• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim, korkuyorum

DURUYAPRAK

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2010
137
16
318
Ankara
Selam arkadaşlar, 2,5 yıllık evliyim ve bir hafta regl dönemi geçince test yaptım hamileyim.. Planladığım bi zaman değildi 1 yıl sonra olablr diye düşünüyordum.. Korkularıma gelince çalışıyorum ve odamda 5 tane bilg. Var radyasyon bebeğe zarar verir mi ? Ben nasıl bakacağım çünkü borçlarımız var kendimizi toparlamamız 7 ayı buluyor...iş değişikliği yapacaktım bu şartlarda onuda yapamayacğım.. Eşim mutlu arkadaşlarım ailem ama ben o mutluluğu hissedemiyorum..bebek düşüncesi çok güzel ama bunu kendimle bütünleştiremiyorum...

Sizi öyle iyi anlıyorum ki.
Kesinlikle anne olmayı istemediğim bir dönemde oğlum sürpriz yaptı.
Çok korktum.
Nasıl olacaktı?
Ben daha olgunlaşmadım ki nasıl çocuk bakacaktım.
Yapmak istediğim dünya kadar şey vardı, hayallerim yarım kalacaktı.
Evliliğimin tadını çıkarmak istiyordum.
Lanet olsun borç ödemekten henüz doya doya keyif çatamamıştık ki.
vs.vs...
Sonra her şey inanılmaz bir hızla yoluna girdi.
Ben bile anlamadım ne olduğunu.
Oğlum hiçbir şeye engel değildi.Bunu yaşayarak gördüm.
Ayrıca bir insanın gözünün önünde şekillendiğini görmek, o sorumluluğun boyutu hem dehşete düşürüyor hem de müthiş bir gurur ve keyif yaşatıyor insana.
Hem kahkahalar atarak gülmek hem de böğüre böğüre ağlamak istiyor insan.
Bu tasalarınız çok normal, planlı olmadığı için kendinizi buna hazırlayana kadar geçici bir süre hissedeceksiniz.
Ne zaman mı geçecek?
Eşinizin ve sizin hücrelerinizden bir insan oluştuğu ve size "anne" diyeceğini içselleştirdiğiniz zaman.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.:)

mrb canım öncelikle hayırlı olsun allah sağlıklı olarak kucağına almayı nasip etsin sen senelerce çocuk istiyorum desende vermeyen rabbim sen senelerce çocuk istemiyorum desende veren yine rabbim onun yiyecek ekmeği varmış ki rabbim sana vermiş her bebek kendi kısmetiyle doğar bunu unutma inşallah her şey yolunda gider üzülme kendini ve bebeğinin sağlığını düşün bilgisayar konusuna da gelince üzülme doktorum bana bilgisayarın zararı fazla değil dedi benim odamda da 3 tane var sadece fotokopi fax ve adsl modeminden uzak dur :34:

Selam arkadaşlar, 2,5 yıllık evliyim ve bir hafta regl dönemi geçince test yaptım hamileyim.. Planladığım bi zaman değildi 1 yıl sonra olablr diye düşünüyordum.. Korkularıma gelince çalışıyorum ve odamda 5 tane bilg. Var radyasyon bebeğe zarar verir mi ? Ben nasıl bakacağım çünkü borçlarımız var kendimizi toparlamamız 7 ayı buluyor...iş değişikliği yapacaktım bu şartlarda onuda yapamayacğım.. Eşim mutlu arkadaşlarım ailem ama ben o mutluluğu hissedemiyorum..bebek düşüncesi çok güzel ama bunu kendimle bütünleştiremiyorum...

Elbetteki bir çocuğu dünyaya getirmeden önce annenin psikolojik olarak hazır olması çok önemli;

Ancak hayatta herşey plan program dahilinde gitmiyor;

Rabbim böyle uygun görmüş;

Anne dürtüleri her kadında var olan bir duygu;

Bu duygularla zaten bebeğine çok iyi bakacaksın...

Merak etme mükemmel bir anne olacaksın ve Rabbim rıskını verir..

öncelikle tebrik ederim seni.bende 1 yıllık evliyim ve bilgisayar ortamında çalışıyorum senin yerinde olsan bende aynı tedirginliğe kapılırdım ama bankalarda hamile hamile çalışan bayan okadar çok varki onlara bşy olmuyorsa allahın izniyle sanada bşy olmaz.borcu falanada pek düşünme bence bebiş kısmetiyle gelir allah rızkını verir onun.senin şuanki tek düşüncen bebeğini sağsalim dünyaya getirebilmek olmalı.allah yardımcın olsun :)

öncelikle tebrik ederim seni.bende 1 yıllık evliyim ve bilgisayar ortamında çalışıyorum senin yerinde olsan bende aynı tedirginliğe kapılırdım ama bankalarda hamile hamile çalışan bayan okadar çok varki onlara bşy olmuyorsa allahın izniyle sanada bşy olmaz.borcu falanada pek düşünme bence bebiş kısmetiyle gelir allah rızkını verir onun.senin şuanki tek düşüncen bebeğini sağsalim dünyaya getirebilmek olmalı.allah yardımcın olsun :)

ay beni korkuttunuzz
tek bir odada 15 pc ve 1 büyük server varkiii 20 bilgisayara bedell yaydıgı radyasyon
benim çocuk yapmamam lazımm demekkiiii :(((

[ı]sizi öyle iyi anlıyorum ki.
Kesinlikle anne olmayı istemediğim bir dönemde oğlum sürpriz yaptı.
çok korktum.
Nasıl olacaktı?
Ben daha olgunlaşmadım ki nasıl çocuk bakacaktım.
Yapmak istediğim dünya kadar şey vardı, hayallerim yarım kalacaktı.
Evliliğimin tadını çıkarmak istiyordum.
Lanet olsun borç ödemekten henüz doya doya keyif çatamamıştık ki.
Vs.vs...
Sonra her şey inanılmaz bir hızla yoluna girdi.
Ben bile anlamadım ne olduğunu.
Oğlum hiçbir şeye engel değildi.bunu yaşayarak gördüm.
Ayrıca bir insanın gözünün önünde şekillendiğini görmek, o sorumluluğun boyutu hem dehşete düşürüyor hem de müthiş bir gurur ve keyif yaşatıyor insana.
Hem kahkahalar atarak gülmek hem de böğüre böğüre ağlamak istiyor insan.
Bu tasalarınız çok normal, planlı olmadığı için kendinizi buna hazırlayana kadar geçici bir süre hissedeceksiniz.
Ne zaman mı geçecek?
Eşinizin ve sizin hücrelerinizden bir insan oluştuğu ve size "anne" diyeceğini içselleştirdiğiniz zaman.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.:)[/ı]

teşekkür ederim biraz olsun düşüncelerimden uzaklaşmama karnıma dokunmama ve gülümsememe sebep oldunuz iyi kı varsınız

umarım hersey söylediğiniz gibi olur.. bi çocuk dünyaya getırmek sorumluluğu ağır geldi... hiçbirşeyi eksik olmasın istiyorum ona eksik kılacak bı zaman hayat sunmak ıstemıyorum...tabiki dediğiniz gibi planlı olmuyor olmadı da ama o bendeki gülümseme kahkaha heyecan duygusunu arttıracaksa bende onda gülümsemenın ışığını vermelıyım..

8 ay önceki duygularımı yazmışsın.
daha 10 aylık evliydim ve henüz yapacağımız çok şey gideceğimiz çok yer vardı ama bizim prensesimiz bize süpriz yapıp ben burdayım dedi.
onun ben burdayım dediği gün araba aldık, borçlarımız vardı bikaç ay içinde bitti, doğum için 3 ay öncesine kadar kenarda paramız yoktu şimdi var,
Allah öyle büyükki herşey bir anda rayına oturuveriyor korkma,

benim çalıştığım ofisimdede bir sürü bilgisayar vardı, korkma zarar vermez.

psikolojini o kadar iyi anlıyormki, ilk günler bebeği aldırmayı düşünüyordum, her wcye gittiğimde kan görücem ve bebek gitmiş olucak diyordum, ne korkunç düşünebiliyor musun,, hiç sevmezdim çocukları bebekleri, herkes agucuk diye severken ben uzaktan gülümserdim sadece.
yine başka bebeklere karşı çok sevecen değilim ama kendi bebeğimi özlemle bekliyorum, muhtemelen bu hafta içinde gelecek , herşeyi hazır ve ben odasına beşiğine bakıp hadi gel artık annecim diyorum.

Umarım sağlıkla alırsın bebeğini kucağına arkadaşım...

nasip işte arkadaşım tüp bebek bölümünü bi oku istersen nasıl bi mukafat oldugunu anlarsın rızkıda hiç endişe etme rabbim verir inş bizlerede dua et bebek sahibi olalımmm allah kucagına aldırmayı nasip etsinnnn

Topigin adi bir derdim var.Ve o dert bir bebek mi?
Rabbim saglikli sihatli eli ayagi duzgun boyle bir dert ver bana.
Yillardir bu dert icin mucadele ediyorum.
Yat kalk Allah'a sukret zamansizda olsa bir evlat verdi sana.Biz hala o zamanin gelmesini bekliyoruz.

Bugün eşimin işten cıkartıldıgını öğrendim... Olmuyo umutsuzluğumu korkularımı silemiyorum kafam karısık bu durumda nasıl olacak nasıl bakarım bebeğime hayat hep 1-0 galip oluyor...çok mutsuzummmmm

Bugün eşimin işten cıkartıldıgını öğrendim... Olmuyo umutsuzluğumu korkularımı silemiyorum kafam karısık bu durumda nasıl olacak nasıl bakarım bebeğime hayat hep 1-0 galip oluyor...çok mutsuzummmmm

Çok üzüldüm.
Umarım en kısa zamanda daha iyi bir iş bulur.
Umutsuzluğa kapılmayın lütfen.
Daha iyi olacak, inanın buna.
Eşinize destek olun.Şimdi üçünüz birbirinize daha sıkı sarılmalısınız.

canım ben gebeliğimin en kritik zamanlarını, 25 bilgisayarlı atelye ortamlarında haftanın 5 günü günde 9 saatten fazla zaman geçirdim. evde pc başında geçirdiğim zaman cabası. üstelik crt idi monitörler. canı veren Allah. bişi olmayınca olmuyor. takma kafanı bilgisayarlara. ama istersen praktilerde 3 tl ye kaktüsler var alıp sana en yakın monitörün yanına koyabilirsin. rasyasyonu emiyormuş diyorlar. ben yapmadım gerçi.
bizden sonraki nesil bence rasyayona, kablosuz ağlara, gsm ağlarına bağışıklık geliştirecek.

Back
X