Hamileyim fakat doktor sadece folik asit verdi.

ezel_ezel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2009
74
6
86
İstanbul
kızlar şu an 5 haftalık hamileyim. geçen hafta devlet hastanesine gittim. hamilelik testi yaptırdım. pozitif çıktı ve doktor sadece folik asit yazıp, 1 ay sonra gel dedi. hiçbir tahlil vs. istemedi. sizce bu durum normal mi? Özel doktora gitmemi önerir misiniz? Bu arada 30 yaşımdayım ve ilk gebeliğim.

öncelikle hamileliğn hayırlı olsun allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.ılk 12 hafta zaten folik asitten başka bir ilaç kullanamıyosun daha sonra doktorun gerek gördüğü takdirde kan ilacı vitamin magnezyum kullanıyosun tahlillere gelşnce bebişin daha küçük olduğu için gerek görmemiştir ama muhtemelen 1 ay sonra kontrole gittiğinde bir takım tahliller yapıcaktır

Belki herşey normal göründüğü için o şekilde davranmıştır cnm ama bence başka bi doktora görün sen. Ne olur ne olmaz ya şansa bırakma.Sonuçta bebiş için herşey.

Cevap yazdığınız için teşekkür ederim kızlar. Ben demir eksikliği vs var mı diye bir takım tahliller isteyeceğini düşünmüştüm. bu konuda hiç tecrübem olmadığı için süreç nasıl işliyor bilmiyorum. tecrübeli olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.

selam kızlar aslında istiyorlar canım devlet belkide ugraşmak istemedi özele gittiginde hemen kan idrar tahlili istiyor ve ona göre kan ilacı falan veriyor özele git tahlillerini yazsın sonra 10 gün sonra devlete git orada ücretsiz yaptır bana kalırsa

ışin kötüsü devlet hastanesinde, özeldeki doktorların yazdığı tahliller yapılmaz diye yazı yazmışlar. Bedava yaptırma hakkım varken özele gidip para vermek can sıkıcı bir durum açıkçası.

ilk 12 hafta folik asit daha sonra doğum yapan kadar demir ilacı kullanacaksın dedi doktorum yememde sorun olmadığı için çok kilo alırım diye ayrıca vitamin vermedi yani senin sürecin normal ama hamile kalındıktan sonra kan değerlerine bakılması gerekiyor aslında istersen bir özele görün derim. Banada yapıldı detaylı tahliller yakın arkadaşlarımada

hayırlı olsun oncelıkle. ılk 3 ay sadece folık asıt kullanıyorsun zaten sonra vıtamıne gecıyor doktor endıse edılecek bısey yok yanı.

ben de 3 haftalıkken öğrenmiştim bebeğimi.özele gitttim.hormon testi.kan idrar testi falan yaptırmıştı hemen.hangi aşılarım var onu test etmişti.folik asit ve elevit vitamin ilacı vermişti hemen kullanmam için.ben ce özele git .

öncelikle hayırlı olsun canım hamileliğin.Allah tamamına erdirsin...canım normal bu dırum önce folik asit verirler sonradan birtakım tahliller ister dr un.ama içine sinmediyse bir başka dr a daha gidebilirsin.şu an yapılacak fazla tahlil yok ama....

anne bebek sağlığı merkezlerinden birine gidip kan tahlili isteyebilirsin.. ordada belirli taramalar yapabiliyorlar. bunun için gerekli olan sadece nüfus kağıdın ve telefonla randevu alman. genelde her ilçede var.. inşaallah doğru sonuca ulaşırsın ve bebeğine sağlıkla kavuşursun canım :)

Benim doktorumda sadece folik asit verdi, ben zaten gunluk vitamin aliyordum ama hamileler icin olan bir vitamin icinde folik asitte var doktora soyledim oda o zaman onu kullanmaya devam et dedi. su an 14 haftalik hamileyim hala ayni hamilelik vitaminini kullaniyorum.

ilk hamilelik öğrenildiğinde kan ve idrar tahlili yapılır.
işte hepatit markerları,toxoplazma vs bakılır önemlidir
folikasit verir doktor 3.aya kadar içilir
bence özele gidin mutlaka yapılsın tahlillertiniz yada devletteki dr konuşun o yaptırsın

Ben ilk bir ay filk asit içtim. Sonra doktorum elevit yazdı. 2 aydır elevit kullanıyorum. Hatta ilk hamileliğimde elevit + gynoferrosanol iki ilaç kullandım hep. Bunda ikinciyi vermedi nedense. Muayeneye ilk gidişimde sorucam unutmazsam

kızlar folik asit kilo aldırıyor mu yorumlarınızı bekliyorum kafam karıştı kımısı evet dıyo kımısı hayır hangisi?

Bugün sağlık ocağına gittim kan tahlili yaptırcam. Orada gebelik bölümündeki bayan çok ilgilendi. Şu an çok küçük zaten bişey görünmez 2 hafta sonra özele gidebilirsin istersen dedi.Bir takım testler varmış ama 3. ayında yapılıyormuş. Onun dışında yine 3. ayında ikili testler falan için mutlaka git dedi. Endişelerim biraz geçti. Bu arada çok fena grip oldum. ıki gündür çekiyorum. Umarım çabuk iyileşirim. :(

gayet normal...ultrasonda görmüstür bebegi ve daha genis inceleme icin haftaya cagirmistir banada öle yapmislardi

Sen özele gitmişsin herhalde esin21. devlet hastanelerinde ultrasonla bakmıyorlar. bana sadece idrardan gebelik bakıldı, pozitif çıkınca doktor folik asit yazıp 1 ay sonra gel dedi.

Back
X