iki hamileliğimde de 9 ayım bırakmak için kıvranarak geçti, ama ikisinde de bırakamadım sigarayı. bazı insanlar çok bağımlı oluyor maalesef. Allah'a şükür iki çocuğumda sağlıklı.
sizi yerden yere vurmaya çalışanlara aldırmayın öncelikle. burada bir kadın kocamdan dayak yiyorum diye konu açsa birçok hemcinsi gelip benim kocam mükemmel diye kocasını övüp gidiyor.
burada herkesin kocası süper, herkes hamile olduğunu anladığı anda fedakarlık yapıp anında sigarayı bırakıyor her nasılsa :)
sigara içiyor olmanız kötü anne olduğunuz anlamına gelmiyor. önce bu psikolojiden kurtulun ki sigaraya daha çok sarılmayın. ( benim çevremde herkes çocuklarım için paspas olduğumu söyler, sabahın beşine kadar bebeğe bakıp, sabahın dokuzunda uyanan oğlumla oyunlar oynarım. günde 1 saat mutlaka parka çıkarırım oğlumu kızım pusette kollarım kopar.) benim sigara içtiğim için kötü olduğumu ima eden hamile bir arkadaşım vardı. çocuk ağlamasından bunaldım deyip kızını sağda solda kapılarda büyütüyor resmen, kendi gezip tozuyor. Kimsenin anneliğinizi sorgulamaya hakkı yok, buraya bu konuyu açmanız bile, mükemmel bir anne olacağınızın göstergesi.
gelelim asıl konuya.
bol bol yoğurt yiyin, sigara isteğini azaltıyor.
her sigara içtikten sonra mutlaka bol bol su için zararlarını azaltıyor.
sigaranızı zor ulaşabileceğiniz bir yere koyun, sandık vs. gibi, ulaşmanız zor olsun, elinizin altında bulundurmayın.
sürekli içmemeliyim diye düşünmeyin o zaman daha çok canı istiyor insanın. sigara hiç hayatınızda olmamış gibi davranmaya çalışın. beyninizi kandırmaya çalışın yani.
en azından daha az içmiş olursunuz bu şekilde.
Allah bebeğinizi sağlıklı şekilde kucağınıza almayı nasip etsin, sevgiler.