Hamileyim sigarayı bırakamıyorum:(((

Sorun şu ki bebeğiniz sigara bağımlısı olarak doğacak. Tabi baska bir gelisim geriligi veya hastaligi da olabilir. Sigara yeni riskler olusturuyor sonuçta. Neyse bunları konu dışı bırakalım.

Siz ne kadar bagimliysaniz o da o kadar bağımlı olacak. Sizin şimdi birden bire kesemediginiz bağımlılığınızı o dogumu ile birlikte kesmek zorunda. Sizin şu anda dayanamadığınız yoksunluğu o doğduğu andan itibaren yaşayacak.

Sorun şu ki bebeğiniz sigara bağımlısı olarak doğacak. Tabi baska bir gelisim geriligi veya hastaligi da olabilir. Sigara yeni riskler olusturuyor sonuçta. Neyse bunları konu dışı bırakalım.

Siz ne kadar bagimliysaniz o da o kadar bağımlı olacak. Sizin şimdi birden bire kesemediginiz bağımlılığınızı o dogumu ile birlikte kesmek zorunda. Sizin şu anda dayanamadığınız yoksunluğu o doğduğu andan itibaren yaşayacak.
Dimi bir de o kısmı var bebek nasıl söylesin ben sigara yoksunluğu çekiyorum diye ağlayıp durucak sabah akşam bak şimdi daha çok sinirlendim insanlar nasıl bu kadar bencil olabiliyor anlamıyorum :KK12:

Kburdainseni yargılamaya sert konuşmaya hakkı yok çok sakince karşılamışsın ben olsam daha kötü konusurdum heralde bi bebeği evladı annesinden daha çok düşünen olamaz herhalde benim teyzemde 28 yaşına kadar ağzına sürmediği sigarayı hamilelikte aşerdi şimdi 20 yıldır içiyo tabikide azaltman hatta bırakman gerekiyo sende farkındasın zaten elinden geleni yapmaya çalış ben 1 paket içerken günde 2 ye düşürdüm

Bi bebeği annesinden daha iyi düşünen olmasaydı eğer konu sahibi sigarayı çoktan bırakmış olmalıydı. Ben de içiyordum ve hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım. Bu kadar net. Tiksinmedim de. Baya irademle bıraktım o zehiri kendi keyfim için bebeğime zerk etmedim.

Bebek doğunca biri bebeğin ağzına sigara yakıp verse kıyameti koparır annesi. Ama 9 ay kendisi daha beterini yapıyor ve vicdan da yapmıyor.

Herkese merhabalar.21 haftalık hamileyim ama sigarayı bir türlü bırakamadım.Çok denedim ama kendimi tutamıyorum:KK43: Benim durumumda olan arkadaşlar var mı?

12 yıl tek bir gün bile atlamadan sigara içtim. Hamileliğimi öğrendiğim anda sigarayı ne yapacağımı düşündüm. İlk günlerde en düşük nikotinle yarım, sonrasında birkaç nefes çekecek şekilde içerek keskin bir şekilde bıraktım. Henüz birkaç gündür içmiyorum. Canım çok istiyor ama yapamam.... ne çocuklarımızı hasta edelim ne de genç yaşta anne ve babasını kaybetmiş biri olarak söylüyorum ki çocuğumuzu bu hayatta yalnız bırakalım. İrade, sabır, güç. Kadınlar hamile kalabiliyor, can içinde can taşıyor. O pis meredi mi bırakamayacak? :)

Yaktigin sigarayi ic ve yarida sondur.sonra tekrar icmk istediginde o kalan yarimi ic.zaten kalinca tadi kötulesecegi icin pek istemezsin de.ince sigaralar var.onlardan al.ama paket degil.misal 3 tane al ve onu 6 defa ic.ben oyle yapiyordum.oglum simdi bir yasinda.ve bir haftadir yine gunde uc tane iciyprum.ben dogumdan sonra kimse sigara vermedigi icin gidip gizlice ebemden istemistim.ahh insani ne hallere dusutuyor o meret.yacigerleri tam gelismezse bebeginin.onun azabi bitmez ki.ilk gebeliginse pek ustune dusmezsin bu sigaranin sanki.ama kucagiba alip sevince nasil kiymisim ben ona diye kahrolursun..bence azalt.gunde iki uc.sonra da birakmaya calis.ben simdi cok pismanim hamileyken ictigime.cok sukur cocugumn bir seyi yok ama rabbim acidi bana fiyorum.yine de icme

iki hamileliğimde de 9 ayım bırakmak için kıvranarak geçti, ama ikisinde de bırakamadım sigarayı. bazı insanlar çok bağımlı oluyor maalesef. Allah'a şükür iki çocuğumda sağlıklı.
sizi yerden yere vurmaya çalışanlara aldırmayın öncelikle. burada bir kadın kocamdan dayak yiyorum diye konu açsa birçok hemcinsi gelip benim kocam mükemmel diye kocasını övüp gidiyor.
burada herkesin kocası süper, herkes hamile olduğunu anladığı anda fedakarlık yapıp anında sigarayı bırakıyor her nasılsa :)
sigara içiyor olmanız kötü anne olduğunuz anlamına gelmiyor. önce bu psikolojiden kurtulun ki sigaraya daha çok sarılmayın. ( benim çevremde herkes çocuklarım için paspas olduğumu söyler, sabahın beşine kadar bebeğe bakıp, sabahın dokuzunda uyanan oğlumla oyunlar oynarım. günde 1 saat mutlaka parka çıkarırım oğlumu kızım pusette kollarım kopar.) benim sigara içtiğim için kötü olduğumu ima eden hamile bir arkadaşım vardı. çocuk ağlamasından bunaldım deyip kızını sağda solda kapılarda büyütüyor resmen, kendi gezip tozuyor. Kimsenin anneliğinizi sorgulamaya hakkı yok, buraya bu konuyu açmanız bile, mükemmel bir anne olacağınızın göstergesi.
gelelim asıl konuya.
bol bol yoğurt yiyin, sigara isteğini azaltıyor.
her sigara içtikten sonra mutlaka bol bol su için zararlarını azaltıyor.
sigaranızı zor ulaşabileceğiniz bir yere koyun, sandık vs. gibi, ulaşmanız zor olsun, elinizin altında bulundurmayın.
sürekli içmemeliyim diye düşünmeyin o zaman daha çok canı istiyor insanın. sigara hiç hayatınızda olmamış gibi davranmaya çalışın. beyninizi kandırmaya çalışın yani.

en azından daha az içmiş olursunuz bu şekilde.
Allah bebeğinizi sağlıklı şekilde kucağınıza almayı nasip etsin, sevgiler.

Siz daha iyisini biliyorsaniz fikir verin..herkesi kendiniz gibi dusunmeye dayatirsaniz yalnizlasirsiniz..

Fikir vereyim elbette.

Bir sigara yakıyor gayet keyifli.. Nasıl olsa bişey olmaz herkes içiyor.. Çektiği duman kana karışıp bebeğin vücuduna ulaşıyor. Aaa o da ne bebeğin damarları büzüşüyor ve bebek oksijensiz kalıyor. Hay Allah..

Sonra bebek doğuyor, bebeğin kalbinde problem var. Tüh tüh "nasıl olur bu neden benim bebeğimin başına geldi" diye ağlıyor. Bebeği alel acele ameliyata alıyorlar..

Hadi şimdi içsin.

Bu bilimsel bir veri zaten.olabilecek sonuclara dair degil,ki bunu herkes biliyor,nasil birakabilecegine dair fikir ver..

6 senedir sigara kullanıyordum. Bebek düşünmeye başladığımızdan beri azaltmaya başlamıştım. Öğrendim vicdanım el vermedi içemedim. Hiç canım istemiyor. Hatta eşim içince bile kokusu rahatsız ediyor. Sanki sigara içince bebeğim düşecek ya da problem çıkacakmış hissine kapıldım ben direkt. İçmeyin ne olur ne olmaz. Bir problem çıkarsa Allah korusun vicdan azabı çekersiniz. Ben bile diyorum ki keşke 3 5 ay önceden tamamen bıraksaydım da vucudum temizlensenydi :(

2 yıl olmuş konu açılalı yaa çok zor bi durum şuan içmemek için kendimi zor tutuyorum başım agrıyor saçma gelebilir içmeyene ama içenler anlar

2 yıl olmuş konu açılalı yaa çok zor bi durum şuan içmemek için kendimi zor tutuyorum başım agrıyor saçma gelebilir içmeyene ama içenler anlar
Linkteki videoyu lütfen izleyin

ben sadece ileride anne olacağımı hayal ederek, vücudumu hamileliğe hazırlamak için 1 yıl önce sigarayı bıraktım.
ve bir daha başlamak istemiyorum.
bebeğinizin sağlıklı olması sizin sağlıklı olmanıza bağlı, lütfen önce kendi sağlığınızı düşünün.

Back
X