Başka bir konuda yazdığım mesajla çelişicek ama ben bu konuda buraya danışılmasını saçma ve gereksiz buluyorum. Ha kürtaj olduktan sonra teselli aramaya yine evet ama olsam mı olmasam mı diye sorulması zaten önceden belli olan böyle bir tartışmayı isteyerek açmak manasına geliyor. Ki hatırladığım kadarıyla konu sahibi şimdiye kadar açılmış konulardaki en kararlı anne adayı gibi geldi.
Ruhun üflenmesi kaçıncı günde olur, o bir canlı mıdır yoksa et parçası mıdır konuları bilimin, teolojininin konusu. Ondan ötesi insanın ne kadar inandığı ile ilgili. 10 haftalık bebeğin ultrason görüntülerine bakınca onun cansız bir et parçası olduğuna inanmak çok zor da olsa kadının kendi vücudu hakkında kanunun izin verdiği ölçüde karar vermesine kimse karışamaz.bir çocuğun uygun olmayan şartlarda bir çok istismara açık bir şekilde büyümesindense kürtaja izin veren alimler, yine tecavüz sonucu meydana gelen hamileliklerin sonlandırılmasının günah olmadığını söyleyen alimler de var. Daldan dala atladım ama bu konularda da tek bir doğru yok. Öncelik annenin ruhsal ve bedensel sağlığıdır. Din de önce yaşayana öncelik tanır. Bu demek değil ki insanlar bilinçsizce birliktelik yaşayıp kürtajı doğum kontrol yöntemi olarak kullansın.bundan sonrası zaten kadının vicdanı ve ruhsal durumuyla alakalı. Çoğu kadın için kürtaj bir travmadır, bir kere yapanın bir daha başına gelmemesi için herşeyi yapacağını da düşünüyorum.keşke olmasa ama dediğim gibi bu konunun burada tartışılması, bunu bahane ederek herkesin birbirinin inancına saldırması son derece saygısızca bir hareket. Gidin dilediğinizi yapın, hayat zaten gösterecek neyin doğru neyin yanlış olduğunu.