkken gördüm bebeği..herkesi uyarıyorum snide uyariim gittiğin dr.a dikkat et bn 6 haftalıkken gitmiştm kesenin içinde bebeği göremedi boş gebelik dedi dr. kürtaja alcaktı hemen..başka bi dr.a gttm 10 gün bekledk 7 haftalıkken gördm bebişi ve kalp atışını..o yüzden kontrol içn 7. haftayı fln bekle derm çnkü böyle saçma sapan teşhislerle insanların hayatını karartıyolar..yada güvendiğin bi hastane varsa erkende gidebilrsn tabi ama yani bebeği görmek istiyosan 6-7. haftaları beklemeni tavsiye ederm öbr türlü ztn bişi göremiyosun..kalsiyum al süt peynir yoğurt, folik asit içeren gıdalar al yeşil mercimek fln gibi çay kahve kola cips fln gibi daha doğrusu hazır şeylerden uzak durmaya çalış..ani hareketler yapma imkanın varsa bol bol dinlen

Rabbim hayırlı etsin canım. Bende 4 yıldan sonra mucizesini (tüple) yeni alanlardanım. 6+5 oldu bugün.
birşey takıldı aklıma. son adet tarıhın ney canım. 3,5 haftalık hamile olmak biraz tuhaf geldi.yada nasıl bu kadar erken öğrendin?
sanırım bi hesap hatası var :34:

daha dur cnm ne karnı :)) 15-16. haftalarda yeni yeni çıkmaya başlar..daha snn kesen yeni oluşuyodur..bn 7 haftalıkken gördüm bebeği..herkesi uyarıyorum snide uyariim gittiğin dr.a dikkat et bn 6 haftalıkken gitmiştm kesenin içinde bebeği göremedi boş gebelik dedi dr. kürtaja alcaktı hemen..başka bi dr.a gttm 10 gün bekledk 7 haftalıkken gördm bebişi ve kalp atışını..o yüzden kontrol içn 7. haftayı fln bekle derm çnkü böyle saçma sapan teşhislerle insanların hayatını karartıyolar..yada güvendiğin bi hastane varsa erkende gidebilrsn tabi ama yani bebeği görmek istiyosan 6-7. haftaları beklemeni tavsiye ederm öbr türlü ztn bişi göremiyosun..kalsiyum al süt peynir yoğurt, folik asit içeren gıdalar al yeşil mercimek fln gibi çay kahve kola cips fln gibi daha doğrusu hazır şeylerden uzak durmaya çalış..ani hareketler yapma imkanın varsa bol bol dinlen

saol canım tavsiyelerin için.Bugün aile hekimime gittim.Orda da ben sordum ne zaman gideyim doktora diye 6-7. haftada gidersin daha net olur dedi.Aman Allah korusun haklısın gerçekten acemiliğimize gelir bilmek lazım öğrenmek lazım bu gibi durumları o yüzden araştırmaya çalışıyorum canım teşekkür ederim.Dinlenmek dedin de ya inanır mısın bilmiyorum akşamları yemek yedikten sonra Allahım bi koltuğa düşüyorum kendimi yatağımda buluyorm.Bi de iki akşamdır bel ağrısı çok.Doktor normal dedi ama bana biraz erkenmiş gibi geldi.Bilemedim ki şimdi...

Rabbim hayırlı etsin canım. Bende 4 yıldan sonra mucizesini (tüple) yeni alanlardanım. 6+5 oldu bugün.
birşey takıldı aklıma. son adet tarıhın ney canım. 3,5 haftalık hamile olmak biraz tuhaf geldi.yada nasıl bu kadar erken öğrendin?
sanırım bi hesap hatası var :34:

Allah sağlıkla kucağına almayıda nasip eder inş. canım çok sevindims enin adına:) şöyle söylim yani son adetim 19 eylül bu tarih itibariyle hesapladı doktor heralde.Benim bi arkadaş var o daha 2 haftalık burda arkadaşlar da söylediler siz tam dokuz ay bekliceksiniz çok erken öğrenmişsiniz dediler.Ben adet olucam diye bekledim bayağı bi ama olmadı idrar testi yaptım ikinci çizgi silik çıktı şüphelendim kan testi yaptırdım pozitif çıktı.Böyle işte:)

saol canım tavsiyelerin için.Bugün aile hekimime gittim.Orda da ben sordum ne zaman gideyim doktora diye 6-7. haftada gidersin daha net olur dedi.Aman Allah korusun haklısın gerçekten acemiliğimize gelir bilmek lazım öğrenmek lazım bu gibi durumları o yüzden araştırmaya çalışıyorum canım teşekkür ederim.Dinlenmek dedin de ya inanır mısın bilmiyorum akşamları yemek yedikten sonra Allahım bi koltuğa düşüyorum kendimi yatağımda buluyorm.Bi de iki akşamdır bel ağrısı çok.Doktor normal dedi ama bana biraz erkenmiş gibi geldi.Bilemedim ki şimdi...

yok cnm o zamnlarda daha normal yani bn bırak akşamları varya bütün gün kolumu kıpırdatamıyodum..ya misafirliğe gittiğimde bile kusura bakmayın uzanmam lazm fln diyodum görümcemlerde..en son kayınvalidem dedi sn hamile olmayasın :)) çok fena uyku ve yorgunluk oluyo başlarda..e şimdi vitamindi kan hapıydı onlar ayakta tutuyo biraz ama yine paso yatıyom adana karpuzu misali :)) elimde değil napiim..bel ağrısı olur, adet sancısı gibi sancılar olur, göğüslerin sızlar ohooo neler neler mrk etme bunlar normal..çok değişiklikler yaşarsın ama inşallah snde benm gibi hamileliği rahat geçirenlerden olursun..yalnz bn felaket tatlı istyrm ve yiyorm çok kilo aldm sna tavsiyem baştan dikkt et :44:

tekrardan hayırlı olsun bebeğin canım.
neler öğreniyoruz bak. 3 haftalıkkende bilinebiliyormus demekki. son adetının ilk günü değilmi 19 eylül.

Back
X