Hamileyim KPSS sınavına girmelimiyim.

rabia1984

SaBıR ve ZaMaN
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.363
8
358
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar, benim buraya yazacağım dert belki dert değildir ama kafam çok karıştı fikirlerinize ihtiyacım var.Ben 1,5 aylık hamileyim ve bir tekstil firmasında muhasebeci olarak çalışıyorum.Çalışma saatlerim çok fazla ve evime 1 saat uzaklıkta.9 yıldır da burada çalışıyorum.7.ci ayıma kadar burada çalışmayı düşünüyorum.Ama doğumdan sonra beni bekleyeceklerini sanmıyorum.Yani 4 ay doğum izni onlara zor gelir.Hak veriyorum bende olsam bende beklemem belki ama benim doğumdan sonra çalışmaya ihtiyacım var.Bebeğimi annem bakacak.Bu yüzden diyorumki Temmuzda yapılacak olan Lisans KPSS sınavına gireyimmi yoksa 1 yıl bekleyip seneyemi katılayım.Lütfen arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.Şimdi diyeceksiniz zaten hamile bir bayanı nasıl memur yaparlar.Ama belki doğumdan sonra yerleşirim.Gerçi ihtimal ne olacağımız hiç belli değil.ama ne olur olumlu yada olumsuz birşeyler yazarmısınız?

öncelikle bebişini sağlıcakla kucağına alırsın inş
ben gir derim ben bir kurumda memurum bu kurum ilk alımları açıkladığında 8 aylık hamileydim başvursam bile spor mülakatına giremeyecektim yinede başvurdum sonra alımlar iptal edildi :64:
sonra doğum yaptım oğlum 5 aylık oldu vs vs aynı kurum tekrar duyuru yaptı bu seferde doğum kilosu sebebiyle sınırdayım bide eşim hiç boşuna başvurma alacakları kişiler bellidir dedi yine başvurdum neyse uzatmayayım oğlum 7 aylıktı iş başı yaptım başlarda zor oldu hoş hala zor ama onun geleceği için çalışmam lazım demem o ki nasibinde varsa dönüp dolaşıp seni buluyo :65:başarılar dilerim

öncelikle bebişini sağlıcakla kucağına alırsın inş
ben gir derim ben bir kurumda memurum bu kurum ilk alımları açıkladığında 8 aylık hamileydim başvursam bile spor mülakatına giremeyecektim yinede başvurdum sonra alımlar iptal edildi :64:
sonra doğum yaptım oğlum 5 aylık oldu vs vs aynı kurum tekrar duyuru yaptı bu seferde doğum kilosu sebebiyle sınırdayım bide eşim hiç boşuna başvurma alacakları kişiler bellidir dedi yine başvurdum neyse uzatmayayım oğlum 7 aylıktı iş başı yaptım başlarda zor oldu hoş hala zor ama onun geleceği için çalışmam lazım demem o ki nasibinde varsa dönüp dolaşıp seni buluyo :65:başarılar dilerim

sağol canım benim.Fikirleriniz benim için çok önemli.Herşey tabiki nasip kısmet ama insanlar kısmeti yaratır dimi ?

neden girmeyesinki gir bence zaten bi kaç tercih olmuyo mu, şimdi girersen seneye girmeme gibi bi kanun yoksa gir bence
ben bu kpss konularını yıllar öncesinde bıraktım bişeyler değiştiyse bilemicem ama hamile olman memur olmana engel değil diye biliyorum

Girin tabiki de. Bu tür sınavlar , diplomalar, belgeler, sertifikalar hepsi birer yatırımdır. Gün gelir lazım olur

sınava bence de girin. doğumdan sonra yeteri kadar çalışamayabilirsiniz. hem şans işi bu 2 . atamalarda atanırsınız belki.

gecen sene ayni durumdaydim ve ben girmemeyi sectim cunku zor bir hamilelikti tuvaletten cikamiyordum ve daha bir suru problemim vardi
sen kendi gidisatina gore dusun gerci daha yeni hamileligin ama, ben gir derim

hepinize çok ama çok teşekkür ederim ayrı ayrı.bana moral verdiniz.Sizden ALLAH razı olsun karar verdim gireceğim şansımı deneyeceğim.Ne kaybederimki

hepinize çok ama çok teşekkür ederim ayrı ayrı.bana moral verdiniz.Sizden ALLAH razı olsun karar verdim gireceğim şansımı deneyeceğim.Ne kaybederimki

Çok şey kazanabilirsiniz
Allah yardımcınız olsun. Çoook yüksek puanlar alırsınız inşallah.

Arkadaşım temmuz ayında 4-5 aylık hamile oalcaksın.eğer problemli bir hamilelik geçirmiyorsa.(bulantı,kanama vs)kesinlikle gir.bebek doğduktan sonra ders çalışma imkanın olmayacak.ve bilgilerin şimdiye göre azalacak.MEmuriyet hamileliğe engel değil.tabi yapacağınız işe bağlı.sonuça yasal doğum izin hakkınız var.sınava girin baktınız dayanamıyorsunu çıkarsınız.
ben iki hamileliğimide yollarda geçirdim.ilkinde evimden farklı bir ile atandım ve aynı anda hamile kaldım.7 aylığa kadar 10 günde,bir haftada 4 saatlik yolu gidip geldim hafta sonu için.2.de hergün 1 saatlik ilçeye gidip geldim.doğum zamanına kaadar..Allah sıhatle kucağına almak nasip etsin.

Arkadaşım temmuz ayında 4-5 aylık hamile oalcaksın.eğer problemli bir hamilelik geçirmiyorsa.(bulantı,kanama vs)kesinlikle gir.bebek doğduktan sonra ders çalışma imkanın olmayacak.ve bilgilerin şimdiye göre azalacak.MEmuriyet hamileliğe engel değil.tabi yapacağınız işe bağlı.sonuça yasal doğum izin hakkınız var.sınava girin baktınız dayanamıyorsunu çıkarsınız.
ben iki hamileliğimide yollarda geçirdim.ilkinde evimden farklı bir ile atandım ve aynı anda hamile kaldım.7 aylığa kadar 10 günde,bir haftada 4 saatlik yolu gidip geldim hafta sonu için.2.de hergün 1 saatlik ilçeye gidip geldim.doğum zamanına kaadar..Allah sıhatle kucağına almak nasip etsin.

Paylaşımın için çok sağol bitanem.ALLAH razı olsun sizden

29 yaşındayım, bilgisayar mühendisiyim, şuan bir işim var ve ben hafta içi akşam ve haftasonu tüm gün dershaneye yazıldım edebiyat okumak için tekrardan bir 4 yıl :31: annemin çığlıklarına aldırmadan, gönül verdiğim yazı dünyasının kapılarını aralamak için, kendim için, ruhumun sukunet bulması için, dene tatlım kaybedeceğin hiçbirşey yok :97:

bu yılda gir canım seneyede gir. belki bu yıl seneye gireceğinden daha çok puan alacaksın bilemezsin. çalış şansını dene.. hem devletin çalışma saatleri daha güzel olur hemde kreşi vs si var. çocuğun büyürkende kolaylık olur sana.

Back
X