Bence çoook ama çook haklısın.Sinop'ta oturan bayanlar Oktay beyle neler yaşadığımı dinlesin.
Oktay Mertoğlu'na ilk olarak eşimle devlet hastanesine gittik 5 tüp kan testi, idrar testi ve ultrason yaptırın dedi.Kan ve idrar testlerini yaptılar ama ultrason için 1 haziran'da ancak yer var dediler.Neyse 1 haziran'da gittik ultrasona.Başka bir bayan doktor karnıma jel sürdü baktı baktı.Bizde birşeyler söyler de içimiz rahat eder diye doktora bakıyoruz.Hiç bişey söylemeden elimize kağıt tutuşturdu ''Doktorunuz açklar'' dedi.Oktay beye gittik Gerze'de dediler.Ertesi gün yine geldik.Ultrason kağıdımda 12 haftalık bişiler yazıyordu 12 haftalık hamile olduğumu bende az çok anlayabildim.Oktay mertoğlu benim diğer testlerime dahi bakmaya gerek duymadan ''12 haftalık gebelik var,sıradaki hasta gelsin'' dedi

Ben daha bulantılarımı,karın şişkinliğimi veya varsa şikayetlerimi anlatmadan adam başından beni savdı.Eşimle aynı gün özelinden randevu aldık baktım böyle hastaneden bana doğru dürüst bakacağı yok.Oktay Mertoğlu geldi hoşgeldiniz dedi ben daha ağzımı açmadan ''Ben size bugün gerekenleri söyledim.Benim kriterlerim gereği hastaneden başlayan bir hastaya özelden muayene etmem'' dedi.Ben espri falan yapıyor diye düşünürken adam çekti çıktı

Yemin ederim şaka gibi.
Benim bir moralim bozuldu.Eşim hadi annenlere gidelim dedi ama ben bebeğimin sağlığını öğrenemedim diye çok üzüldüm,ağladım

Eşim bana moral verdi.Böyle doktorluk olurmu?
Eşim ''Niye ağlıyorsun Türkiye'de başka doktor mu yok?'' dedi.Sonra Çarşamba'da Mehmet Ali Uslu isminde bir doktor dedi annem bana direk özeline gittim.Sekreteri bile emekli hemşire hemen glnlerin tansiyonunu ölçüyor.Sonra sıcak bir muamele.Doktorum bana her konuda bilgi verdi,ultrasona girdim hemen hamilelik günümü de Oktay bey(!) 12 hfta demişti 13 haftalık hamileymişim.Bebeğimin organlarını gösterdi bir bir anlattı Mehmet Ali Uslu.Bebeğimin kalp atışlarını da dinledim

Bacak arasından da bişicik çıkıverdi ''Erkek olabilir ama daha erken ileride daha net belli olur''dedi

Velhasıl herşeyi sordum sormadığım konularda bile bilgi verdi bana.Oktay Mertoğlu ne kadar soğuk ve ilgisizse Mehmet Ali Uslu o kadar ilgili ve sempatik geldi.Bebeğim biraz aşağıda duruyormuş bu yözden bana bebe aspirini,iğne,ve vitamin ilaçları verdi.Çarşamba günü için de zeka testine gel dedi.
Oktay Mertoğlu hiç öyle birşey demedi bana.Sinop'lu bayanlara tavsiyem burdaki doktorların özellerine gideceğinize bile Samsun'da devlet hastanesine gidin burda imkanlar çok kısıtlı,hastaya ilgi yok gibi neredeyse.Sinop'ta özeller 130-150 Mehmet beye 110 verdim helali hoş olsun o da.