Hamileyim, mutsuzum...

bebeğine bile heyecanlanmayan bir insan galiba senin ki eski kafalı biraz ama kusura da bakma seni de şurda hatan olmuş çok erken hamile kalmışsın hemde çok erken tamam çocuk isteyebilirsin ama en azından bir 6 ay bekleseydin kocanı tanırdın belki çocuk istemezdin örneğin ben uzun süre çocuk istemiyorum hoş bizi evlilik o ladar sürer mi o da mechullerde ama...

10 aylık evliyim.. Eşim hiçbir zaman çok ilgili bi eş olmadı..
Ama insan hamilelikte daha çok beklenti içinde oluyor sanırm..
31 haftalık hamileyim, eşimin bebeğimiz için heyecanlandığına şahit olmadım hala..
Canımın birşey isteyip istemediğini de sormadı hiç..
Burda daha önce bu konuyla ilgili dertlenmiştim, o zaman çok yeniydi hamileliğim..
Herkes bebek hareketlenince değişir demişti, ama dğişen bişey yok..
Bebeğim karnımda hareket ediyo, o bile ilgisini çekmiyor..
Şimdiye kadar kızımız için şunu alalım dediğini duymadım. Herşeyi ben düşünüyorum..
O sadece izliyor. Hatta bazen aldıklarım bile tartışma konusu oluyo..
Abartılı hiçbir alışveriş yapmadım. Gereken şeyleri aldım şimdiye kadar.. Zaten sğolsun annemler aldı birçok şeyi..

Beni de dşünmüyor hiç, artık ağırlaştım, ağrılarım oluyo..Yer sofrasında yiyoruz, sofrayı kaldırmıyor.
Suyunu bile benden istiyor..
En son dün maç izlerken bebeğim hareketlendi, bak dedim bakmadı, birkaç defa tekrarladım, o bakana kadar hareketleri durdu zaten..
Ben de kızdım bir kere de bak dediğimde baksan diye..
Bakınca ne olacak diye çıkıştı, karnın oynuyo işte ne var dedi..
Çok zoruma gitti.. Ben mi abartıyorum bilmyorum..
Göstermelik de olsa insan, sırf sevdiği mutlu olsun diye kendsine anlamsız gelen şeyleri yapamazmı???

canım çok zor biliyorum ama karakteri böyle anaşılan
haa karakter meselesi deyip kenara çekilmemek lazım
fakat üstüne gitme biraz beklentiye girme
çünkü beklentiye girersen sen üzülürsün
sonuçta senin değil sadece bu bebek ama mesele sadece bu mu onu anlamak lazım
severek mi evlendiniz görücü usulü mü
bu da değil sadece bebek için hazır da olmaya bilir
ama bu sebepler sana yardımcı olmaması için geçerli sebep değil
sana tavsiyem doğumuna şurda az bi zaman kalmış bunları düşünüp bebeğinide kendinide üzme
bak ben zor bir hamilelik geçirdim ve sezaryen olma sebebim bebeğimin karnımda strese girmesiydi kalp atışları 190 da idi
o yüzden biraz akışına bırak belki duygularını belli edemiyrdur sana öyle geliyordur bunları neden söylüyorum senin bu halin doğum ve sonrasını olumsuz etkiler:50:

bebeğine bile heyecanlanmayan bir insan galiba senin ki eski kafalı biraz ama kusura da bakma seni de şurda hatan olmuş çok erken hamile kalmışsın hemde çok erken tamam çocuk isteyebilirsin ama en azından bir 6 ay bekleseydin kocanı tanırdın belki çocuk istemezdin örneğin ben uzun süre çocuk istemiyorum hoş bizi evlilik o ladar sürer mi o da mechullerde ama...

evet doğru dedin canım baya erken bebek için en az 2 yıl duracaksınyaa

bir evliliğin adam gibi rayına oturması zaten 5 yıl ilk 1 2 yılda bebek sorunlara büyüyor ve anne baba bebeğin nasıl büyüdüğünü anlamıyor didişmekten:37:

10 aylık evliyim.. Eşim hiçbir zaman çok ilgili bi eş olmadı..
Ama insan hamilelikte daha çok beklenti içinde oluyor sanırm..
31 haftalık hamileyim, eşimin bebeğimiz için heyecanlandığına şahit olmadım hala..
Canımın birşey isteyip istemediğini de sormadı hiç..
Burda daha önce bu konuyla ilgili dertlenmiştim, o zaman çok yeniydi hamileliğim..
Herkes bebek hareketlenince değişir demişti, ama dğişen bişey yok..
Bebeğim karnımda hareket ediyo, o bile ilgisini çekmiyor..
Şimdiye kadar kızımız için şunu alalım dediğini duymadım. Herşeyi ben düşünüyorum..
O sadece izliyor. Hatta bazen aldıklarım bile tartışma konusu oluyo..
Abartılı hiçbir alışveriş yapmadım. Gereken şeyleri aldım şimdiye kadar.. Zaten sğolsun annemler aldı birçok şeyi..

Beni de dşünmüyor hiç, artık ağırlaştım, ağrılarım oluyo..Yer sofrasında yiyoruz, sofrayı kaldırmıyor.
Suyunu bile benden istiyor..
En son dün maç izlerken bebeğim hareketlendi, bak dedim bakmadı, birkaç defa tekrarladım, o bakana kadar hareketleri durdu zaten..
Ben de kızdım bir kere de bak dediğimde baksan diye..
Bakınca ne olacak diye çıkıştı, karnın oynuyo işte ne var dedi..
Çok zoruma gitti.. Ben mi abartıyorum bilmyorum..
Göstermelik de olsa insan, sırf sevdiği mutlu olsun diye kendsine anlamsız gelen şeyleri yapamazmı???

canım çok zor biliyorum ama karakteri böyle anaşılan
haa karakter meselesi deyip kenara çekilmemek lazım
fakat üstüne gitme biraz beklentiye girme
çünkü beklentiye girersen sen üzülürsün
sonuçta senin değil sadece bu bebek ama mesele sadece bu mu onu anlamak lazım
severek mi evlendiniz görücü usulü mü
bu da değil sadece bebek için hazır da olmaya bilir
ama bu sebepler sana yardımcı olmaması için geçerli sebep değil
sana tavsiyem doğumuna şurda az bi zaman kalmış bunları düşünüp bebeğinide kendinide üzme
bak ben zor bir hamilelik geçirdim ve sezaryen olma sebebim bebeğimin karnımda strese girmesiydi kalp atışları 190 da idi
o yüzden biraz akışına bırak belki duygularını belli edemiyrdur sana öyle geliyordur bunları neden söylüyorum senin bu halin doğum ve sonrasını olumsuz etkiler:50:

bu ne ya millet gaza getirmiş,eşin seni sevmiyor,diye:))Benim eşimde aynı durumda.Hiç merak etmiyor hareketlerini falan bende 23 haftalık hamileyim.Hiç heyecanlanmıyor,bişiler almak için heveslenmiyor.seninle aynı durumda ama beni ve bebeğimi sevmediğinden değil.nası bişi olduğunu anlamadığından.Hele bi bebişimiz doğsun,görürüm ben onun mutluluğunu ilgisini.Sende boşver kafana takma.Zorla sevdirmiyorum ben bebeğimi,istemiyorsa sevmesin karnımdayken.Ama her gördüğüm bebeği seviyorum onada sevdiriyorum.Özellikle yakın çevremdekileri..Araştırırsan ilk bebekte hamilelikte babaların tavrı hep böyle,takma o yüzden.hamileliğinin tadını çıkar

Konuyu okudum ancak yorumların hepsine bakamadım ama ilk başlarda hep olumsuz yorumlar yapılmış.

Öncelikle eşinizin sizi fiziksel olarak yormasına diyecek hiç bir şeyim yokum kusura bakmayın ama tam bir odun gibi davranıyor ama isterseniz önüne geçebilirsiniz.

İlgisizliğine gelince bazı erkekler ki kendilerinden günümüzde fazlaca kalmadı artık, yeryüzüne numunelik olarak gelmişler. Sizin hamile olduğunuzu bilmesine rağmen henüz durumun ciddiyetinin farkında değil. Ama şu bir gerçek ve çok önemli bu dönemde yaşadığınız tüm olumsuzluklar bebeğinizi etkiliyor. Bu yüzden zor olsa dahi moralinizi hep yüksek tutmaya ve eşinizin vurdum duymazlıklarını takmamaya çalışın. Unutmayın hayatınızdan çıkarmak istediğinizde eşinizden ayrılabilirsiniz ama çocuğunuzun sorunlu olması en çok ve hayat boyu sizi üzecektir.

Ve aslında şahsi kanaatim bebeğiniz dünyaya geldiğinde eşiniz olayın ciddiyetinin farkına varacak ve hatta belki de ondan sonra bebek bakımıyla ilgili sizi eleştirmeye bile başlayacaktır. :))

Bebeğimizin cinsiyetini öğrendiğimizde de sevinmedi. Erkek istiyordu hep.. Ama ben gelir geçer normal bi heves sanmıştım..
Erkek adamın erkek evladı olur derler ya...
Bebeğim nerdeyse doğacak, erkek olsaydı dedi geçenlerde.. Çok bzuldum..
Kendimi doldurmk da istemiyorum ama bana ağır geliyo bu sözler...

kız çocukları daha başka oluyor. Hele bir doğsun. Bir kendini gezdirsin bak gör nasıl düşüyor üstünüze. Kız çocukları kendilerini sevdirmeyi çok iyi biliyor. Rabbim huzurlu mutlu evliliğiniz olmasını nasip etsin inşallah

Benim eşim de hemen hemen aynıydı..
Millet karısının karnını öper, benimki hareketlerine zorla bakardı benim zorumla...
Doğduğu zaman da çok beceremezdi, korkuyorum derdi tutmaya...
Biraz da fazla hareketli olunca, ya düşürürsem ya ağlarsa kıyamıyorum derdi..
Ama bana hep ilgisizlik gibi geldi açıkçası..
Ne biçim babasın, insan heveslenmez mi!!! Bağrındım durdum...
Şimdi kızımız 3,5 yaşında..
Bir kez caminin yanından geçerken korktu, çok büyük dedi içeride ne var ki öcü mü dedi...
Babasına anlattık korktuğunu..
Her pazar sabah erken çıkarlar, bir camiye gidip dua ederler, bazen çorba bile içer gelirler :1:
Çok çok şükür, kucağına alamayan adam banyosunu bile yaptırır zaman zaman :16:

Eşinin dediği gibi, bilemiyorlar belki, her erkek beceremiyor çok heveslenmeyi..
Tamam sofrayı kaldırmaması yanlış, farkındayım, ama ne bileyim..
Sen iyi görünüyorsundur, sürekli güçlü kadın olmuşsundur o da alışmıştır diye düşündüm..
Ama sevmediğinden, istemediğinden değildir bence..
Birebir yaşadım yaa, İnegöl'den Bursa'nın diğer ucundaki hastaneye otobüslerle, metroyla kendim gittim 8 aylıktım..
Ama bu demek değil ki beni de bebeği de sevmiyor..

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah..
Geçmeyecek aslında, tavsiyeler de boş gelecek, diyorum ya yaşadım :61:
Ama elinden geldiğince üzülme, ve ilgisizsin deme..
Bizimle ilgilenmediğinde üzülüyoruz, ilgine ihtiyacımız var gibi konuş..
Ona yaptıklarını değil sana hissettirdiklerini söyle..

Naçizane bir kaç düşüncem...
Umarım az da olsa faydam olur :))

inegölden misin sende canım :) rabbim çocuğuna hayırlı ömür nasip etsin :)

bu ne ya millet gaza getirmiş,eşin seni sevmiyor,diye:))Benim eşimde aynı durumda.Hiç merak etmiyor hareketlerini falan bende 23 haftalık hamileyim.Hiç heyecanlanmıyor,bişiler almak için heveslenmiyor.seninle aynı durumda ama beni ve bebeğimi sevmediğinden değil.nası bişi olduğunu anlamadığından.Hele bi bebişimiz doğsun,görürüm ben onun mutluluğunu ilgisini.Sende boşver kafana takma.Zorla sevdirmiyorum ben bebeğimi,istemiyorsa sevmesin karnımdayken.Ama her gördüğüm bebeği seviyorum onada sevdiriyorum.Özellikle yakın çevremdekileri..Araştırırsan ilk bebekte hamilelikte babaların tavrı hep böyle,takma o yüzden.hamileliğinin tadını çıkar

ben size katılmıyorum çevremde eşini gerçekten seven hiçbir erkek sizin söylediğiniz gibi ilk yada sonraki bebeklerinde ilgisiz davranmadı, benim eşim bile henüz çocuğumuz olmamasına rağmen zaman zaman göbeğimi sever ve burda bebişimiz olucak yakında der
aynı şekilde gördüğüm bi çok erkek hamileyken eşine son derece yardımcıdır burda konu sahibi sofrayı bile kendi topluyor eşine suyu ayağına getiriyor
seven insan en başta sevdiğine kıyamaz ki hele bi de onun çocuğunu taşırken bu tür şeyler bana pek özenli gelmiyor

Bence eşinizin doğumdan sonra değişmesini bekleyerek kendinizi büyük bir hayal kırıklığına sürüklemeyin.
Günde 1 kere agucuk gugucuk yapıp yine tv karşısına serilen baba modeli olacak bunu görmek hiç zor değil.
Ayrıca karnı burnunda hamile bir kadına yer sofrasında yemek yedirip sofra toplatmak her şeyin ötesinde vicdansızlık, bu haftada eşinizin ayakkabılarınızı bile bağlıyor olması gerekirdi.

vallahi canım ben katılmıyorum sana bazı erkekler düşünemiyorlar. Bazı kadınlar bile düşünemezken erkeğin düşünmesi daha zor. ,örneğin benm büyük ablamın kaynanası. Karnıı burnunda doğuma az kalmışken kendi evinde elektrikli süpürgeye vermesini istiyordu. Kendi kızı geldiğinde hizmet etsin istiyordu . Bir kadın olarak onları düşünemiyorsa erkeğe çokta yüklenmemek lazım. He demiyorum ki eşi haklı. tabi ki değil ama kiminin de yapısı böyle işte

Benim de bi yaşında oğlum var, Alkah hepsini hayırlı evlat, hayırlı insan eylesin.. Erkekler bebek Doğu'nda değil bebek gülmeye başlayınca baba olur.. Merak etme arkadaşım, ilk doğduğu günler de çok bişey anlamsyabilir.. Ama 40 günlük olsun babasına gülümsesin, hele bir de kız.. Efendimiz öyle diyor "bişey yapmaya gerek yok , kız çocukları kendini yaşlılıklarına sevdirir) (sav) bir de çok dua etmek lazım.. Hele şimdi Allah sizin dualarınıza ayrı bir değer veriyor.. Lütfen ihmal etmeyin.. Bebek olunca hiç mutsuz olmayacaksınız bıcır bıcır neşe getirecek inş.. Rabbim herkesin yuvasına peygamber yuvası sıcaklığı versin.. Allah yardımcınız olsun..

Teşekkürler arkadaşlar.. Yorumlarınızı okudum.
Eşimin beni sevmediğini düşünmüyorum..
Ama gösterme konusunda sıkıntı çok bu kesin..
Bu sıralar biraz daha dikkat etmeye başladı..
Artık onun düşünemediklerini ben söylüyorum napayım..
İnşallah bebeğim sağlıklı bi şekilde doğar, bu sıkıntılarımın hiçbiri kalmaz..

Back
X