Hamileyim çok korkuyorum:((

ceren26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
493
73
118
kızlar 4 gün önce hamile oldugumu öğrendim.istiyordum ama olesiye değil bebğim ilerde olmaz korkusu baskın geldi belkide ve korunmadık hamile kaldım.öğrendiğim günden beri ağlıyorum alışamadım sanki kabullenemiyorum.bi an oluyo üzüntüm geçiyo sonra bunalım tekrar başlıyo.ben alkol ve sigara kullanıyorum.alkol değilde siğara beni mahvetti içmiyorum ama aklımda sigaradan başka bişiy yok bebğimi bile düşünemiyorum.sizler bu dönemi nasıl anlattınız sıradanlaşmaktan korkuyorum.kendimi hiç ama hiç hamile hissetmiyorum.içimi dökmek istedim.

ben bekarım, seni anlayamam belki ama senelerce çocugu olmayıp ugrasanları düşün, hatta hiç çocugu olmayıp yalnz yasayan çiftleri düşün ve haline şükret, hele bu bebeği sağlıkla dünyaya getr sonra istemezsen baska çocuk yapmazsn nasılsa var diye, insanoglu garip işte kimisi çocugm olmuyo diye aglar, kimisi olacak diye

öncelikle hayırlı olsun..ne kadar şanslısın halbuki...9 aydır bekliyorum çift çizgiyi görmek için ..beni geç buradaki konuları oku içi yanıyor herkesin ...

zamanla alışırsın daha çok başındasın çok farklı bir deneyim bence ..herkesin yapısı bir değil sen kabullenememiş olabilirsin ...ama geçecek bunu unutma ..o küçücük melek senin bütün dünyan olacak yakında ..o alışkanlıklarından da vazgeçeceksin bebeğin için ..ne tiryaki arkadaşlarım vardı hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bırakan da oldu ..bulantılar başlayınca bırakan da sigarayı takıntı haline getirme kim ömür boyu içmiş ki ...

lütfen biraz mantıklı olmaya çalış ...hem kendi sağlığın hemde bebeğinin sağlığı için ...sağlıkla kucağına al meleğini inşallah:34:

öncelikle hayırlı olsun..ne kadar şanslısın halbuki...9 aydır bekliyorum çift çizgiyi görmek için ..beni geç buradaki konuları oku içi yanıyor herkesin ...

zamanla alışırsın daha çok başındasın çok farklı bir deneyim bence ..herkesin yapısı bir değil sen kabullenememiş olabilirsin ...ama geçecek bunu unutma ..o küçücük melek senin bütün dünyan olacak yakında ..o alışkanlıklarından da vazgeçeceksin bebeğin için ..ne tiryaki arkadaşlarım vardı hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bırakan da oldu ..bulantılar başlayınca bırakan da sigarayı takıntı haline getirme kim ömür boyu içmiş ki ...

lütfen biraz mantıklı olmaya çalış ...hem kendi sağlığın hemde bebeğinin sağlığı için ...sağlıkla kucağına al meleğini inşallah:34:

umarım geçecek çünkü ben bu şekilde annelik yapamam.bide içimde hiçbişey hissetmiyorum eşim sölemese unutup gidecem hamile oldugunu.hiç bir belirtide yaşamadım.umarım 9 ay sonra bakar ve bu yazdıklarıma gülerim

inşallah en kısa zamanda sende çift çizgiyi görürsün

Allah hayırlısını versin.
Bekarım, lütfen yorumumu yanlış anlama ama ben hazır olduğuna inanmıyorum.
Yani okurken bunu hissettim.
Bir arkadaşım 9 yıllık evliliğinde çocuk sahibi olamadığı için kahroluyordu
Ki öyle bir elektriği var ki hangi çocuk onu görse gidip kızı bulur her ortamda
Tüp bebek tedavisi görmeye başlayacağı gün sigarayı bıraktı (deli gibi içerdi)
bebeğin gelişimi bi kaç ay sonra durunca kanaması da olunca alınma durumu söz konusu oldu
ertesi gün sigaraya yeniden başladı
fakat o arada geçen aylar içerisinde bir nefes dahi çekmek aklına gelmedi
Hayatta en çok istediği şey bir evladının olmasıydı çünkü.
Allahım ona sonra nasip etti şükür ki

İstedigin icin degil hamile kalmak icin hamile kalmissin ilerde kalamam korkusuyla hamile kalacagina keske gercekten istediginde hamile kalsaydin ! Gebelik bolumunde gez bakalim senin yerinde olmak isteyen kac yuz kisi var !haline sukret sigaranin hic bir faydasi yok ama karnindakİ seni hayata baglar emin ol...Siradanlasmak derken ne demek istedigini anlayamadim ? Anne olmak siradanlik degil ayricaliktir bence:31:

öncelikle gözünaydın canım,korkacak bişey olmadığını karnın şişmeye başladığında anlayacaksın,elbette hepimizde stres,endişe oluyor hamile olduğumuzu öğrendiğimizde,ama bende olan ilk şey neşeyle havaya sıçrayıp eşime testimi göstermemdi,mucize gibiydi ve ben daha 2 ay önce bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum,hiç beklemiyordum,olumlu düşünmeye çalış,çünkü şu anda bir mucizenin tam içindesin.Ama şunu da unutma:kimse emin olmadan hamile kalmamalı!

İstedigin icin degil hamile kalmak icin hamile kalmissin ilerde kalamam korkusuyla hamile kalacagina keske gercekten istediginde hamile kalsaydin ! Gebelik bolumunde gez bakalim senin yerinde olmak isteyen kac yuz kisi var !haline sukret sigaranin hic bir faydasi yok ama karnindakİ seni hayata baglar emin ol...Siradanlasmak derken ne demek istedigini anlayamadim ? Anne olmak siradanlik degil ayricaliktir bence:31:

beni anladığınızı sanmıyorum bebeği istedim ve hamile kaldım bilinçli korunmayı bırakarak.sanırım bi hamilelik şoku yada buhranı taşıyorum bilemiyorum

öncelikle gözünaydın canım,korkacak bişey olmadığını karnın şişmeye başladığında anlayacaksın,elbette hepimizde stres,endişe oluyor hamile olduğumuzu öğrendiğimizde,ama bende olan ilk şey neşeyle havaya sıçrayıp eşime testimi göstermemdi,mucize gibiydi ve ben daha 2 ay önce bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum,hiç beklemiyordum,olumlu düşünmeye çalış,çünkü şu anda bir mucizenin tam içindesin.Ama şunu da unutma:kimse emin olmadan hamile kalmamalı!

teşeüür ederim canım bende testi zıplayarak verdim eşime şehir dışındaydı geleceği dakikaları saydım resmen.ama bilmiyorum sonradan ne oldu bana.umarım herşey düzelir

kızlar 4 gün önce hamile oldugumu öğrendim.istiyordum ama olesiye değil bebğim ilerde olmaz korkusu baskın geldi belkide ve korunmadık hamile kaldım.öğrendiğim günden beri ağlıyorum alışamadım sanki kabullenemiyorum

Yukardakileri siz yazdiniz ben sizi gayet iyi anladim 'istiyordum ama olesiye degil','bebegim ilerde olmaz korkusu baskin geldi','ogrendigim gunden beri agliyorum','alisamadim sanki kabullenemiyorum' vs. Gercekten isteyen insan boyle dusunmez kendin yazmissin iste olesiye istemedim ilerde hamile kalamama korkusu ne demek annelige hazir degilim ama bu durumdan mahrum kalmakta istemiyorum demek!

gerçekten geçicek...bak benim bir arkadaşım vardı hamile olduğunu öğrendiğinde dünya başına yıkılmıştı ki istiyordu hamile kalmayı ...hüngür hüngür ağlamıştı ...sigara üstüne sigara içiyordu stresten ..2 aylık olunca bulantılarda başlayınca anne olacağının farkına varabilmişti ..o zaman sadece bebeği için yaşamaya başladı ..ben bile inanamamıştım değişime ..

hazır olmak diye bir şey yok ..5 yıl hazır değiliz dedik eşimle şimdi yolunu gözlüyoruz ama belki hala hazır değilim bilmiyorum ki yaşamadan ..bilinmeyen şey insanı ister istemez korkutur sadece zaman gerekli alışına kadar ...bak gör biraz geçsin gerçekten güleceksin bu yazılarına :34:

Yazdıklarından ya da hissettiklerinden dolayı suçluluk hissetme.Her insanın olaylara ilk tepkisi farklı oluyor.İlk aylarda bulantın bile olsa bebekle iletişim kuramıyorsun bir tek dr kontrollerinde onu görünce için sıcacık oluyor .Amaaaaaaaaa kıpırdadığını hisstmeye başladığında herşey değişiyor.Şimdi ben tekme attığında karnımı okşuyorum ya da konuşuyorum resmen bana cevap veriyor daha hızlanıyormesela ben elimi koyuyorum kıpır kıpır eşime dinleteyim diyorum hemen kesiyor.Yani üzülme ilerleyen aylarda alışırsın sonra eşin arabayla çukura girse kızarsın bebişe bişey olacak diye.Sağlıkla kal.

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun bebegin. Hic üzülme vicdan da yapma herkesin tepkisi farklı oluyor. Ben 3 yıllık evliyim, 3 yıllık uzun uğraşlar ve asırı istek sonucunda hamileyim şükürler olsun. Ve ben de bu kdr istememe rağmen senin gibi ara ara buhranlar yasadım, bazen kendime kızdım napiyorsun, çık istiyordun simdi noldu diye ? Hamilelik cok özel vs guzel duygu. Ama insanın bedeni yaşantısı hayatı alışkanlıkları her seyi değişiyor. Bazı insanların bunu kabullenisi daha zor, senin benim gibi.
Ben cok gezen sosyal biriydim, biraz da sorunlu bir gebelik olunca eve kapandım ama buna bile alışamadım, zorlandım. Allahım affetsin acaba olmasamiydi bile dedim.
Ama son 2 haftadır kuzum icinde kıpır kıpır, o kdr guzel bı seyi ben daha yeni yeni kabullendim, sen de sabret zamanla kabulleneceksin, acele etme, zorlama kendini ve üzülme.

Ama mutlaka sigarayı birak içindeki küçücük beden onu kaldıramaz doye düşün.

oncelikle hayırlı olsun,hissettiklerin cok normal,sakın kendini suclama.Annelik hamile oldugunu ogrenir ogrenmez hissedilmiyor,zamanla emek verdikce annelik duygusu olusuyor.Benim kızım su anda 2 yasında Allah bagıslasın ve inanin ki her gecen gun sevgim daha da artıyor.Sigara ve alkole gelince,cok zor oldugunu biliyorum.İkinciye hamileyim ve yeniden sigarayı bırakmak benim icin de zor oldu.İlk hamileligimde esim de ictigi icin daha da zor oluyordu ve tamamen bırakamsam da hic agzima tam bir sigara alıp icmemistim,arada esimden 1-2fırt o kadar.Simdikinde daha kolay oluyor cunku esim de icmiyor,cevremde icen de cok az.Ama sigarayı cok seven biri olarak inan hep aklımda sigara oldu uzunca bir donem ilk aylarda,hala daha ara ara canım istiyor.Ben careyi soyle buldum canım,sigarayı bırakmadım diyorum icimden,istedigim zaman bir sigara yarım sigara 2 fırt cekebilirim,stres yapacak durum yok diyorum.Ama canım istemiyor diyorum ve oyle oyle gecistiriyorum cunku tamamen bıraktım desem bu sefer iyice aklımadan cıkmıyor.Artık 30 haftalık gebeyim ve basta her an aklımda olan sigara simdi haftada bir aklıma geliyor.Bu sure zarfında da toplam 4-5 sigara ictigimi de kabul ediyorum ama 7 ayda 4-5 sigaranin lafı olmaz sanırım,emzirme doneminde biraz daha guclu olabilirim diye dusunuyorum cunku o zaman tamamen sute gectigini biliyorum.
Benim de bu gebeligim surpriz oldu,dusun daha 2 yasına girmemis bir kızım var,sınavlarım vardı,benim gebeliklerim sorunlu oluyor ve yatarak gecirmem gerekiyor,hamilelik suphesi varken butun bunarı dusunup dehsete kapılıyordum ama hamile oldugumu kesin ogrendigim gun de cok mutlu olmustum,cunku icimde ne tasıdıgımı artık biliyordum,ikinciye anne olmak biraz farklı,daha kolay adapte olabiliyor insan.Ama senin daha ilk ve biraz zaman tanı kendine.Eminim bir sure sonra sende olusan degisikliklee cok sasıracaksın,sigaradan da dedigim yontemle uzak kallmaya calıs,alkol de hic almasan daha iyi ama cok canın cekerse de en fazla yarım bardak bira yada sarap alırsın o kadar.Alkolun ne kadarı bebege zararlı bilemedikleri icin tam bir olcu veremiyor doktrorlar ve hic icmeyin uyarısında bulunuyorlar.

Back
X