Hamileyim fakat doktor sadece folik asit verdi.

yok canim normal kadin doktoruna gittim..bizim burda özel diye bisiy yok zaten hepsi bir....1 ay sonra gel demesini ben 1 hafta anladim pardon o zaman cok garipmis....

Ben de devlet hastanesine gittim, evde test yapıp öğrenmiştim.Doktor benden kan tahlili , idrar tahlili istedi.Hatta açlık bişeyine de bakıcam dedi açsan.4 tüp kan aldılar.Daha 3+6 haftalık hamileydim.2 hafta sonra tekrar gel dedi.Gittim , ultrasonla baktı, resmini falan da verdi hatta.ılaç olarak , folik plus, megadyn ,progestan ,minoset ve mide bulantısı olursa diye de bi ilaç verdi.O zaman yoktu mide bulantısı.1 ay sonra tekrar çağırdı .

Daha yeni hamilesin ve kontollerde ayda bir oluyor bir sorun yoksa ama bence de bir idrar ve kan testi yapması gerekirdi sanıyorum. Ayrıca 6. haftada keseye ve 8. haftada kalp atışına bakılmıyor mu ben orasını anlamadım. Acaba bir ay sonra gittiğinde hepsine birden mi bakacak. Allah göstermesin ama kesede bir sorun olabilir hamilelik sağlıklı ilerlemiyor olabilir yani. Ben burada okuduğum kadarıyla o haftalarda gitmek gerekiyormuş..

Evet bende 7 haftalığım 3 ay folik asit kulanıyoruz 3,aydada tahliller başlıyor..

Sağlık ocağında yaptırdığım kan testinde kan değerlerim düşük çıktı. yarın hemen özel doktora gidiyorum. bu raporuda o devlet hastanesindeki doktorun gözüne sokmak istiyorum. :(

bende 6+3 hamileyim.dün doktora gittim folik asid ve bulantı hapı verdi.birde kan grubumu sordu bilmiyorum deyince kan tahlili ve idrar tahlili istedi.tahliller oldukça temiz dedi fakat eşimle aramızda kan uyuşmazlığı var bunun için 7.ayımda iğne vurunacağımı söyledi.bir dahaki kontrolüm 1.5 ay sonra o zamanda ense kalınlığını ölçüp gelişimine bakacağız dedi.

ben 6 haftalık hamileyken doktor benden hem kan hem idrar tahlili istedi.
tam 6 tüp kan aldılar. bu arada benim doktorum devlet hastahanesinde çalışıyor, tüm tahlillerim orda yapıldı.
hala folic asit kullanıyorum. haftaya bırakacağız herhalde. birde bende kanama olmuştu bu nedenle progestan kullanıyorum.
ama tahlil konusunda bence iyi ki gidip yaptırmışsın ezel_ezel. bence de git o doktora görsün. :oklava:
bu kadar önemli konularda ne bu rahatlık anlamıyorum yani...

Devlet hastanelerinin çok da umurundaydı hamilelere test yaptırmak. Onlar bir an önce mesailerini bitirme derdindeler. Bence mecbur kalmadıkça ssk yada devlet hastanelerini tercih etmemek lazım

bende 5 haftalık hamıleyım bana da sadece folık asıt verdı ılk 3 aydan sonra dıger takvıyelere baslanıomus.hayırlı olsun bebısın

bana da aynı şekilde folik ast verdi ve 15-20 gün sonra kontrole gel dedi. içim rahat etmedi
ben 5 gün sonra gittim beta hcg,kan ve idrar tahlillerimi dahiliyeden istedim,. sonra sonuçları alıp tekrar kadın doğumcuya gittim, o kadar çok hastası var ki beni tanımadı bile ilk defa gitmişim gibi ilgilendi. tabi bende hazırlıklıydım, soracağım soruları yazmıştım. tek tek cevap verdi ve rahatladım. ilk sefer heyecandan hiçbişey soramamıştım.
özele gelicem ne zaman önerirsiniz deyince de betahcgyi hesapladı ve daha yakın bi zaman verdi. hoşuna gitti heralde.
onlara çok olağan geliyo doğum vs. ama bilgili olduğunu titizlendiğini hissettirince ilgilenmek zorunda kalıyolar.
Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin

arkadaşlar bende 5+5 günlük hamileyim bende çarşamba günü dr gittim banada folikasit bide düşüğü engelleyici galiba şunu verdiprogestan diye bişey

canım bende 13 haftalık hamileyim banada daha bu hafta kan ilacı verdi.hiç merak etme normal olanı bu zaten

bende 8 haftalık hamileyim.ilk 5 haftalıkken gittim vajinal ultrasyonda kese görüldü.7 haftalıkken tekrar gittim.kalp atışı duyuldu.bence özel bi hastaneye gitmelisin.yani folik asit tabiki kullanılacak ama ultrasyona girip kan testlerini yaptırmalısın.bunlar çok önemli.hayırlı olsun bu arada.

İşin kötüsü devlet hastanesinde, özeldeki doktorların yazdığı tahliller yapılmaz diye yazı yazmışlar. Bedava yaptırma hakkım varken özele gidip para vermek can sıkıcı bir durum açıkçası.
sağlık ocağındada yaptırabilirsin kan ve idrar tahlillerini ben sağlık ocağında yaptırıp özeldki doktoruma gösteriyorum bir sürü para özelde yazık ssk lar bir işe yarasın

merhaba arkadaşlar hamile kalmadan önce 1 tane alıyordum folic asiti şimdi hamileyim 6haftalık doktorum 3 tablete yükselti günde çok gibi geldi siz kaç tane alıyorsunuz günde??

benim doktorum günde 400 mg folul asit anne için yeterli demişti.ben bitane alıyorum şuanda

Back
X