Hamileyim şimdi ne olacak??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi ki buraya yazanlar vicdandan insanlıktan bahsediyorlar
Tecavüz bebeğini bile doğmasını savunanlar var
Cidden soruyorum o annenin ve bebeğin neler hissedeceğini neler yaşayacağı ile ilgili empati kurabilir misiniz

Etrafta çocuklarının kırmızı yaralar çıkarana kadar çocuğun bezini değiştirmeyen anneler var
3 yaşındaki çocuğu sokağa tek başına dilendirmeye götüren anneler var
Bakış açınıza göre hepsi aşırı vicdanlı o insanlar aldırmamışlar çünkü

Olmaz yahu. Bizim doktor hanim kendisini Seyda Subasi saniyor. Önce sevgili ile tatil, sonra görkemli nisan ve dügün, sonra güzel balayi, ve son olarak bu evliligi bir bebek ile taclandiracak. Bunlar olurken, instagramda bol bol filtreli resimler paylasilacak, like'lar toplanacak. Simdi bu bebek olayi tabii ki bu siralamayi bozuyor. Öldürülelim gitsin. Bir Prof vardi, "ben okumamis kesimin ferasetine güveniyorum" diyordu, neden dedigini simdi anladim.

Konunuz, 15 yasinda bir liseli kizin hikayesi gibi.
Tabii canım palu ailesinin hepsi full profesördü zaten
O okumamış kesimin ferasetini Müge anlı da bol bol görüyorduk
Kendi kayınbabasından çocuk sahibi olan gelinler öz yeğenine tecavüz eden amcalar dayılar hepsi atom profesörüydü zaten

Tabii canım palu ailesinin hepsi full profesördü zaten
O okumamış kesimin ferasetini Müge anlı da bol bol görüyorduk
Kendi kayınbabasından çocuk sahibi olan gelinler öz yeğenine tecavüz eden amcalar dayılar hepsi atom profesörüydü zaten
Ironi yapmak, size bir sey ifade ediyor mu :)

Ayrica diger yazdiginin konuyla ne ilgisi var? Kötü anneler var diye, kafana göre takil haklisin mi diyelim? Kötüyü örnek göstermek nasil sacma ve aptalca bir mantik?

Üfff mesele tatil değil bin kez dedim ayni şeyi yazıp durmayın artık.evlenme Arefesi de tam olarak sayılmaz babamı ikna etmeye çalışıyoruz daha .düğün tarihi belli olur anlarım dediğiniz şeyi.
aslinda bu daha kolay bir bahane ansizin evlenmek icin. dugun tarihi belli olsa one cekemezsiniz. ama ailesi razi olmadi diye hemen evlenen cok kisi var. siz hazir olmadığınız icin aldirmaniz daha hayirli olabilir elbette aldırmayın diye demiyorum. sadece alternatifi belirtmek istedim.

Ironi yapmak, size bir sey ifade ediyor mu :)

Ayrica diger yazdiginin konuyla ne ilgisi var? Kötü anneler var diye, kafana göre takil haklisin mi diyelim? Kötüyü örnek göstermek nasil sacma ve aptalca bir mantik?

Eee ortada olanı görmemekte nasıl aptalca ve saçma mantık
Şu forumda bile annem değil düşmanım sanki minvalinde dünya kadar konu var
Sizin dediğiniz doğur doğurmazsan vicdansız katilsin bilmem neye geliyor
Ben de diyorum vicdansız anneler yok mu her doğuran vicdanlı mı oluyor şimdi diye
Bir ne yazdığınız farkına varın

Eee ortada olanı görmemekte nasıl aptalca ve saçma mantık
Şu forumda bile annem değil düşmanım sanki minvalinde dünya kadar konu var
Sizin dediğiniz doğur doğurmazsan vicdansız katilsin bilmem neye geliyor
Ben de diyorum vicdansız anneler yok mu her doğuran vicdanlı mı oluyor şimdi diye
Bir ne yazdığınız farkına varın
25 yasinda, isinde gücünde, "ben aydinim" diyen biri üstelik, sirf sevgilisi ile tatil bile yapamadigi icin kendisini hazir hisetmedigini söylüyor. Sen kötü örnekler veriyorsun aldir diyorsun. Cocuk oyuncagi mi bu? Kürtaj meselesi cok ciddi bir sey, yillarca, hatta ömür boyu bu travmayi atlatamayan kadinlar var.

Ayrica vicdan meselesini yanlis anladiniz herhalde. Dogurmakla vicdanli olunmuyor, kimse bunu iddaa etmedi. Bazi durumlarda kürtaj elbette dogru karardir. Ama burada öyle bir durum göremedim.

Yani tek ben değil birçok kişiye fazla gelmiş. Ama demekki bazı bünyelerde daha yüksekte oluyor ne diyim :)) 49500 ile rapor kağıdındali değer bile 4 haftalık göstermez referans ararlığı için diyorum :)
Bende sonucu görünce herhalde çoğul gebelik yada üstüne görme gibi bir durum var filan diye düşünmüştüm ama gayet normal haftasında bir gebelikdi ama son 2 ay dr sürekli bu bebek çok iri eminmisin adet tarihinden diyip durdu :KK48:

Günlerdir konuyu uzaktan takip ediyorum ve hayretler içinde okuyorum.
İnsanlar demiş ki "o sadece bir hücre henüz canlı degil ve bu, kişinin kendi kararı ve de yasal"
Bir zamanlar hepiniz birer hücre degil miydiniz!? O hücreye şans tanınsa o da tıpkı sizler gibi insan olacak can olacak. Annenin hazır olmaması(ohhh) bir canın dünyaya gelmesine yaşam hakkına nasıl engel olarak görülebiliyor. Bu durum nasıl kişinin bedeni ile ilgili olabiliyor.? Hani canın tehlikede olur adam ortada bırakır vs gibi durumlar olur, insan bunu anlar.
Ama neymiş hazır değilmişmiş. İşin gücün halin vaktin yaşın başın yerinde.
Yaşam hakkı nasıl bu kadar hafife alınıyor yahu?
Birileri de yumurta ve hayvan eti yemekle bir tutmuş. Madem hayvanlarla bu kadar eşitiz o halde birbirimizi de keselim yiyelim mantılklı mı bu? Konuşması bile gülünç.
Neymiş istenmeyen gebelikte yeterince iyi anne olunamaz ve cocuga yazık olurmuş. Hayat şartları yüzde kaçın bu kadar iyi de sırf bu sebeple yaşam hakkı elinden alınıyor?

Hanımefendi ben sizin fikrinizin ne olduğunu zaten anladım 855 kere yazdınız o yüzden yazmayın artık aynı şeyleri bozuk plak gibisiniz bik bik bik.size doğmalarınızla ve sabit fikrinizle mutluluklar.benim daha farklı görüşlere ihtiyacım var.
Senin ihtiyacın olan şu ki yapacağın şımarıklığa destekçi toplayıp vicdanını?? rahatlatmak

Alintilara cevap geliyormuş ya bir de bana cevap yazmasin diye alintilamadim düşün 🤦‍♀️🤦‍♀️

Daha neden uzerine gidiliyor anlamiyorum.30 haftalik ikizlerime hamileyim.Yani hormonlar duble duble.Konu sahibiyle empati yapabiliyorum.Zor durumda olmayan kimse bu karari almaz.
Ogretmenim.Ilkokul,ortaokul,lisede de gorev yaptim.Annelikten bi'haber olan kadinlarin cocuklari bin km oteden belli olur.Henuz hazir degilim diyor konu sahibi daha ne desin? Cocuga yetecegini su anda hissetmiyor.Bu kadar. Korunmamis ya da korunamamis napalim asalim mi kadini? Yok vebal,yok vicdan azabindan kavrulucaksin diye niyet okumalar vs...Birakin niyet okumayi yasayacagini kendisi gorecek zaten.
Bu mantığa göre annelikten bihaber olan her kadının gebeliği sonlandırılsın.

Burda bana doğur,bakarsın bir şekilde,evlenin hemen tarzı yorumlar yapan hanımlar aynı şey sizin başınıza gelse gerçekten bu kadar soğukkanlılıkla doğurur musunuz herkesi karşınıza alıp her şeyden vazgeçip 25 yasındayım sırf seviştim diye hazır olmadığım bir anneliği yapamayacağım diye bu kadar taşa tutmak neden?lütfen kendinizi benim yerime koyup öyle yorum yazın sevgilimle şuan evlenmemin hiç mümkünatı yok,atamam yapıldı ama işe ekim gibi başlayacağım,hadi nikah kıydık desek aynı eve girme şansımız yok nerden tutsan elinde kaliyor öyle bir durum.
Korkma ve ailenin öğrenmesini sağla
Çocuk doğurmak istemiyorsan henüz, bi doktora danis ne tavsiye edecek öğren
Ölüm de olsa sonunda bu gerçek
Doğruyu söylemekten kaçma
Yalancının mumu yatsıya kadar yanar
Umarim pişmansınizdır sen ve erkek arkadasin
Yaptığıniz zinadan
Allah ıslah etsin

Merhaba 25 yasındayım.sevglimle evlenmek istediğimizden ama babamın onayı olmadığından ama annemle babamın ayrı olduğundan ve babamla ilişkimin çok iyi olmadıgından bahsetmiştim daha önce.sonuc olarak en kısa zamanda evlenmek istiyoruz zaten ama herkesin gönlü olsun her şey içimize sinsin diye biraz beklememiz lazım.
Dün gebelik testi yaptım iki kere pozitif çıktı kan verdim hcg 6700 çıktı sonuç olarak hamileyim.ben ne yapicam şimdi? Ailem böyle bir şeyi asla normal karşılamaz hemen evlenin de demezler,beni öldürebilirler bile kesin reddederler zaten.dahası ben anne olmaya hiç hazır değilim atamam bile yeni yapıldı her şey oldu bittiye gelsin de istemiyorum.allahım napicam ben.intihar etmemek için kendimi zor tutuyorum lütfen bana yardım edin,taşlamayın lütfen zaten psikolojim yeterince darma duman.
Hazır değilsen keşke korunsaydınız.

Pardonda Ailen seni oldurebilicek yapıdaysa, nasıl hamile kaldın yumurtadan mi çıktı bu çocuk, ve hemen her zorlukta intiharı düşünen zayıf insanlardan nefret ediyorum,
İntiharı mı düşünüyormuş 😳 üf bu ne ya her zorlukta ben öleyim diye düşünenlere gerçekten anlam veremiyorum. Ve bende nefret ediyorm

Bebeği aldırmayın diyenlere sesleniyorum. Bu kadın evli değil hasbelkader hamile kalmış. Hangi çocuk böyle bir şekilde dünyaya gelmek ister? Bu işten hayır gelmez. İleride çocuk sorduğu zaman ne diyecekler, evladım biz seni yaptığımızda evli değildik sen yanlışlıkla oldun mu diyecekler? Çocuk isteyen insan bir zahmet evlensin. Evlenmek istemiyorsa da çok iyi korunsun.

Yok.Benim ifade etmek istediğim bu kadar sığ bir durum değil.Anlamamissiniz.
Yok gayet de o kapıya çıkıyor. Hazır degilim diyen (bu cümlenin içerigi ne olursa olsun) cocugu aldırsın. Sonra etraf annelikten bihaber insanlarla doluyor. Hatta sadece hazır olmayan degil annelik bilmeyen her kadın için bu durum geçerli. Çünkü dünya mükemmel şartlara sahip olanlar için uygun bir yer. İyi anne babası olmayanın dogma hakkı yok.

Yok gayet de o kapıya çıkıyor. Hazır degilim diyen (bu cümlenin içerigi ne olursa olsun) cocugu aldırsın. Sonra etraf annelikten bihaber insanlarla doluyor. Hatta sadece hazır olmayan degil annelik bilmeyen her kadın için bu durum geçerli. Çünkü dünya mükemmel şartlara sahip olanlar için uygun bir yer. İyi anne babası olmayanın dogma hakkı yok.

Kendiniz cok daha iyi savunmussunuz.Tebrikler :)
10.yilim meslekte.Elimden ne cocuklar gecti.Bunu birebir yasamayan ne demek istedigimi anlamaz.Enik gibi dogursunlar sizin mantiginiza gore de ,nasil yasar, hangi sartlarda yasar bir onemi yok.Yeter ki dogsunlar aman alınmasın vakit varken karnindan.
Farkli dusunuyoruz.Neyin fikir ispati cabasi icindesiniz anlamadim.Yazin fikrinizi geçin lütfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X