Hamileyim şimdi ne olacak??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok hayatım mahvolmayacak merak etmeyin:)

Eee kafana koymuşsun zaten daha ne diye açıyosun konuyu o zaman. Herkes yapacağın yanlışı onaylamak zorunda mı. Evleneceğin güvendiğin sevdiğin adamla evlenmek sanki dünyanın sonuymuş gibi olayı iyice trajediye döndürüyosun. Çalışmak gezmek vs bunlar evlenincede yapılıyo eğer tek mesele ailense onunda bi şekilde yolu bulunur ama sen tek çıkış yolunun aldırmak olduğunu zannettiğin için ne desek boş.

Hayvanların insan için yaratılması gibi bir düşünce fazla acımasızca değil mi o_O
O (Allah) ki; yeryüzündeki şeylerin hepsini sizin için yarattı, sonra (kudret ve iradesiyle) göğe yönelip, onları da yedi (kat) gök olarak düzenledi. O, (her şeyi bilen) Alim'dir." (Bakara, 2/29)

Sadece hayvanlar değil yeryüzünde ki herşey insanlar için .

Ama konumuz bu değil . Sözümün arkasındayım.kaç günlük olursa olsun büyüyen herşey canlıdır yaşıyordur. anne karnında bile olsa öldürülmesi bana göre cinayettir

Hayvanlar ile insanı nasıl bir tutabilirsiniz hayvanlar insanlar için yaratılmıştır. Bazıları yemek için bazıları hizmet içindir
Söz konusu ise anne karnında büyüyen bir insandır. O şuanda büyüyor canlıdır yaşıyor. Kürtaj ise onu parçalayarak öldürmektir.
Korkutmak için değil doğru bildiğimi ve doğru olanı söylüyorum
Büyüyen her şey canlıdır diye kendiniz dediniz. Hayvanlar da büyüyor. Her şeyi nasıl da kılıfına uyduruyorsunuz. İnsanlar için yaratılmış falan.

İnekler, koyunlar da can ama kurbanda kesip yiyorsunuz. Tavuğun döllenmiş yumurtasını da yiyorsunuz? İnsanın döllenmiş yumurtası neden alınmasın ki o zaman? Belli bir haftaya kadar insan embriyosu ve diğer hayvanların embriyosu aynı gelişimi gösteriyor örneğin. Hayvanları kesebiliyorsak insan embriyosunu da aldırmanın bir sakıncası yok bana göre. Çünkü daha tam anlamıyla büyümemiş.
Neden korkutmaya çalışıyorsunuz bu durumdaki insanları? Onlara vicdan yaptırıp psikolojilerini bozmaktan başka bir işe yaramaz bu tarz konuşmalar.
Hayatımda bundan saçma çok az şey okudum.Korkutmak değil okumuş etmiş biri bu kadar mi cahil.Kimse tutup da cinselliğine laf etmemiş . niye korunmadin yazmışlar. O kadar kör cahil biri mi konu sahibi ben de onu anlamadım bi ertesi günü hapını da mi bilmiyor

Bizim Bi akraba da vardı evlenmeden hamile olduğunu öğrenmiş evlendi vs şuan çocuğu 27 yaşında :) evlilik için şartlar maddiyat uygun ise intihardan ve çocuk aldırtmaktan daha iyi bir seçenektir evlenmek..

Siz bebek istiyorsunuz diye başkaları da istemek zorunda mı? Bu nasıl bir mantıktır? Herkesin durumu aynı mı ki? Belki ilerde o da isteyecek ama şu an istemiyor? Neden doğursun ki? Siz istiyomuşsunuz inşallah olur ne diyelim ama kendinizle kıyaslamayın kimseyi.
Canjm cümleni. Başında bence var agrasifce yaklaşmanın anlamını anlamadım herkes düşüncesini söylüyor bende düşüncemi sede düşünceni yaz ama bana değil başlık sahibine çünkü düşüncelileri isteyen o ben değil

Hayatımda bundan saçma çok az şey okudum.Korkutmak değil okumuş etmiş biri bu kadar mi cahil.Kimse tutup da cinselliğine laf etmemiş . niye korunmadin yazmışlar. O kadar kör cahil biri mi konu sahibi ben de onu anlamadım bi ertesi günü hapını da mi bilmiyor
Korunuyomuş ama hamile kalmış,korunduğunu sandığı için de haliyle ertesi gün hapı içmemiş.
Başa gelemeyecek bişey değil. Evli de olabilirdi, asla çocuk istemiyo olabilirdi. Ya da var olan çocuklarına bile bakamıyo olabilirdi.
İnsanlrı dünyaya sevilmeyen ,istenmeyen bi çocuk getirmesi için ikna etmeye çalışıyosunuz. Tabi keşke zornlu haller dışında kürtaj olmasa ama bi bebeği de doğurmakla da iş bitmiyo.

Korunuyomuş ama hamile kalmış,korunduğunu sandığı için de haliyle ertesi gün hapı içmemiş.
Başa gelemeyecek bişey değil. Evli de olabilirdi, asla çocuk istemiyo olabilirdi. Ya da var olan çocuklarına bile bakamıyo olabilirdi.
İnsanlrı dünyaya sevilmeyen ,istenmeyen bi çocuk getirmesi için ikna etmeye çalışıyosunuz. Tabi keşke zornlu haller dışında kürtaj olmasa ama bi bebeği de doğurmakla da iş bitmiyo.
Aslında zorlamıyorum.yani şartları elverişli . Yaşı küçük degil mesleği de var anladığım kadarıyla.Biraz hır gür çıkar ama evlense kabul eder ailesi.Benim ailem de çok baskici o bakımdan anlıyorum konu sahibini ama yeni hamile kaldıysa bir an önce evlense bir aya da hamile kaldim kendimiz çocuk istedik bi an once korunmadik hic diyebilir.Yani bir bebek ölücek ya içim elvermiyor

Kafaya koymuşsun aldırmayı neden burada yazıp acıtasyon? Vicdan rahatlatma seansı mı burası? Yada günah çıkarma yeri? Hayır yani ne cevap bekleniyordu bu kadar anne veya anne adayından?

Bence saçma bir konu. Burası *çoğunlukla* zor şartlarda gebe kalıp, yada kalmak için çare arayan kadınların olduğu bir forum sitesi. Çift çizgi görebilmenin değerini ancak onlar bilirler.! Böylesine bir topluluktan hadi git aldır demelerini beklemiyorsundur sanırım?

Zaten 2-3 aya evlenecekmişsiniz ne bu acele, ne bu risk.? Hadi girdin 1 tane ile değil 2 tane şeyle korunurdum ben böyle bi topa girsem.

Madem aileniz o yapıda bir insan değil kabul edecek kadar. O zaman yürek yiyip cesaret etmişsiniz bu işi yapmaya ya sonuçlarına katlanacaksınız, ya da ömür boyu pişman olacağınız bir günah için kürtaj masasına yatacaksınız.

Seçim sizin. Allah akıl fikir versin..

Aslında zorlamıyorum.yani şartları elverişli . Yaşı küçük degil mesleği de var anladığım kadarıyla.Biraz hır gür çıkar ama evlense kabul eder ailesi.Benim ailem de çok baskici o bakımdan anlıyorum konu sahibini ama yeni hamile kaldıysa bir an önce evlense bir aya da hamile kaldim kendimiz çocuk istedik bi an once korunmadik hic diyebilir.Yani bir bebek ölücek ya içim elvermiyor
İstemediğini söylüyo. Çok isteyerek bebek sahibi olan insanlar bile hamilelikte ya da lohusalıkta bazen bunalıma girip bebeklerini istemeyebiliyo.
En başından böyle başlayan bi anne-çocuk ilişkisi sağlıklı devam edebilir mi?
Nasıl korundular bilmem ama keşke daha özen gösterseydiler. Bu evli çiftlerin de başına geliyo. Konu sahibinin medeni durumu bizi alakadar etmez.
Özellikle yeni bebeği olmuş çiftlerin emzirme sebebiyle kadın kaynaklı korunma ihtimali olmuyo,pek değerli erkekler kondomu reddediyo, ilk bikaç ay içinde hoop bi bebek daha! Sonra kürtaj.
Kesinlikle çocuk istemiyosak çok çok dikkatli olmak lazm. Ama korunmaya rağmen olursa da ben hamilelik istenmiyorsa devam etmemeli diyorum.

komşumuzun kızı hic isteme falan olmadan kacti. kisa zaman sonra hamile dendi . dogum da erken oldu sanirim. ailesi tam öldürmelik aile. babasi falan cok sert. millet de bir iki dedikodu yaptı sustu. ailesi öldürmedi tabiki evlendigi icin.

eger cocuk aldirmayayim kiyamiyorum diyorsanız ansizin evlenirsiniz. hamileligi soylemezsiniz. kimse de bisi demez. aileniz de evlenen kizi oldurmez sirf suphe duydugu icin.

cocugu istemiyorsaniz aldirip rutininize bakacaksiniz.

Bence yaşiniz küçük olsa belki kürtaj bi secenek olabilir.. ama 25 yaşindasiniz.. zaten evlenmek istiyorsunuz.. e atamanizda olmuş.. elalemin ne dicegini boşverin ve biran önce evliliğe koyulun.. çocuklada tatile gidiliyor.. bukadar sorun olcagini düşünseydiniz daha iyi korunurdunuz bence..hem beta hcg de yüksek bebek büyümüş bile..

Bence yaşiniz küçük olsa belki kürtaj bi secenek olabilir.. ama 25 yaşindasiniz.. zaten evlenmek istiyorsunuz.. e atamanizda olmuş.. elalemin ne dicegini boşverin ve biran önce evliliğe koyulun.. çocuklada tatile gidiliyor.. bukadar sorun olcagini düşünseydiniz daha iyi korunurdunuz bence..hem beta hcg de yüksek bebek büyümüş bile..
4 haftalık

Bencede evlenin vakit kaybetmeden yazıktır günahtır .
Benimde 2 oğlum var biri 4 biri 8 yaşinda ve iki senedir kamp yapiyoruz 1 haftalığına
onlarin gozlerindeki o heyecan o ışık zaten herseye bedel cocukla tatil yapilmaz diye birsey yok .
birseyleri bahane etmeyin bence pisman olursunuz hicbisy geri gelmez .

komşumuzun kızı hic isteme falan olmadan kacti. kisa zaman sonra hamile dendi . dogum da erken oldu sanirim. ailesi tam öldürmelik aile. babasi falan cok sert. millet de bir iki dedikodu yaptı sustu. ailesi öldürmedi tabiki evlendigi icin.

eger cocuk aldirmayayim kiyamiyorum diyorsanız ansizin evlenirsiniz. hamileligi soylemezsiniz. kimse de bisi demez. aileniz de evlenen kizi oldurmez sirf suphe duydugu icin.

cocugu istemiyorsaniz aldirip rutininize bakacaksiniz.
Milleti boşverelim. Her şey olması gerektiği gibi de olsa isterlerse konuşacak şey bulurlar :D
Bu konuda baya bi insanın da günahı alınmıştır. Ben bi tanesine şahidim.
Kuzenim evlendi,ilk ay eşi hamile kaldı. Bebek erken ve sezaryenle doğdu, ama kilosu fena değildi. O dönem nası dedikodu döndü anlatamam. Ben aylarca kuzenimle bebekten konuştum, ultrason kağıtlarını gördüm bebek kaç haftalık biliyorum, bazı aile büyüklerini bile ikna edememiştim :D
Hem öyle bile olsa bize ne canım insanların keyiflerinin kahyası mıyız? Herkes dikkatlice korunsun kafii.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X